Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Velhasıl çalışınca oluyor!

2022.07.02 12:05 - Son Güncellenme: 2022.07.02 12:17
A

Hem de öyle böyle değil; 

En iyisi ve en başarılısı olabiliyor!

Üstelik olmakla da kalmıyor beraberinde halkın teveccühü en üst düzeyde ve en cömert haliyle geliyor.

Şimdi merak ve de sual ettiniz tabii ki;

Nerede, ne olmuş ne bitmiş, kim, nasıl çalışıp, neler yapmış da halkın ilgi alaka ve taktirini kazanmış? 

Detaylarıyla anlatayım;

İlk rapor Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansı Genel Müdürlüğü'nün yüzlerce parametreden oluşan 2022 araştırma sonuçlarını kapsıyor.

Ve bu mühim araştırmanın raporunda Türkiye'nin en büyük ilçeleri arasında ilk sıralarda bulunan Osmangazi, Mustafa Dündar Başkanlığı'ndaki yerel belediyecilik hizmetleriyle değişim, dönüşüm ve gelişimi yansıtan örnek İlçe olarak gösteriliyor.

Şimdi sıkı durun;

Yine bu araştırmanın sonucuna göre Bursa'nın kalbi Osmangazi, ülke genelindeki tam 973 ilçe arasında yerel hizmet akışı ile tam 9 basamak birden yükselerek 23 sıraya gelebilen tek ilçe.

İşte bu sonuçtan gayet net anlaşılacağı üzere 'İşleyen demir ışıldıyor' ve Osmangazi, bakanlık düzeyinde gerçekleşen böylesi önemli bir araştırmada Mustafa Dündar Başkanlığında hayata geçirilen ve özellikle yaşam kalitesi ve refah düzeyi gelişmişliğini yansıtan yatırımlarıyla dikkat çekiyor.

Araştırmanın raporunda bilhassa yüz binlerce vatandaşın Türkiye'nin rol model aldığı, etap etap büyüyen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile Demirtaş, Yunuseli, Bağlarbaşı, Güneştepe, Hamitler gibi gelişim bölgelerinde inşa edilen konutlardaki güvenli ve huzurlu sosyal yaşam alanlarını tercih ettikleri vurgusunu net görmek mümkün.

Bitmedi;

Türkiye genelini kapsayan raporda Osmangazi'de yerel yönetimin sadece ve sadece kendi rekorunu egale ettiği 364 park yatırımı ile 1.5 milyon dev yeşil dönüşüm yaptığı bilgisi de yer alıyor.

Kuşkusuz ki;

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı ajansın araştırmasında 1 milyonu aşkın nüfusuyla Osmangazi'den uzun uzadıya söz edilmesinde, yatırım niteliği ve hızıyla da gösterge kabul edilmesinde Türkiye'nin yeni turizm markası Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ve Hisar Bölgesi'nin yanı sıra , yüzlerce tarihi eserin  yaşayan tarihe dahil edilmesi, Bursa'nın özlemi, hasreti dev Osmangazi Meydanı Projesi başta olmak üzere merkezden kırsala uzanan meydanları, onlarca modern kapalı pazar alanı, başta dünyanın en büyükleri arasında yer alan Atletizm Spor Salonu'nun yanı sıra her mahallede yaşama geçirilen spor alanları, kamulaştırılarak ilçeye nefes aldıran devasal kamulaştırma projeleri, yollar, köprüler, kavşaklar, bulvarlar,  piknik, mesire, yürüyüş alanları, uzun yıllardır Somuncu Baba gibi önemli bir manevi şahsiyetin mirasını yaşatan, her gün binlerce haneye ücretsiz somun ekmeği dağıtan fırını, kapı kapı gezerek vatandaşın ayağına giden ve onlarla dertlenen, öneri ve taleplerine yanıt veren 'Belediyem Benimle' ekipleri, 7'den 77'ye  herkesin yaşamına dokunan merkezleri, bilgi evleri, eğitim yatırımları ve destekleri, kadın kooperatifleri başta olmak üzere üretici pazarları, yerli ve milli tohum merkezi, örnek alınan sosyal destek projeleri, herkese ve yer yere yakın hizmet anlayışı, sokak hayvanlarına yönelik Avrupa'nın örnek gösterdiği merkezi ve daha niceleri ile ve  Adrenalin Park gibi yatırım ve hizmetler de ciddi etken oluşturdu.

Gelelim tarihi ve doğal güzelliklerin insan hayatına dokunan sosyal belediyecilik projeleriyle buluştuğu Osmangazi'miz ile ilgili kamuoyuna yansıyan son anket sonuçlarına;

Aynen bu yazının başında da belirttiğim üzere;

Hizmette sınır tanımayan Osmangazi'nin yansıttığı tablo kamuoyu araştırma sonuçlarına da birebir yansıyor ve Başkan Mustafa Dündar'a halkın teveccühünün her geçen gün biraz daha yükseldiği  net verilerle aktarılıyor.   

Bundan kısa bir süre önce hatırlayacaksınız biri muhalif Avrasya, diğeri de merkezde kabul edilen ORC'nin araştırma sonuçlarını paylaşmıştım.

Birkaç gün önce ise de araştırma ve anketleri ile toplumun geniş bir kesiminin dikkatle takip ettiği ayrıca  referans da  kabul ettiği Hakan Bayrakçı'nın Sonar Firması özel bir çalışma yayınladı. Türkiye genelinde yoğun ilgi gören bu kamuoyu yoklaması AK Partili ve CHP'li Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin ilk 10'da yer alan başarılı belediyelerini içeriyor.

Bu araştırmada yüzde 58.3 oy oranı ile 4. sırada yer alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile ilgili başka ve bana göre çok önemli bir detaya dikkat çekmek istiyorum;

Malumunuz  fikri takip gazeteciliğin en önemli özelliklerinden bir tanesi detaylarda gizli önemli verileri yakalayıp siz değerli okurlara en net haliyle aktarabilmektir;

İşte tam bu nokta hem Kalkınma Ajansı'nın 2022 raporunu hem de Sonar'ın yayınladığı en güncel araştırmayı okurken, Mustafa Dündar'ın başarısının tesadüf olmadığını görüyorsunuz.

Şöyle ki;

 Sonar'ın araştırmasını detaylıca incelerseniz;  yüzde 58.3 ile 4.sırasında yer alan Başkan Dündar'ın aslında listede yer alan AK Partili ve CHP'li büyükşehir ve ilçe belediye başkanları arasında oyunu en çok artıran başkan olduğunu göreceksiniz.

Demem o ki pandemi, savaşlar, iklim krizinin neden olduğu gıda sorunu ve ekonomik sorunlara rağmen Osmangazi'de tarih yazıyor Mustafa Başkan ve son derece akılcı projeleri birer birer yaşama geçirip 'Durmak yok yola devam' diyerek hizmet odaklı yol haritasında emin adımlarla ilerlemeyi sürdürüyor.

Tebrik edelim,  devamını dileyelim. Kalın sağlıcakla...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları