Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Sedat Yalçın nasıl bir seçim kampanyası sürdürecek? Adaşı Sedat Kızılcıklı'ya İnegöl için teklif gitti mi? Yanıtları bu yazıda...

2024.01.21 00:38 - Son Güncellenme: 2024.01.21 00:44
A

Hava soğuk ve fakat yerel seçime doğru siyasetin gündemi her daim sıcak.

Her partide elde kağıt kalem aday toto oynayanlar bir kenarda duradursun, özellikle son beş günde yerelde politik gündemde ilk sırada Yeniden Refah Partisi var.

AK Parti'nin il başkanı olarak başarılı işlere imza atan Sedat Yalçın'ın Yeniden Refah Partisi'nden Büyükşehir'e adaylığının kesinleşmesi gündeme bomba gibi düştü.

İl Başkanı olarak AK Parti'ye uzun yıllar hizmet eden Yalçın'ın teşkilatlarda ciddi bir tanınırlığı var ve kendisi AK Camiada sevilen, sayılan bir siyasi kimlik.

Denen o ki Sedat Bey'in adaylığının kesinleşmesi ile birlikte kapsayıcı bir siyasi anlayışla seçim kampanyasını yürütecek.

 Şöyle ki;

Kendisini 15 yılı aşkın süredir tanıyorum. İlk etapta tüm siyasi partilerin adaylarına seslenecek ve dostça, barış içinde bir çalışma sergilenmesi çağrısında bulunarak, Bursa'nın meselelerinin konuşulduğu sorunlara çözüm önerilerinin tartışıldığı bir platformda da buluşmayı teklif edecek. Bu teklife olumlu yanıt alır mı? Hiç sanmıyorum...

Çünkü Sedat Yalçın'ın adaylığı ile birlikte Bursa Büyükşehir'de çok çekişmeli ve tansiyonun da sıkça yükseleceği bir yarış bizleri bekliyor.

Bu arada Çatı aday mevzusuna gelirsek...

O aday olmuş veyahut o çatıya çıkmış, ya da o çatıdan düşmüş. Bu durum ne vatandaşı ne de Sedat Yalçın'ı ilgilendirmiyor.

Sedat Bey sadece ve sadece kolları sıvar ve uzun süredir üzerinde çalıştığı Bursa odaklı projeleri gece gündüz demeden dur durak bilmeden anlatmaya endeksli bir seçim politikası yürütür.

Ki Alinur Aktaş da siyaseten oldukça tecrübeli bir isim ve belediye başkanlığına uzun yıllar mesai harcamış bir siyasi kimlik olarak düşünebiliyor musunuz? Böyle bir teklif karşısında nasıl bir tavır sergiler...

Cevabını siz verin artık!

İlaveten yeri gelmişken Sedat Yalçın Yeniden Refah Partisi'nden aday olduktan sonra AK Parti'deki yakın çalışma arkadaşları ve ilçe ilçe AK Parti'den aday yapılmayan aday adaylarını da çevresinde toplar görüşü siyasi kulislerde sıklıkla dillendirilir oldu.

İşte bu minvalde Sedat Yalçın'dan sonra kendisinin yakın dostu ve çalışma arkadaşı Bursa Eski Milletvekili Sedat  Kızılcıklı'ya da İnegöl'den Belediye Başkanlığı'na aday olması yönünde teklif götürüleceği hatta ve hatta bu teklifin ön görüşmelerinin yapıldığı da kulislerde konuşulan bir diğer mevzu..

Aradım Sedat Kızılcıklı'yı ve direkt sordum. Size Yeniden Refah Partisi'nden İnegöl'e belediye başkanlığı için teklif geldi mi? diye...

 Bilen bilir AK Parti'nin tabanından gelir Sedat Kızılcıklı...

Lafı eveleyip gevelemeden

Önce Sedat Yalçın adaylığını açıklasın, sonra net cevap vereceğim dedi. Anladığım kadarı ile konu adaşı ve yakın dostu Sedat Yalçın ile aralarında ciddi istişareler halinde konuşulmuş ve fakat Kızılcıklı Yalçın'ın kamuoyuna yapacağı resmi açıklamadan önce konuşmayı doğru bulmuyor.

İlaveten Sedat Kızılcıklı'nın Yeniden Refah'tan potansiyel aday adayı olduğunu varsayarsak karşısında ciddi bir rakibi olduğunu da belirtelim...

Yeniden Refah Partisi'nin İlçe Eski Başkanı Mehmet Kaygusuz.

Ancak ve ancak Mehmet Kaygusuz'un bir handikabı var o da on yılı aşkın bir süre İnegöl'den uzak kalıp İstanbul'da ikamet etmesi ve ilçeye henüz yeni dönüş yapmış olması...

Edindiğim kulise göre;

Yeri gelmişken Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakınca MHP'ye verilen Mustafakemalpaşa'da da etkin bir ismi aday olarak açıklayacağı ve bu ilçede özellikle 'Denge Aday' stratejisi üzerinde durulduğu fısıltılarını da buradan paylaşmış olayım.   

İşte bu gelişmeler ışığında sözün sonunda şimdilik Bursa'da yerel seçimin beklenenden de hararetli ve çekişmeli geçeceğini ve de sandıktan çıkacak sonuçların da sürpizlere açık olduğunu belirtelim.

Dip not; Gelecek hafta AK Parti Bursa'da ilçe adayları Çarşamba ya da en geç Perşembe günü açıklanacak. Aday tanıtım toplantısı da Cumartesi günü Bursa'da gerçekleştirilecek. İlgililere duyurulur...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları