Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

'Verev' ki; CHP seçmeni acele açıklama bekler!

2024.01.29 11:10 - Son Güncellenme: 2024.01.29 12:06
A

Muhalefet kanadı CHP'de seçime çeyrek kala bu aralar bir hayli tuhaf şeyler oluyor.

Aslında net ifadeyle;

İlçe adaylarının kamuoyuna birer birer açıklandığı şu süreçte istemezük tavırlarından kaynaklı, ekseriyetle aday adaylarını ve ilçe yönetimlerini zıvanadan çıkaran cinsten son derece garip işlerden bahsediyorum.

Misal;  

Aday adayı konumundaki Serda Tandoğan Kuru'nun yerine gelen CHP'nin Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Anıl Cengiz ve yönetiminin kaşla göz arasında birden bire görevden alınması gibi...

Bu görevden alınmaların nedenine dair sual ise; aslen bir nevi baraj sorusu gibi.

Madalyonun diğer yüzüne bakıldığında da zaten görevden alınan Başkan Anıl Cengiz'in tam destek verdiği Serda Tandoğan Kuru da bu şok kararı hiç mi hiç kabullenmiş değil ve makul ve mantıklı bir sebep gösterilene kadar gözü karartmış illa ki hesap sorma modunda.

Hatta ve hatta öyle bir halet-i ruhiye içindeki Tandoğan Kuru, durdu durdu duramadı oku yaydan birden bire fırlattı ve tam on ikiden VEREV'e sapladı...

Verev nedir peki?

Nilüfer'in Yüzüncüyıl Mahallesi'nde, Mustafa Bozbey'in Nilüfer Belediye başkanlığı

döneminde yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen çok amaçlı bir merkez. İşte bu merkezde yerel yönetimlerde 'Eşine az rastlanan bir durum yaşanıyor' dedi Serra Tandoğan Kuru...

Ve bu bomba iddiayı sosyal medya hesabından paylaştı.

Verev ile ilgili biraz daha detaya değinirsek eğer ortaya şu ilginç tablo çıkıyor;

Mülkiyeti Nilüfer Belediyesi'ne ait bu merkezin 25 yıllığına kullanım hakkını elinde bulunduran Verev isimli şirket, Bozbey döneminde yapılan sözleşme gereği belediyeye 5 bin 200 lira kira ödüyor.

Ancak bu bölümünü dikkatle okuyun lütfen;

Merkezin küçük bir bölümünü kütüphane olarak kullanan Nilüfer Belediyesi de bu kullanım için tam tersine Verev'e her ay 147 bin 459 lira kira veriyor.

Çok afaki değil mi?

Çok enteresan ayrıca.  

Bir de çok mantık dışı...

Üstüne üstlük çok şaşırtıcı...

Ve de çok karmaşık...

Mustafa Bozbey'in ilçeleri dizayn etme arzusu hasebiyle muhalefetin gündemine ardından da Bursa kamuoyuna bomba gibi düşen VEREV mevzusu CHP teşkilatlarını iyiden iyiye karıştırır mı? Karıştırır...

Ortalığı bolca bulandırır mı? Bulandırır da...

"Peki ne oldu şimdi?" kısmına gelirsek...

Olan şu;

Tam destek aldığı Anıl Cengiz ve yönetiminin görevden mazeretsiz el çektirilince Tandoğan Kuru öfkesi burnunda saldıracak hedef ararken, Bozbey'in ilçeleri seçim odaklı dizayn etmek istediğine karşılık ilk Verev'le düğmeye bastı ve başta küçük çaplı bir şov yaptı.

Sonrası gelir mi?

Bozbey'in eski eşinin üzerine olduğu söylentileri dolaşan Verev ile ilgili CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey bir açıklama yapar mı?

Ve de bu derin mevzu CHP'li seçmenin bam teline ne denli dokunur?

Bir bir göreceğiz tabii ki...

Ve fakat tüm partilerde adayların seçim için gaza bastığı bir dönemde CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve yönetimi bu ve ardından yaşanması olası bu gibi başka krizlerin köpüğünü üstün bir performans ve gayretle alabilir mi?

İşte orası meçhul.

Yeni yazıya değin kalın sağlıcakla...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları