Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Şov değil hizmet üretirsen ve de sadece işini yaparsan bakın neler oluyor?

2023.09.05 18:29 - Son Güncellenme: 2023.09.05 20:19
A

Yazın bir kenara Değerli Okur;

İki, iki daha dört!

Kamuymuş, özel sektörmüş veyahut siyasetmiş hiç Fark etmez... 

'Adamına göre iş değil işe göre Adam'ın tercih edildiği her makamda başarı kaçınılmaz oluyor.

Hele hele de söz konusu makam siyasetin yerel yönetim cephesini kapsıyorsa eğer  'İşi bilen adam'  kimliği ile başkanlık koltuğuna oturanlar her koşul ve durumda hizmet akışını ivedilikle sağlayabilen, yönettikleri il ya da ilçede sevilen - sayılan başkanlar olarak dikkat çekiyor ve de takdir topluyorlar.

Sözü uzatmayayım;

Kısa süre önce Osmangazi Belediye Başkanı olarak 3. Döneminde olan Mustafa Dündar'ı 'Yaşayan Tarih Hisar İçi' Projesi ile ilgili basın lansmanında izlerken geliverdi aklıma bu gerçek.

Neden? Diye sual ederseniz Sevgili Okur şöyle anlatayım;

Başkan Dündar'ın mizacını bu şehirde yaşayıp da öyle ya da böyle, az ya da çok fark etmez, bilmeyen yoktur.

Taraflı-tarafsız herkesin başkanıdır, dürüsttür, şeffaftır, hizmeti eşit dağıtır, samimidir Mustafa Başkan...

Şov değil, hizmet üretme gayretiyle çalışır. 

Yani işini bilir ve de sadece işini yapar.

Türkiye'nin dört bir yanında birçok belediye başkanının mega proje diye ulusal ekranlarda tanıttığı projeler Mustafa Başkan için rutin işlerdir.

Misal;

Geçmişin bekçisi geleceğin mimarı olma anlayışı ile Bursa'nın kalbi Osmangazi'ye Panorama ve Osmangazi Meydanı gibi dev eserler kazandıran Mustafa Dündar deyim yerinde ise toz kaldırmadan hizmet edebilen ender başkanlar arasında ön saflardadır.

Hisar İçi Projesine gelince;

Osmangazi'de göreve geldiği günden bu yana tarih kenti Bursa'nın gözbebeği Hisar için de özel bir gayretle çalışan Başkan Dündar ve ekibi projeyi hayata geçirebilmek için oldukça zor aşamalardan tek tek geçmeyi başardı...

İstimlak süreci bir hayli çetrefilli geçen Hisar için, Anıtlar Yüksek Kurulu ile sürdürülen bürokratik işlemler de ekstra vakit, gayret ve de zaman aldı.

Hisar için müteahhit seçiminde de tarihi eser kategorisinde uluslar arası çalışmalardaki başarıları ile bilinen işinin ehli Bursa menşeli bir inşaat kuruluşu ile anlaştı Mustafa Başkan.   

Ve gelinen aşamada Hisar, Bursa'nın Osmanlı'nın ilk Başkenti ünvanına yakışır bir görünümle adeta kabuk değiştirme noktasına ulaştı.

Yeri gelmişken belirteyim;

Yakın zamanda Hisar'da adım adım gerçekleşen değişimi bir gidip 'Kendi gözlerinizle görün' derim.

'Görün' Çünkü Hisar'da Bizans, Roma ve Osmanlı olmak üzere tam üç medeniyetin izlerine tanıklık ederken muhteşem bir görünümle tarihin yeniden ayağa kalktığına kendi gözlerinizle şahit olacağınıza garanti veririm.

İlaveten;

Başkan Dündar'ın aktardığı son dakika gelişmeye göre Çakır Hamam da Hisar Projesi'ne dâhil edilmiş.   

Anlaşılan o ki Mustafa Başkan tamamlandığında Hisar' la da yüzyıllar boyu konuşulacak yeni bir başarı hikâyesi yazmaya kararlı.

Geleceğe kalıcı eserler bırakmak her babayiğidin harcı değil tabii ki.

 Yazının sonunda Başkan Dündar işte bu kararlı duruşu ve Osmangazi'ye kazandırdığı her bir örnek proje için tebrik edelim, başarılarının devamını dileyelim.

Yeni yazıya değin kalın sağlıcakla...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları