Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Celil Çolak'tan öğrendik; inanmak gerçekten başarmanın yarısıymış!

2024.03.07 16:45 - Son Güncellenme: 2024.03.07 16:45
A

Değerli Okurlarım çok iyi bilir;

İnanmadığım hiçbir mevzuyu, konuyu, ya da olayı  yazmadım, yazmam, yazmayacağım da!...

Hele hele tam seçim üzeri sizlerin sandıktaki tercihine yalan yanlış saptamalarla ve yahut manipülasyonlarla etki etmek, gerçek dışı algı oluşturmak gibi bir niyetim asla ve asla yok... Olmadı, olamaz da zaten!

Ben gördüğümü ve de birebir araştırıp ulaştığım bilgi ve verileri yazar, yazı konusu ne ise artıları-eksilerini de bu köşeden samimi bir şekilde aktarır, yorumu da her daim sizlere bırakırım.

Neden bunları anlattım peki?

Hemen şöyle ifade edeyim;

Nilüfer CHP'nin kalesidir malum...

Ve de her yerel seçimde bu güzide ilçemizi CHP, nitelikli niteliksiz kimi adaylaştırırsa adaylaştırsın kazanır !

En azından bugüne kadar böyle olmuştur.

Takip ediyor iseniz farkındasınızdır;

2024 yerel seçimlerinde  Cumhur İttifakı Nilüfer için bu kez siyaseten çok tecrübeli ve ilçeyi çok iyi tanıyan hatta ve  hatta sokak sokak bilen  bir ismi adaylaştırdı ve AK Partili  Celil Çolak Cumhur İttifakı'nın Nilüfer'den Belediye Başkan Adayı oldu.

Adaylığı açıklanır açıklanmaz ilk önce  basınla buluştuğu geniş kapsamlı kahvaltılı toplantısında dinledim kendisini...

Pek bir cesur ve de pek bir iddialıydı...

AK Parti'nin Nilüfer'de  bugüne kadar kendisini aday yapmadığı için kazanamadığını da söyledi o gün, gür bir ses tonu ile CHP'li seçmenin Kendisine güven duyduğu düşüncesini de  özellikle ve de çokça tekrarladı Celil Çolak!...

Bu arada 'Değiştir Nilüfer' mottosuyla yola çıkan Çolak'ın bu toplantıda ortaya koyduğu özgüven ve cesaretini hani derler ya 'inanmak başarmanın yarısıdır'  kabilinden düşünerek,  gerçekten de beğendim.

Fakat Çolak bu denli iddialı olunca da Nilüfer gibi imkansız görülen bir ilçede seçimi hangi formülle kazanmayı planladığı? Suali de birden aklıma gelivermedi değil.

Çünkü 'kum saati' tersine dönecek' derken öylesine iddialıydı ki Celil Çolak  önceki seçimde yüzde 62'ye 35 olan seçim sonucunun bu kez sandıktan tam tersi bir şekilde yüzde 35'e 62 olarak Cumhur İtiifakı lehine çıkacağını bile söyledi ve böylelikle yine şaşırtıcı bir biçimde hedefini yüzde 62'ye kilitlemiş oldu.

Bu toplantının ardından Celil Bey'in nasıl bir seçim stratejisi yöneteceğini daha çok merak ettim ve Çolak'ı gün be gün dikkatle takip ettim.

Celil Çolak aynen o toplantıda söylediği gibi gece kulüpleri ve eğlence mekanları da dahil her kapıyı çalıyor, Nilüferlileri samimiyetle dinliyor, sorunlarına çözüm için hemen not alıyor, projelerine de ilçenin beklentilerine göre yön vermeye çalışıyordu.

İnanın abartmıyorum seçim gongu çaldığından bu güne neredeyse 7/24 sahada büyük bir gayretle çabaladığını gözlemledim.

Ve de izlemlerim sayesinde Celil Çolak'ın Nilüfer halkıyla siyasi görüş fark etmeksizin gayet iyi diyalog kurduğunu, onları sabırla ve tevazuyla dinlediğini, yüzünün her daim güldüğünü (yanlış anlamayın gerçekten doğal bir gülümsemeden söz ediyorum), herşeyden önemlisi de konuştuğu her vatandaşta olumlu algı bırakabildiğini gördüm.   

Dün akşam itibariyle de Crowne Plaza'da düzenlenen lansmanla  kamuoyuna projelerini açıkladı Celil Çolak...

Tek tek açıkladığı  projelerini anlatırken oldukça coşkulu konuşan ve araya sert eleştiriler de serpiştiren Celil Çolak'ın açıkladığı bir proje bence çok manidardı...

Aynen şöyle dedi o proje için Çolak;

 "Onlar sözde Cumhuriyet Yürüyüşü yapıyorlar, biz özde Cumhuriyet yürüyüşü yapacağız. Nilüfer'e 1923 Cumhuriyet Parkı'nı kazandıracağız " Nilüfer 25 yıl geriden geliyor!" diyerek ilçe halkının beğenisini toplayacağına inandığım çok sayıda hizmet taahhüdünde bulunan Celil Çolak'ın projelerinin detaylarını ilgili haber linklerinden takip edebilirsiniz.

Şimdi gelelim Celil Çolak'ın 'Değiştir Nilüfer' diyerek adeta ezber bozan bir başkan adayı misali seçmenin karşısına çıkışı ve sonrasına...

Yazının tam da bu kısmında AK Parti kulislerinden kulağıma ilişen Nilüfer'le ilgili son anket sonuçlarına değinmek farz oldu tabii ki.

Denilene göre Çolak rakibi Şadi Özdemir'in oy oranına her gün biraz daha yaklaşıyor ve Özdemir ile arasındaki makası iyiden iyiye cidden daraltıyormuş.

Yani aynen benim de tespit ettiğim gibi pek yaman çalışıyormuş Celil Çolak.

Şu an CHP'nin Nilüfer'deki oy oranı yüzde 47'ler civarındaymış.!

Ve şimdi daha da dikkat kesilerek okuyun;

AK Parti'nin oyu da Nilüfer'de yüzde 42'ye dayanmış.

İşin ilginç yanı bu sonuçları CHP'li dinamikler de doğruluyormuş...

Çok Değerli Köşe Okurum;

Her iki partininin kulislerinde büyük yankı uyandıran bu anket sonucundan ve Çolak'ın sahadaki performansından yola çıkacak olursak;

Celil Çolak büyük bir inanç ve azimle hedefine doğru emin adımlarla ilerlemekte...

Ve de sizler de takdir edersiniz ki bu tabloda an itibariyle inanmanın başarmanın yarısı olduğunu bizzat ispatladı kendisi!

Peki söylediği gibi kum saatini tersine çevirebilir mi? Ya da seçimi kazanabilir mi?

Bugün itibariyle seçime 23 gün kaldı. Celil Çolak bu enerjiyle sahada depar atmaya devam ederse ki kanımca son ana kadar aynı azimle çalışacaktır; Nilüfer'den Cumhur İttifakı nezdinde bakıldığında tüm Türkiye'ye örnek ilginç bir sonuç çıkabilir... Artık olmaz denileni oldurup seçimi mi kazanır Celil Çolak yoksa rakibine çok yakın bir oy oranı ile mi bu yarışı tamamlar? Bekleyip göreceğiz...

Ve fakat şurası kesin;

Eğer bu anlattıklarımdan biri olursa Celil Çolak Türk siyasi tarihinde adından övgü ile söz ettirmeyi başarabilen renkli bir kişilik olur!...

Yeni yazıda aklınızda soru işareti bırakmayacak yeni gelişmeler ve kulislerde buluşmak üzere takipte kalın...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları