Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Soralım o vakit; 'İYİ' mi oldu şimdi...?

2022.01.23 15:19 - Son Güncellenme: 2022.01.23 15:47
A

Diyecek söz yok ...!

Uzunca bir süredir yerelde etkili, tepkili, hatta ve hatta yıkıcı muhalefet sevdası ile araştırıp soruşturmadan, kulaktan kulağa söylentilerle hareket edip, hamle üstüne hamle yapmaya çabalarken adeta alabora olan İYİ  Partililer; kantarın topuzunu bir kez daha kaçırınca;

Neler neler olmuş biliyor musunuz?

 Malum sonuç;  yine ve yeniden aynen Mustafakemalpaşa ve Kestel'de olduğu gibi  fena halde yaş tahtaya basmışlar ...!

Bu iki ilçede neler yaşandığını, hangi İYİ Parti üyelerinin akıllara durgunluk veren hakaret ve küfürlerle belediye başkanlarını nasıl hedef tahtasına koyduklarını ve de  CHP'li bir ilçe başkanını da yanlarına alıp adeta bir 'Kaçak Yapı İttifakı' kurgusuyla, nerelere neler inşa edebilmek için hangi haksız taleplerde bulunduklarını aşağıdaki linklerden detaylarıyla okuyabilirsiniz.

https://www.bursadabugun.com/yazarlar/pinar-yeniyigit-125/kestel-deki-kacak-ittifaki-cokuyor-29677.html

https://www.bursadabugun.com/yazarlar/pinar-yeniyigit-125/suc-makinesinin-arkasinda-kimler-kimler-var-29047.html

Sonuçta  Mustafakemalpaşa ve Kestel'de yaşanan her iki  akıl almaz olayda da İYİ Partililer fena halde faka bastıklar ama nafile ...

Şimdi gelelim bu yazının asıl konusu olan ve  çarpıcı- vurucu-yıpratıcı muhalefet sevdalısı İYİ Partilileri bir kez daha alt üst eden çokça derin üçüncü mevzuya...

Akıldışı eleştiriler ve iddiaların havada uçuştuğu benzeri bir olayın daha vuku bulduğu ilçe bu defa Yenişehir...!

Tahmin edeceğiniz üzere bu ilçemizdeki senaryoda baş aktör İYİ Parti İlçe Başkanı Ercan Özel ...!

Ne mi yapmış Ercan Özel ?

İlçe Belediye Meclisi ve Başkan Davut Aydın ile ilgili akla hayale gelmeyecek tevatürler ortaya atarak, sanki vatan toprağını düşman güruhlara satıyorlarmış cinsinden iddialarda bulunup, bildiğiniz ağır şekilde suçlamış. 

 Hem de öyle-böyle sözlerle değil Değerli Köşe Okuru;

Hayret verici bir halet-i ruhiye ile tam iki yıldır diline pelesenk olmuş bir biçimde 'Yenişehir Belediyesi toprak satıyor' diyormuş da başka bir şey demiyormuş Ercan Özel...

Duyduklarım üzerine çok şaşırdım tabii ki...  

Yenişehir'in 'Vatan- Millet' ilkesiyle hareket eden Milliyetçi Hareket Partisi'nden gelen bir Belediye Başkanı olan Davut Aydın ile yönetildiğini düşününce de şaşkınlığım kat be kat arttı ve  doğal olarak acep nedir bu mevzunun aslı astarı? sualine yanıt aramak tabiri caiz ise farz oldu. Yenişehir'in  farklı mahallelerindeki muhtarlar da dahil bire bir sordum, soruşturdum .   

Aslında mevzu aynen şundan ibaret;

Büyükşehir Yasası gereği mahalle niteliğindeki köylerde tüzel kişiliğe yani vatandaşa ait olan mera, kooperatif ve sosyal alan niteliğindeki taşınmazlar, bağlı bulundukları ilçe belediyelerinin mülkiyetine geçmişti. Anımsayacaksınız;  Bazı belediyeler de vatandaşın mağdur olup olmadığına bakmaksızın gelir elde edebilmek için bu tip arazileri satışa çıkarınca konu gündem olmuştu.

İYİ Partili Ercan Özel işte tam da buradan yola çıkmış anlaşılan ama umduğunu bulamamış tabii ki . Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın Ocak 2021'de, bir yıl süreyle, vatandaşın bu yasadan  kaynaklı yaşadığı sıkıntıları giderebilmek için konuyu Belediye Meclisi'ne taşımış ve Mecliste İYİ Partili üyeler de dahil, dağınık halde bulunan, halkın ekip biçtiği bu tip arazilerin satışı  için oy birliği ile karar alınmış. Başkan Aydın ve Meclis üyeleri aslında bu kararla Büyükşehir Yasası'ndan kaynaklanan ve de yasal düzenlemeden önce zaten vatandaşın olan dağınık durumdaki parsellerin çok uygun fiyatlandırmalarla yeniden vatandaşa devredilmesini amaçlamış. Üstelik bir mahalledeki araziyi bir başka mahalledeki vatandaşın satın alma durumunun mümkün olmadığı şartı da konulmuş karara...!  

-Vay Efendim bu kararla Yenişehir Belediyesi ilçenin topraklarını parsel parsel birilerine satıyormuş...Meclis kararının mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle, iptali için adli ve idari yargıya başvurmuş İyi Parti İlçe Başkanı Özel. Ve fakat yaptığı başvurular bir bir elinde patlamış. Cumhuriyet Savcılığı Özel'in iddialarına takipsizlik kararı verirken, Bursa 4. İdare Mahkemesi de Yenişehir Belediye Meclisi'nin kararının kanuna uygun olduğuna hükmedip yürütmenin durdurulması talebini reddetmiş...!

Bitmedi Sevgili Okur;

Bursa Bölge İdare Mahkemesi 2. Dava Dairesi de 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararın oy birliği ile yerinde olduğunu hükme bağlamış. Hukuksal boyutuyla alınan tüm bu kararları aktardıktan sonra yeri gelmişken Yenişehir'de ilçe belediyesince bir karış arazinin dahi henüz satılmadığının altını çizelim. Yenişehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla ilgili süre dolunca da Başkan Davut Aydın söz konusu arazilerin sadece talep eden mahalleli vatandaşlara satılması ilkesiyle, konuyu 2022 yılı için bir kez meclisin gündemine getirmiş ve Başkan Aydın toplamı 20 dönümü bile bulmayan, ilçe genelinde dağınık haldeki 41 parselin satışı için yetkilendirilmiş. Bu arada ilk karardan bu yana geçen süre zarfında Yenişehir Belediyesi mahalle niteliğindeki köylerde halkı bilinçlendirince, satın alma talebiyle belediyeye sayısız dilekçe yağmış.

Örneğin bir vatandaşın dilekçesinde aynen şu ifadeler yer alıyor;

" Köy içinde evimle yol arasında kalan bölüme cephe 337 metrekare taşınmazı bir başkası satın alırsa eğer, oturduğum konuta ulaşamayacağım. Bu bahçenin şahsıma satışını talep ediyorum"

Bu dilekçe örneği ile birlikte de mevzu zannediyorum ki daha iyi algılandı ve de İyi Partili Özel'in kopardığı yaygaranın aslı astarı olmadığı bizzat anlaşıldı.

Başka ne diyordu Ercan Özel; Bursa'da yerel yönetim tarihinin en büyük mal satışı...!

Soralım O zaman Özel'e;  Hani nerede O büyük mal ?, İddia ettiği üzere ortada devasa büyük bir taşınmaz mal var ise;  Yenişehir Belediyesi'nden kimlere ve de ne zaman, hangi tarihte satılmış?

Yenişehir Belediyesi'nin aldığı kararı kendisi gibi algılamayan ve iddialarına çanak tutmayan Yenişehirlileri 'Kör Cahillikle' suçladığını işittiğim Ercan Özel'den bu sorulara bir cevap gelir mi bilmem... Ama gelirse söz veriyorum bu köşeden harfi harfine yazacağım.

Şimdi aklıma bir nevi baraj sorusu kıvamında bir sual geliverdi aniden;

Emlakçılık ve sigortacılık alanlarında faaliyeti olan İyi Parti İlçe Başkanı Özel İlçe halkını bile 'Cahillikle' suçlama pahasına bu arazilerle neden bu denli ilgileniyor acaba? Mesleğinden ötürü mü? yoksa daha başka sebepleri de var mıdır?

Yine söylüyorum cevap verirse Kendisi;  bu satırlardan aynen aktaracağım.

  Bu arada hatırlatırım;

Daha bundan yıllar önce Büyükşehir Belediyesi Eski  Başkanı Recep Altepe'den habersiz Özel Kalem Müdürü iken  Yenişehir'e belediye başkanı olabilmek için, Başkanının makam aracını Altepe'den habersizce alıp ilçede sokak sokak turlayarak Büyükşehir'in imkanlarını promosyon ürünleri de dahil halka dağıtan da aynı Ercan Özel...!

Yine zamanın Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'nin yurt dışında temaslarda bulunduğu sırada  makam aracını izinsiz  alıp Başkent Ankara'da gizli gizli  temaslarda bulunmak suretiyle dönemin milletvekillerine hediyeler götüren ve de bu olay yüzünden Recep Altepe tarafından Özel Kalem Müdürlüğü görevinden bir anda alınan da aynı Ercan Özel...!

Yani lafı uzatmayayım; Ercan Özel  Hiç değişmedi...Yenişehir'de belediye başkanlığı koltuğuna oturabilmek için doğru yanlış fark etmez her yolu deneyen dün de bugün de O Ercan Özel...!

Yazının sonunda soralım o vakit,  'İYİ' mi oldu şimdi?

  Yoksa bir an evvel harbi harbi 'İYİ' olabilmesi için,  İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu başta olmak üzere tüm ilçe başkanlarının yeni bir yol haritası belirleyip farklı  siyasi tekniklerle ve de doğruluğu test edilmiş hamlelerle mi hareket etmesi gerekiyor?      

Kim ne düşünür, ne söyler, ne der, ne yapar ? bilmem amma;

 İYİ Partililerin Yenişehir ile birlikte bir kez daha faka basarak üç ilçede birden ilçe başkanları ve parti üyeleri  ile yürüttükleri asılsız iddialar içeren politik hamlelerinin tek tek yerle yeksan olduğunu  ve  tüm soru işaretlerinin kendilerine döndüğünü düşünürsek ortada gerçekten de ivedilikle çözülmesi gereken büyük bir sorun olduğunu özellikle belirtmek durumundayım.

Zira; Vatandaş bilinçli... yerelde ve genelde olanları takip ederken de, sandığa giderken de....Velhasıl bir kenara yazıyor ve de asla ve asla unutmuyor benden söylemesi ...!


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları