Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Sedat Yalçın 'Refah' odaklı sunumunda bakın neler neler anlattı?

2024.02.13 14:57 - Son Güncellenme: 2024.02.13 14:59
A

Bilmem Siz Değerli Okurlarımıza ne derece yansıyor, siyaset arenasındaki olağanüstü hallerin ne kadarını takip edebiliyor ve de yorumlayabiliyorsunuz?

Amma vekalin;

Emin olun magazin, spor gibi alanlarda çalışan arkadaşlarımız hariç  bizim meslekteki hemen herkes şu sıralar yerel seçim odaklı politik gelişmelerle uyuyor ve de  yine aynı şekilde fokur fokur kaynayan siyaset kazanından bakalım bugün hangi partiden hangi haberler akıl tutulması yaşatacak? Sualiyle uyanıyoruz.

Velhasıl öyle böyle değil...

Ve de anlaşılacağı üzere de 2024 yerel seçim atmosferi, geçtiğimiz seçimlerin hiçbirinin ne havasına ne de suyuna benziyor.  

Pek bir enteresan geçişler oluyor mesela partilerden partilere...

Ve yahut son anda banko aday denilen isimlerin yerine bir bakıyorsunuz  ki hiç adı sanı duyulmamış bir zatı muhterem, x partinin z ilçesinden adaylaştırılıverilmiş.

Ne bileyim işte yine bir bakıyorsunuz 'Şu partiden şu belediye başkanı anketlerde çok iyi çıkıyor mutlaka yerel seçimlerde yeniden aday' dediğiniz bir ilçede hesapta olmayan olmuş ve araya ittifaklar girip o ilçede oyu düşük olan ittifak ortağı partinin mensubu bir isim, kimsenin kaşına gözüne bakılmadan aday yapılıverilmiş.

Bir de mevcut konjonktürde 2024 yerel seçim sathı mailne girilene kadar aktif siyaset yapmayan ama hala yıllarca hizmet ettiği partinin teşkilatlarında  çokça sevilen siyasiler var tabii ki....

Ve bir kez daha bakıyorsunuz ki;

İşte onlardan bir siyasinin, bir başka partiden Bursa'nın yerel yönetimine talip olması ise bir anda gündeme bomba gibi düşüvermiş.   

Mesala Yeniden Refah Partisi'nden Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Sedat Yalçın gibi.

Ucundan kıyısından da olsa yerel siyaseti takip edenler bilirler...

Sedat Yalçın AK Parti'nin Bursa'da geçmişte 5 yıl boyunca İl başkanlığını yapmış ve bu süre zarfında da izlediği yönetim anlayışı ile taktir toplamış, teşkilatlarda da sevgi ve ilgiye mashar olmuş bir isim.

Kuşkusuz ki;

Sedat Yalçın'ın uzunca yıllar siyasete ara vermiş iken hatta ve hatta kendisi ile zaman zaman hal hatır sorma ve de gündemi değerlendirme bağabımda yaptığım telefon konuşmalarında da artık siyasette var olmayı düşünmediğini defalarca ifade etmesine rağmen Yeniden Refah'tan Büyükşehir'e aday olması büyük çoğunluğun hiç de beklemediği bir gelişmeydi.

Sonuç itibariyle de Yalçın'ın bu kararı 'Pek Yaman' bir hamle olarak değerlendirildi.

Bu arada Sedat Yalçın da birileri bir yerlerde adaylığı ile ilgili farklı farklı yorum yapadursun; tüm söylenenlere kulaklarını tıkadı ve ışık hızıyla çalışmaya başladı.

Adaylık açıklamasında bizzat bulundum...

Yeniden Refah'tan neden aday olduğunu açıkladıktan sonra Sedat Yalçın her pazartesi sabahı  gazetecilerle buluşup seçime kadar Bursa'ya dair hazırladığı projeleri paylaşacağını ve sorularımızı yanıtlayacağını da duyurdu.

Dün itibariyle de bu buluşmanın 2.si gerçekleşti.

Sedat Yalçın'ın gündeminde 'Yerel Yönetimlerde Sosyal Politikalar' mevzu vardı.

Kanımca da çok doğru bir konu başlığı seçmişti Sedat Yalçın ve 'insan odaklı yönetim vurgusu ile başladığı sunumunda oldukça dikkat çekici tespitleri vardı.

Seçilmesi durumunda;

Sosyal dayanışmanın desteklenmesi, toplumsal refahın arttırılması ve risk gruplarına özel çalışmalar hedefiyle yaşama geçirecekleri sosyal politikalarda amaçlarının başta fakirlik oranın azaltılması olmak üzere gelir dağılımında adalet ve de sosyal dışlanma düzeyinin azaltılması olduğuna işaret etti.

Sedat Yalçın sosyal politikalar çerçevesinde kadınlara çok sayıda alanda imkanlar sağlayacak #Kadın Refah Kart' uygulamasına vakit kaybetmeden start vereceklerini de açıkladı.

Boşanma oranlarının düşürülmesi amacıyla 'Aile Uzlaştırma Birimi' kuracaklarını anlatan Yalçın  #Genç Refah Kart' sayesinde de gençlerin nitelikli zaman geçirmelerini hedeflediklerini belirtti.

Sedat Yalçın'ın Sosyal Politikalar içeriğiyle bir bir anlattığı diğer projelere gelince;

 *Sıcak Yuva Merkezleri (çocuklar ve kadınları kapsayan)

*Tüm sektörlerde İstihdam Garantili Meslek Edindirme Eğitimleri

*Bursa Kadın Kooperatifleri Birliği'nin kurulumu

*Gençlere Ulaşım, Barınma ve Kira Desteği

*Bursa'ya Meslek-Teknik ve Temel Bilimler Liseleri kurulumu

* Bursaspor için içerisinde farklı oyunların olduğu bir E-spor Takımı. Bursaspor ortaklığında E-spor Olimpiyatları. Turizme Yönelik Jimnastik Gösteri Takımı Spor ve Kültür-Sanat Temalı Öğrenci Yurtları.

*Madde bağımlılığıyla savaşta Aile Protokolleri çerçevesinde her biri birbirinden etkin projeler

*Yaşlı ve emekliler için Mahalle Huzur Konakları

*Uluslararası Termal Sağlık Köyleri

* Kirada oturan yaşlılara Emekli Maaşıyla Orantılı Kira Yardımı

*Kız Çocukları Eğitimi Fonu

*Çocuğu otizmli olan aileler için Otizm Köyü.

*İlk, Orta ve Lise Öğrencilerine Yemek Desteği

*Bursa'ya Engelliler İstihdam ve Üretim Vakfı kurulumu

*Uluslararası Yabancı Dil Pratiği Doğa ve Yaşam Kampı

*Kaliteli ve konforlu Hayvan Barınakları

*Suya %40 İndirim

*Fırınlara Bedava Un.

Sedat Yalçın'ın açıkladığı projelerden de anlaşılacağı üzere dersine iyi çalıştığı ve yaşama gerilebildiği taktirde hedeflenen bir çok hizmetin fevkaladenin fevkinde olduğu kesin.

Yeri gelmişken ayrıca tüm bu projelerin bir de mali boyutu yani bütçesel kısmının olduğunu belirtelim..

Yalçın bu mühim  kısmın sağlanmasının öyle abartıldığı kadar da güç olmadığını da ifade ediyor ve Büyükşehir'in bütçe gücüyle ve yeni yatırım projeleriyle her bir projenin hızla Bursaya kazandırılabileceğini söylüyor.

Sedat Yalçın'ın görüşü böyle... Ancak ve ancak ekonomik şartlar ve de koşullar  önemli tabii ki.

Özetle;

 Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın'ın 2.si gerçekleşen Pazartesi Buluşmalarının içerik açısından değerlendirildiğinde oldukça verimli geçtiğini belirteyim ve gelecek hafta Pazartesi gündeminde hangi konu başlığı olduğunu merakla beklemekteyim.

Gelecek yazıya değin kalın sağlıcakla...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları