Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Usta Başkan'dan sessiz sedasız ve de 'Usta'ca Yatırımlar'

2023.12.18 10:05 - Son Güncellenme: 2023.12.18 10:08
A

Malumunuz Değerli Köşe Okurum;

'Marifet İltifata tabidir'...

Ve fakat altını kalın çizgilerle çizerek belirtiyorum;

Bu yazı asla ve kat-a bir güzelleme yazısı değildir!

Bizzat tam da seçim üzeri Bursa'nın ilçe ilçe karnesine mercek tutarken, tabiri caiz ise zerre kadar abartmadan kaleme aldığım tespitlerden ibarettir.

Bu küçük dipnotun ardından konumuza geçelim;

Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa'nın güzelim ilçesi İznik'in tarihi milattan önce 4. Yüzyıla değin uzanır. Geçmişten günümüze Britanya, Roma, Selçuklu ve Osmanlı uygarlıklarına ev sahipliği yapan İznik Türkiye'nin, Unesco Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ender merkezlerinin başında gelir...

Unesco Dünya Listesi'nde yer almak demek İznik'in uluslararası arenada farkındalığının belirgin ölçüde artması demek ki; öyle de oldu.

Devamında da kültür varlıkları açısından oldukça zengin bir potansiyele sahip ilçemizin dünyada bilinirliği de arttı tabii ki ve de yerli-yabancı turist sayısında da özellikle son iki yılda büyük ölçüde yükseliş gözlendi.

Kuşkusuz ki;

İznik'in Unesco gibi etkin ve de yetkin bir dünya kuruluşunun uluslararası tarihi değerler listesinde yer bulması oldukça meşakkatli ve çetrefilli bir çalışmanın sonunda kazanılmış bir değer.

Pek kıymetli bu kazanımın mimarı da ilçenin sessiz sedasız hizmet politikası ile çalışmayı tercih eden ve akılcı yatırımlarıyla İznik halkının teveccühüne mazhar olan Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta...

Bu çalışmada Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde yüz desteğini de arkasına alan Kağan Başkan yazının başında vurgu yaptığım 'Marifet' odaklı hamleleriyle bu zamana kadar başarılamayanı başardı ve aynen soyadındaki ifadeyle  'Usta' bir başkan olduğunu Unesco Dünya Mirası gibi çok büyük bir kazanımla ispatlamış oldu...

Amma velakin hiçbir vakit 'Ben yaptım oldu' da demedi  Başkan Usta.

Aksine 'Hep birlikte çalıştık ve de hep birlikte başardık' dedi her daim.   

Hemen ardından da;

Eylül 2022'de tarihi değerleriyle bir dünya mirası barındırdığını UNESCO'nun listesinde yer alarak ispatlayan İznik yine 'Usta Stratejilerle' uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yaptı ve güzide ilçemiz tarihi ve kültürel bir şölen niteliğinde gerçekleşen Dünya Göçebe Oyunları ile uluslararası arenada gündemin ilk sırasında yer aldı.

Öyle ki;

Dünyada birçok yayın organında organizasyonun Türkiye açısından kültürel bir diplomasi zaferi olduğundan söz edildi.   Bu büyük buluşma için aylar öncesinden kollar sıvayıp çalışmalara başlayan ve gece gündüz demeden çabalayan Kağan Başkan ve ekibi çok sayıda üst düzey yabancı konuk ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'dan tam not aldı.

Dünyada ses getiren bu başarılara İlaveten;

8 yıldır kapalı olan İznik Müzesi, Kültür Bakanlığı'na yaptığı yoğun mesai sayesinde açıldı ve üstüne İznik'e mimarisi çok özel olan bir müze daha kazandırdı Usta Başkan...

Elektrik enerjisinde Yenişehir ve Orhangazi'den destek alan İznik'e kendi Trafo Merkezi'ni de kazandırdı,  içinde yeni doğan ünitesinin bile yer aldığı Hayvan Barınağı'nı da ilçe halkının hizmetine sundu. İznik sokaklarını tam 525 bin m2 parke taşıyla pırıl pırıl bir görünüme kavuşturdu.  

Yine Usta Başkan'ın girişimleriyle İznik bir Sağlıklı Yaşam Merkezi ile 112 Acil İstasyonuna sahip oldu ve özellikle kırsalda faaliyete geçirdiği 500 kamera ve yardımcı sistemi ile ilçesini çok daha güvenli hale getirdi. İznik'te maddi durumu sıkıntılı olan ağır hastaların her gün Bursa'daki hastanelere belediyenin araçları ile nakledilmelerini sağlaması tek başına alkışa değer bir hizmet Kağan Mehmet Usta'nın.

İznik'te son 5 yıla yakın sürede yaşama geçen yatırım ve hizmetleri araştırırken ilçenin ilk Belediye Spor Kulübünün kurulmasına da vesile olduğunu öğrendim Usta Başkan'ın. Bu arada İznik'in 6 softbolda, 5 de beyzbolda milli sporcusu varmış ve İznik Beyzbol Takımı da 'Türkiye Şampiyonluğu' unvanına sahipmiş.

Tabii ki Başkan Mehmet Usta'nın ilk hizmet döneminde yaşama geçirdiği projeleri tek tek bu köşeye yazsam sayfalar tutar.

Ancak ve ancak şunu net ifade edebilirim;

İznik'in yerel yönetim perspektifinden son hizmet dönemini içeren karnesini araştırmaya başlarken açıkçası böylesine nitelikli projelerin yaşama geçtiği uluslararası alanda da ses getirmeyi başarıp, ilçe halkının dertlerine de deva olabilen yatırımlar beklemiyordum. Üstelik her biri Usta hamlelerle kazanılmış, deyim yerinde ise çok değerli 'Ustaca Yatırımlar'...

İşte bu 'Usta Yatırımların' devamı için İznikliler Kağan Mehmet Usta İle durmak yok demeli ve de hak edenle yola devam etmeli.

Yeni yazıya değin sağlıcakla ve sevgiyle kalın. 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları