Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Toz kaldırmadan, sessiz sedasız hizmet üretebilen Belediye Başkanı kim? Açıklıyorum...

2023.12.04 17:34 - Son Güncellenme: 2023.12.04 17:34
A

Taban denklemindeki argümanlar, politik manevralar derken yerel seçime doğru iyiden iyiye haraketlenen siyasi atmosferde dikkatler tabiri caiz ise 'Aday Adayları Borsası'na endekslendi.

 Hal böyleyken doğal aday adayı olarak görülen mevcut belediye başkanları da seçime doğru 5 yıla yakın süre boyunca yaşama geçirdikleri icraatleri bir bir anlatma yarışına girdi.

Öyle ki sevgili meslektaşlarım ve de bendeniz;

 Neredeyse her gün bir ya da birkaç belediye başkanının mega proje veyahut ayrıcalıklı hizmet olarak lanse ettiği, yerel yatırımlar odaklı gündem başlıkları için, Bursa'nın dört bir yanında, bir oraya- bir buraya mekik dokur olduk.

İşte tam da  bu yoğun temponun içerisindeyken kanımca epey enterasan bulduğum bir husus dikkatimi çekti.

Yerelde sandığa gitmeye çeyrek kala mevcut belediye başkanları yönettikleri il veya ilçelerde yaptıklarını en ince detaylarına kadar satır satır ve de oldukça gür bir ses tonuyla anlatma telaşındayken, bir ilçenin belediye başkanı var ki Değerli Okur;

 Göreve geldiği andan itibaren olduğu gibi seçim sath-ı mahaline girdiğimizden bu yana da hiç ses etmeden çalışıp üretmeye devam ediyor.

Şöyle ki;

Ne 'O yayın bu yayın' deyip ekranlardan seçmeni bilgilendirme çabasına giriyor...

Ne de 'Ben yaptım oldu' mantığıyla yerel gazetelerde boy gösteriyor.

Kim olduğunu merak ettiniz değil mi ?

O zaman hemen açıklayayım;

Güzide ilçemiz Karacabey'in Belediye Başkanı Ali Özkan'dan söz ediyorum.

Ali Başkan 'Efendim seçim yaklaşıyormuş, şimdi tam da neler yaptığımızı ballandıra balladıra anlatma vakti zamanıymış' deyip telaşa mahal vermeden tam da yukarı da aktardığım üzere sessiz sedasız hizmet üretmeyi sürdürüyor.

Yani gayet rahat ve relaks Başkan Özkan.

Malumunuz Ali Başkan'ın bu duruşunun sebebi de merak konusu...

 Gazeteci refleksiyle tabii ki de duramadım ve de hemen akabinde şöyle dört başı mamur bir araştırma yaptım ve Ali Özkan'ın Karacabey için ürettiği hizmetlere dair bakın hangi verilere ulaştım;

Başkanlık koltununa oturur oturmaz işe alt yapı çalışmalarından başlamış Ali Başkan..

Ki çiçeği burnunda bir belediye başkanı için altyapıya neşter vurabilmek bir hayli risklidir ve de ufacık bir vatandaş tepkisinde deyim yerinde ise yönettiğiniz ilçede yer yerinden oynayıp söz konusu tepkiler bir anda ayyuka çıkabilir.

Ve fakat tüm itiraz ve eleştirilere kulağını tıkayıp,  bu elzem soruna kökten çözüm için öyle bir kazma vurmuş ki Başkan Özkan, Karacabey'de önümüzdeki  100 yıllık süreçte altyapıdan kaynaklı herhangi bir sıkıntının önüne akılcı ve de kalıcı bir çözümle geçebilmeyi başarmış.

Elektrik hatları yer altına alınmış, kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu hatları da baştan sona yenilenmiş Karacabey'de. 

Üstüne yolların da yenilenmesiyle tertemiz bir ilçe çıkmış ortaya.

Üstelik oldukça uygun maliyetlerle yaşama geçirmiş bu hizmetleri Başkan Özkan.

Şimdi nasıl olur? Diyerek sual ettiğinizi duyar gibiyim.

Aynen şöyle olmuş Sevgili Okur;

Başkan Özkan bu asırlık projeye start vermeden önce Belediye bünyesinde bir asfalt üretim merkezi kurmuş ve maliyetleri belirgin ölçüde düşürmeyi başarmış.

Şu anda Karacabey Belediyesi Türkiye genelinde değerlendirildiğinde kendi asfaltını üreterek bütçesine de katkı sağlayabilen ender belediyeler arasında.

İlaveten;

Türkiye'nin en büyük sanayi yatırımı olan TEKNOSAB'ı, yani Yüksek Teknolojili İlk Organize Sanayi Bölgesi yatırımını Karacabey'de konuşlandırmayı başarmış.

Dikkatinizi çekerim;

Ve bu mega hizmeti yine ses etmeden ve de toz kaldırmadan yaşama geçirebilmiş bir belediye başkanı Ai Özkan. Dile kolay 50 bin kişiye istihtam sağlayacak bir sanayi bölgesi sonuçta TEKNOSAB. Bu da Karacabey'in işsizlik soruna tek hamleyle ve tam da on ikiden kalıcı çözüm demek.

Ova köylülerinin 20 yıldır yapımını beklediği köy yolları ile birlikte Karacabey Boğaz Yolu da  Ali Başkan'ın döneminde yenilenmiş.

Ayrıca;

Tamamlandığında 46 bin dekar arazinin sulanmasını sağlayacak, 15 milyon metreküp içme suyu temin kapasiteli Gölecik Barajı inaşaatı da hali hazırda son hız devam ediyor. Yeşildere Barajı'nın  yapımı ise tamamlanmak üzere.

Bu arada;

 Bursa'da Toki marifetiyle yapılacak 8 bin 650 konutun 4 bin 316'ı yani neredeyse yarısı Ali Başkan'ın yoğun temasları ile Karacabey'e yapılacak.

.Yeri gelmişken belirteyim;

 Vatandaş için mühim bir mevzu olan mezar yeri ücreti de alınmıyor Karacabey'de...

Göreve başlarken 3T Vizyonu ile  'Tarım- Turizm- Teknoloji' yola çıkan Başkan Özkan

özellikle turizm alanında da önemli çalışmalara imza atmış.

Sahillerin düzenlemesine Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çözüm getiren Ali Başkan  

 Yeniköy'e 47 adet konaklama tesisi, kamp ve karavan alanı kazandırmış ve bu tatil yöresinin otopark sorununa da çözüm bulup 300 araçlık katlı otoparkta hizmet için düğmeye basmış.

  5 farklı mahalleye de  3 bin 600 metrekarelik açık otopark alanı sağlayabilmek için kamulaştırma yaparak  faaliyete geçirmiş Başkan Özkan ve bu hizmetten de hiçbir ücret talebinde bulunmamış, bulunmuyor.

 Kent içinde büyük yer işgal eden tarım araçlarının park edilmesi için yaşama geçirdiği "Tarımpark" da eşsiz ve benzersiz bir hizmet olarak beğeni topluyor.

 'Her şeyden önce sağlık ' diyen Ali Özkan Uludağ Üniversitesi'ne her gün ücretsiz ulaşım hizmeti de veriyor Karacabey'de...

Bitmedi...

 Kiralık araç kullanmayan ender belediyelerden Karacabey...Ali Özkan döneminde  45 araç olan araç  filosu  112 araç kapasitesine  çıkarılmış.

Karacabey'e spor tesisleri, sevgi mağazası, gençlik merkezi, Karaca Park Aşevi ve daha birçok hizmette de yine Ali Özkan'ın imzası var.

Velhasıl  saydığım tüm bu projeler ve de bu köşeden bu yazıda sayamadığım çok sayıda yatırımla Ali Özkan ile Karacabey 'Nüfusa göre en çok yatırım alan' ilçe olmuş.

Araştırmadan önce böylesine bir yatırım ağından aynen ben gibi sizin de haberiniz yoktu öyle değil mi?

Bir köşeyi daha noktalarken ilçeye dair araştırmam sayesinde Karacabey'den yansıyan alkışa değer bu tablodan  haberdar olmanıza vesile olurken, Ali Özkan'ın 'Ben görevimi yapıyorum reklama lansmana gerek yok ' ilkesinden ötürü de  bu yazının 'Bir güzelleme amaçlı köşe yazısı' olmadığını özellikle belirtir, yerel seçime doğru Bursa'yı ilçe ilçe irdelemeye devam edeceğimi ifade ederim.Kalın sağlıcakla...     


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları