Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Bursa'nın hizmet Çınarı Mustafa Başkan Osmangazi'de tarih yazmaya devam eder

2024.03.07 09:38 - Son Güncellenme: 2024.03.07 09:38
A

Tek kelime ile başdöndürücü bir yerel seçim atmosferinde adayları pür dikkat yakın takipteyiz...

Kim, nerede, ne yapıyor, ne yapmıyor, ne kadar çalışıyor ya da çalışmıyor ?

Tek tek ve de en net haliyle yorumsuz aktarmayı sürdürüyoruz...

Amma ve lakin güzel işleri duyurmak ve Bursa'nın hayrına kazanımları açıkça yazmak da boynumuzun borcu...(Birileri bu yazar da bazı adayları pek bir övüyor diyerek, acep nedendir? diye de üzerlerine vazife olmayan sualler soruyor da... Bu sebepten açıklama gereği duydum)  

 Yazın bir kenara değerli okur;

Bu seçim çok çetin geçecek ...

Perşembenin gelişi çarşambadan belli velhasıl...

Sahada tansiyon bir hayli yüksek ve başta Büyükşehir ve de Osmangazi olmak üzere ciddi bir çekişme var.

Fakat çok önemli bir anekdotu es geçmemek gerekiyor;

Artık seçmen bilinçli!

Yani şunu demek istiyorum;

Sadece seçim üzeri vatandaşın varlığını fark edebilen bazı adaylar boşuna diller döküyor ve de yolları sokak sokak, mahalle mahalle gerçekten boşuna arşınlıyor.

Zaten İki, iki daha dört!

Kamuymuş, özel sektörmüş veyahut siyasetmiş hiç fark etmez... 

'Adamına göre iş değil işe göre Adam'ın tercih edildiği her makamda başarı kaçınılmaz oluyor ve vatandaş da bu mühim kriteri çok iyi biliyor.

Hele hele de söz konusu makam siyaseten yerel yönetimler  'İşi bilen adam' kimliği ile başkanlık koltuğuna oturanlar, her koşul ve durumda hizmet akışını ivedilikle sağlayabilen, yönettikleri il ya da ilçede sevilen - sayılan başkanlar olarak dikkat çekiyor ve de takdir toplayıp, tercih ediliyorlar.

Aynen Osmangazi'de olduğu gibi...

 Malumunuz;

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti Genel Merkez kurmaylarının istisnai bir kararıyla kıymetli ilçemize 4. Kez aday gösterildi ve 'Üç Dönem Kuralı'nı delip geçebilen başkan olarak siyasi literatüre belirgin bir imza attı.

Kuşkusuz ki bu kararın en birincil sebebi de Dündar'ın 'İşe göre Adam' olması ve her şeyden önemlisi de seçmenin Dündar ile ilgili bu mühim hususun bilincinde olmasıydı.

Türkiye'de 67 ilden büyük Osmangazi siyasetinde yaptıkları yapacaklarının garantisi olarak görülüp sevilen, sayılan isim olan Mustafa Dündar'ın yeni döneme ilişkin projelerini açıkladığı lansman toplantısı vardı dün....

Mustafa Başkan'ın yeni projelerinin detaylarına geçmeden önce bir tespitimi paylaşayım öncelikle.

Bursa kamuoyu iyi bilir;

Mustafa Dündar mütevazidir, naiftir, paylaşımcıdır, iyimserdir, tevazu sahibidir...

Ve Mustafa Başkan 4. kez yine ve yeniden aday olarak açıklandıktan sonra da hiç mi hiç toz kaldırmamıştır.

Yani; kibirlenip ve de böbürlenip 'Ben Osmangazi'de tarih yazdım' diyerek  manasız, sevimsiz ve garip garip havalara girmemiştir.

OSMANGAZİ ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK

Her zaman olduğu gibi proje lansmanında da mütevazılığını korudu Mustafa başkan...

 Almira Otel'deki geniş katılımlı toplantıda başta Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili  Mustafa Varank olmak üzere partilileri ve milletvekilleri yalnız bırakmadılar Mustafa Dündar'ı.

Varank'ın Mustafa Dündar ile ilgili sözleri ise hem  yine ve yeniden neden aday yapıldığını net ortaya koyuyor hem de Mustafa Başkan'ın kendi partisi dışında başka partilerden de oy alabilen partiler üstü bir isim olduğunu doğruluyordu;

Ve aynen şöyle diyordu Mustafa Varak;   

Mustafa Başkanımız tecrübesinin yanında ilk günkü heyecanı ve gayretiyle çok başarılı bir belediye başkanımız. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımız da Ankara'daki değerlendirmelerinde 'Böylesine bir tecrübeyi Bursa'dan mahrum bırakamayız' dedi ve Osmangazi'de bu başarılı çalışmalarına devam etmesini istedi. Biz de başkanımızla birlikte yeni dönemde farklı eserlere imza atacağız." 

Bu açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini içeren  'Böylesine bir tecrübeyi Bursa'dan mahrum bırakmayacağız' kısmı özellikle çook mühim!

Çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemleri olarak adlandırdığı 15 yıl içerisinde Mustafa Başkan'ın yaşama geçirdiği en güzel iş neydi? Diye düşündüm de;

Osmangazi Meydanı; Bursa'nın en büyük Türkiye'nin en özel, yaşayan  meydanı!

İçinde konferans ve nikah salonlarından tutun da kafeler ve kütüphaneye kadar çok sayıda hizmet odağını barındıran meydanda 100 bin kişilik bir konser alanı var .

Panoroma 1326 Fetih Müzesi'nin ne denli müthiş bir kazanım olduğunu Bursa değil zaten tüm Türkiye duydu. Şehrimize gelen bütün siyasetçiler ve akademisyenler müzeyi ziyaret edip övgü ile söz etti bu büyük kazanımdan.

 Hisar'da da tarihi restorasyonla çok mühim işler yaptı Osmangazi Belediyesi...Bölgede adeta tarihin izlerini süren Mustafa Dündar ve ekibi  

Hisar'ın  arkeopark ile açık hava müzesine dönüşümünde emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Soğanlı'daki kentsel dönüşüm de dirençli şehirler kapsamında değerlendirildiğinde Bursa'da bir ilk.

3 dönemi kapsayan 15 yıllık süre zarfında daha birçok akılcı hizmeti ve yatırımları var Osmangazi'ye Mustafa Dündar'ın...

Hani şunu demek istiyorum hepsi de birbirinden kıymetli, ilçeye değer katan ayrıcalıklı projeler...

Bu sebepten mütevellit içlerinden hangisinin en güzeli  olduğunu seçmem açıkçası pek mümkün olamadı.

İlaveten;

Lansmanda açıkladığı yeni dönem projelerinin her biri  de Mustafa Başkan'ın Osmangazi'de tarih yazmaya devam edeceğinin bizzat göstergesiydi.

Misal;

'Osmangazi'ye altın çağını yaşatacağız' mottosuyla duyurduğu hizmetler arasında Muradiye'nin üst yamacında kalan bölgede yer alan, tarihin belirgin izlerini taşıyan Romangal Fabrikası ve çevresine

kapsamlı bir restorasyon çalışması ile Butik İpek Üretim Merkezi-Eğitim, Seminer ve Sergi Salonları-Müze, Restoran+Kafe-Ulusal ve uluslararası etkinlik alanı kuracaklarını açıkladı Mustafa Başkan...

Bu projeye büyük önem verdiği gözlerinden okunan Başkan Dündar yeni dönemde önceliklerinin 'kentsel dönüşüm' ve 'dirençli şehir' olacağına da vurgu yaptı ve ilk etapta 11 ayrı lokasyonda dönüşüme başlayacaklarını açıkladı.

Mustafa Başkan ulaşımdan, geri dönüşüme, çevreden kültürel ve sosyal hayata, spordan tarihi mirasa sahip çıkmaya, turizmden istihdama ve ev ekonomisine kadar çok geniş bir yelpazede içeriği dolu dolu bir sunum yaptı.

Yeni destek paketleri kapsamında kadınlara mutfak, emekliye pazar ve öğrenciye ulaşım desteği vereceklerini de müjdeleyen Mustafa Dündar'ın yeni dönem projelerinin detaylarına ilgili haber linklerinden ulaşabilirsiniz. Bu arada yeri gelmişken Osmangazi  Belediyesi basın-yayın ekibinin yeni dönem lansmanına çok iyi hazırlandığını ve kusursuz bir iş çıkardığını belirteyim. Mustafa Dündar'ın seçim şarkılarından beyanname kitapçıklarına kadar her şey titizlikle hazırlanmış, sunumda izlenime sunulan videolar da mükemmel karelerle kurgulanmıştı.

Lansman sonrası kendisiyle çay-kahve sohbetimizde de Mustafa Başkan gayet samimi bir üslupla anketlerle ilgili suallere yanıt verirken hedefini ortaya koydu 'Anket yapmadım bizzat kendim yapıyorum anketi dışarıda. Bizim aramız vatandaşlarla iyi. Yüzde 50'yi aşacağız. Yüzde 55'le kazanacağız. Süreç devam ediyor. Vatandaşın havaya girmesi lazım. Son 15 günde tablo daha da netleşir' değerlendirmesini yapan Mustafa Dündar, sandıktan çıkacak sonuç yüzde 55'leri bulur mu?

Bilmem...

Amma velakin yaptıkları yapacaklarının garantisi olduğu ve sahada dur durak bilmeden çalıştığı için işleyen demir bu seçimde de ışıldar ve Bursa'nın hizmet çınarı Mustafa Başkan Osmangazi'de tarih yazmaya devam eder...

Gelecek yazıda Nilüfer'deki seçim yarışını enine boyuna anlatacağım. Takipte kalın...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları