Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Suç makinesinin arkasında kimler, kimler var...?

2021.05.23 11:23 - Son Güncellenme: 2021.05.23 12:55
A

Öncelikle üzerine basa basa bir kez daha söylüyorum;

'İnanmadığım hiçbir şeyi yazmadım, yazmam ve de yazmayacağım'.

Bu vurguyu yapma gereği duydum çünkü bu yazımda, öğrendiğimde hayrete düştüğüm, akıllara zararrr  bir olayı eminim ki sizler de ' Yuh artık, ayıptır, günahtır' diyerek  bir avazda okuyacaksınız ...

Baştan, kelimenin tam manasıyla skandal bir tezgahtan ibaret olan derin mevzuyu bir bir anlatayım sonrasında da zaten aklımda deli sorulara neden olan yüz kızartıcı detaylara bilahare geleceğim.

Yer; Bursamızın yüzölçümü ile en büyük ilçesi Mustafakemalpaşa...

Malumunuz Mustafakemalpaşa'nın gece gündüz çalışan, ilçenin sorunlarını akılcı formüllerle çözebilme yetisine sahip cebbar bir belediye başkanı var; Mehmet Kanar!    

Göreve geldiği andan itibaren Mustafakemalpaşa'nın müzminleşmiş problemlerini tek tek ve de ışık hızlıyla ortadan kaldırabilme başarısı ile dikkat çeken Başkan Kanar'ı ilçe halkı seviyor, teveccüh gösteriyor, yanında yer alıyor.

Çirkin mevzu da kanımca bu nedenle vuku buluyor.

Başkan Kanar bir süre önce, aynen yerel seçimlerde söz verdiği gibi, halkın hastalıklı su içmesine neden olan 'Altından kalkamazsam rahat uyuyamam, işin vebali büyük' dediği ilçenin neredeyse 80 yıllık  problemi köhne içme suyu şebekesini yeniden inşa etmek için düğmeye basar.

İlçe halkının sabırsızlıkla beklediği yeni şebekenin yapım çalışmaları sırasında  sözde bir taksici esnafı olan Engin Duru adlı bir şahıs  'Ali kıran baş kesen' edalarıyla sahneye çıkar.

Şebeke inşaatı nedeniyle toz içinde kaldığını söyleyen bu zat, şikayetçi olup Mustafakemalpaşa Belediyesi'ni telefonla üst üste ve defalarca aramaya başlar.

Hayret verici olaylar zinciri de işte bu aşamadan sonra başlar.

Zat-ı aliniz, güya mağdur Engin Duru'nun  belediye yetkilileriyle yaptığı telefon görüşmelerindeki tavrı hiç mi hiç  normal değildir.

Duru; ardı arkası kesilmeyen telefon görüşmelerinde  Başkan Mehmet Kanar'ı hedef alarak  tehdit ve hakaret içeren konuşmalar yapar.

Başkan Kanar'ın merhum annesine, ailesine ve kendisine ağıza alınmayacak çok çirkin küfürler sarf eder.

Aynı Engin Duru bu tavrını kendi  sosyal medya hesabından da sürdürür ve her biri birbirinden hadsiz ve iğrenç taciz paylaşımları yapar.

Yeri gelmişken belirteyim; Engin Duru'nun küfürlü telefon konuşmalarının ve sosyal medya paylaşımlarının kaydı ve örnekleri şahsımda bizzat mevcuttur.

Engin Duru sonunda Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Leblebici tarafından belediyeye davet edilir.

Ramazan günü belediyeye full alkollü giden ve bu hali raporla da tespit edilip kayıt altına alınan Duru bu görüşmede de iğrenç küfürler yağdırır, hakaretler savurur, olay çıkarabilmek için Başkan Yardımcısı Ercan Leblebici ve orada bulunan belediye yetkilileriyle fiziksel temas kurmak için çabalar.

Aldığı alkol nedeniyle ayakta duramayan bu şahıs, kafasını, belediye mensuplarını itip kaktığı sırada sakinleştirilmeye çalışılırken masaya çarpar ve  yere düşer.

Ve bu yaşananlardan sonra mağdur görünümlü provokasyoncunun tam da istediği olmuştur. Engin Duru hemen bir darp raporu alır.

Sonra neler mi olur ?

Son yerel seçimlerde İlçede  AK Parti'ye karşı eski bir bakanı aday göstermelerine rağmen hezimete uğrayan ve başkanlık koltuğunu Mehmet Kanar'a kaptıran İYİ Parti'nin İlçe Teşkilatı pusuda beklercesine devreye girer ve başta İYİ Parti İlçe Başkanı Tevfik Demir olmak üzere bir çok parti yöneticisi de , üyeleri olduğunu duyurdukları  Engin Duru'nun belediyede ağır şekilde darp edildiğine dair,  sosyal medyadan ardı ardına paylaşımlar yapmaya başlarlar.

İşte şimdi sıkı durun...

İYİ Partililer bu paylaşımları yapadursun, mağduru oynayan, aslında doğru tanımlamayla mağdur rolü oynatılan Engin Duru'nun tamı tamına 30'u aşkın suçtan sabıkalı olduğu ortaya çıkar.

Anlayacağınız aynı Engin Duru  kadın ticaretinden hırsızlığa, uyuşturucu madde kullanımından alkollü ve ehliyetsiz araç kullanımına ve de  darp ve  yaralama olaylarına kadar çok sayıda suçtan sabıkalıdır.

Yani Engin Duru tam bir 'Suç Makinesi'dir ve hakkında ayıca 127 adet şikayet dosyası mevcuttur.

Çirkin olayın iç yüzünü şimdi anladınız değil mi ?

Amma velakin bu skandal mevzu ile ilgili anlatacaklarım henüz bitmedi.

 Engin Duru adlı suç makinesi şahsın sosyal medya hesabı incelendiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Eşi Emine Erdoğan'a ağır hakaretler ve çirkin sözler içeren paylaşımlar yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümümden dahi sorumlu tuttuğu da görülür.

'Yuh artık, bu ne cüret, günahtır, ayıptır' dediğinizi duyar gibiyim.

Bu arada İYİ Partililerin sabıkalı provokatör Engin Duru'yu mağdur ilan eden paylaşımlarına gelen yorumlar da hayretler uyandırıcıdır. Örneğin Gülbahar Havva Sarı adlı bir bayanın yaptığı çok sayıda yorumda 'Madem İYİ Partilisiniz; bizlere sahip çıkın. Bu adam yüzünden aç kaldım. Benim 16 yaşındaki kızıma göz dikti. Beni kızımla tehdit etti. İçip içip kapımıza dayanıyor. Bursa karakoluna gidin anlarsınız. Bize yardım edin' diyerek ve yoruma bir de telefon numarasını iliştirerek feryat figan ettiği görülür ama nafile tabii ki.

Ardından daha neler mi olur ? 

Bu bayan ve daha birçok Engin Duru mağduru kişinin yakarışına sessiz kalarak üyeleri suç makinesini savunmaya devam eden İYİ Partililer, bu kez sahneye İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'nu çıkarırlar.

Mustafakemalpaşa Adliye binasının önünde suç makinesi İYİ Parti Üyesi Engin Duru ile birlikte, yanına diğer partilileri de alarak açıklama yapan ve basına poz veren İl Başkanı Selçuk Türkoğlu belediye çalışanları için 'Mafya ve kalleş saldırı ve hain pusu gibi' trajikomik olduğu kadar mesnetsiz ve de insanı hayrete düşüren ifadeler kullanır.

Şaka gibi değil mi ?...

Bu köşeden Başkan Türkoğlu'na sesleniyor ve  kendisine soruyorum;

Siz bu şahsı gerçekten tanıyor musunuz ?. Partinize üye yaparken bir sabıka kaydı vs. istemediniz mi ? Hadi bunu yapmadınız yani kimi üye yaptığınızı bilmeden  öyle gelişene 'Gel vatandaş gel' diyerek üye yapıyorsunuz ki hatırlatırım;  Bursada Bugün'de moderatörlüğünü üstlendiğim Fİ Kelam'a katılımınızda şahsıma ve tüm izleyenlere İYİ Parti'ye üye kayıtlarının hassas bir süzgeçten geçirilerek gerçekleştirildiğini özellikle belirterek bu mevzuda AK Parti'yi eleştiri yağmuruna tutmadınız mı?...Sn. Başkan naçizane sorarım size; Bir suç makinesini nasıl oluyor da savunabiliyorsunuz ?. Üstelik savunurken de akıllara durgunluk verecek şekilde mafya benzetmesi dahi yapıp sabıkası kabarık üyenizi ballandıra ballandıra kolluyorsunuz.  'Ah Başkan Ah biraz mantık lütfen' diyorum da başka bir şey diyemiyorum.

'Umarım İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu bu suallerime bir yanıt verir'  diyerek geçiyorum çirkin olayla ilintili bir başka tuhaf ve de 'Vay Be' dedirtecek şaşırtıcı gelişmeye..

Engin Duru'nun sosyal medya hesabını incelerken dikkatimi çeken bir değil birkaç veri üzerine AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu'na da  bu satırlardan seslenmek elzem oldu.

Hayrola Murat Başkan?

Rakibiniz İyi Parti İl Başkanı'nı hadi bir derece anladım da... Size neler oluyor böyle?

Size de çok basit bir sualim olacak?

'Davamız  hizmet' diyerek İlçe Başkanlığını üstlendiğiniz AK Parti'den, yani kendi partinizden Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kanar'a ve de Partinizin Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan'a bin bir hakaret ve küfür edip, tehditler savuran bir suç makinesini sosyal medyadan durup durup iki de bir neden beğeniyor, üstüne yorum bile yapıyorsunuz?

 Bu suale de cevap gelir mi? Bilmem de...

Ve fakat şunu iyi biliyorum;  bu çirkin olaya dair puzzle'n parçalarını bir araya getirdiğimde  Başkan Kanar ve ekibi, perde arkasında bir koltuk uğruna hayal bile edemeyeceğiniz ahbap-çavuş ilişkileri ile  ucuzca tezgahlanan çirkin bir oyunla yıpratılmaya ve de  ilçe halkı ile,  özellikle AK Parti nezdinde  alaşağı edilmeye çalışılıyor.

Velhasıl 'Siyasetin Kıblesizleri' fena halde iş başında... Birileri duymalı, görmeli, bi dur demeli...!


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları