Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Siyasetin kıblesizleri iş başında... Bakın kimler kimlere neler teklif etmiş?

2023.12.27 10:51 - Son Güncellenme: 2023.12.27 10:51
A

Tuhaf şeyler oluyor Değerli Okur,

Ama öyle böyle değil...

Yerel seçim öncesi siyaset arenasında gerçekten de çok enteresan, pek tuhaf ve de inanılması neredeyse imkânsız işler dönüyor.

İşte bu yazı da seçim sath-ı mahalinde madalyonun diğer yüzünde Belediye başkanlığı koltuğunu deyim yerinde ise dört yana uzaktan kumandayla yönetebilmek gayesiyle akıl almaz nice fütursuz kumpasların döndüğünü enine boyuna konu alıyor.

Lafı eveleyip gevelemeden direkt mevzuya geleyim;

Anımsayacaksınız İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 2019 yerel seçim çalışmaları çerçevesinde Bursa'ya sadece bir kez gelmişti Bu geliş de aslında 'Geçerken uğradım' babında bir gelişti.

Peki, aynı Meral Akşener'in yine aynı yerel seçimler için Bursa'nın bir ilçesini bir değil birkaç kez ziyaret ettiğini biliyor muydunuz?

O ilçe eski bir bakanın aday olduğu ve kendisi ve partisinin de kazanmayı garanti gördüğü Bursa'nın merkez sağ geleneğinin sembol ve simge yerleşim yerlerinden olan Mustafakemalpaşa idi...

Ve fakat bu güzide ilçemizde İYİ Parti'nin ve Genel Başkanı Akşener'in tüm seçim planlarını alt üst ederek zafer kazanan ve de aslında hiç de hesapta olmayan gencecik bir isim vardı.

Bu isim AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Eski Başkanı ve 2019 seçimleri, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Kanar'dı.

Mehmet Kanar'ın zaferinin hazmedilmemesi nedeniyle seçim sonuçlarının Mustafakemalpaşa'da birkaç hafta sonra açıklanabildiğini de hatırlayacaksınız...

Şöyle kısaca bir değerlendirmeyle özetlersek de

 Mehmet Kanar başkanlık mazbatasını aldığı andan bugüne gece gündüz demeden çalıştı çabaladı.

Ankara - Bursa arasında adeta mekik dokudu ve ilçenin 142 yıllık belediye tarihinde daha önce yaşama geçirilememiş birçok ilke imza attı. Öylesine hizmetler üretip yatırımlar yaptı ki Mehmet Başkan 50 yılın beklentilerini bir 5 yıla sığdırmayı başararak ilçenin gelecek 50 yılına da damgasını vurdu.

Mehmet Başkan bu beş yıllık süreçte dur durak bilmeden çabalarken birçok da haksızlığa, iftiralara ve de kumpaslara maruz kaldı.

Tabii ki yaşanan bu haksız ve de hadsiz süreçlere terk tek değinmeyeceğim amma velakin sadece birini hatırlatmam gerekirse;

 Mağdur bir taksici diye İYİ Parti'nin sahiplerinin üye yaptığı bir şahsın sicilini unutmazsınız sanırım. Başkan Kanar' a alt yapı çalışmalarını bahane ederek adeta saldıran 32 suçtan sabıkalı bu şahsın gerçeklerin ortaya çıkmasının ardından adli mercilere itirafta bulunup 'Beni İYİ Partililer çeşitli vaatlerde bulunup kandırdılar' diyerek af dilediği de daha dün gibi hafızlarımızda.

Bu çirkin olaydan sonra da Mehmet Kanar'ın başarısını gölgelemek gibi akıldışı hedeflerle daha birçok karalama kampanyası yönetildi Mustafakemalpaşa'da...

Ancak ve ancak  bu çirkin kampanyaları yönetenler hiçbir vakit başarılı olamadılar..

Ve fakat bu kez içeriden yapılan bir operasyonla Mehmet Kanar'ın yeniden hedef tahtasına alınmaya çalışması ve söz konusu kumpasın tam da adaylıkların değerlendirildiği bir süreçte yapılıyor olması ve de bu çirkin oyunun bir de parti içinden şaşırtıcı bir şekilde dizayn edilmesi tabiri caiz ise duyan bilen herkese akıl tutulması yaşattı...

Gel de deme şimdi?

Vayyy Bee Mehmet Başkan Sen Ne imişsin?

Bir partinin genel başkanı sana karşı seçim alabilmek amacıyla adayı Mustafakemalpaşalı eski bir bakanı desteklemek için ilçeye birkaç kez gelip varını yoğunu ortaya koyuyor?

Ama başarılı olunamıyor.

Sonrasında karalama kampanyasına il ve ilçe başkanları ile devam ediliyor.

Yine de başarılı olunamıyor.

Ve bugüne gelindiğinde;

 Gelin görün ki bu sefer son darbe hiç beklenmedik bir yerden tam da gözbebeğim dediği partisinin taaa içinden, AK Parti Mustafakemalpaşa ilçe başkanından geliyor Mehmet Başkan'ın...

Şimdi mevzunun ne olduğunu merak ettiniz değil mi?

Hemen anlatayım;

Kısa süre önce eski Bakan 2019 seçimlerinde Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı olan Şükrü Erdem ilçenin ciddi takip oranına sahip bir internet haber sitesine özel bir röportaj veriyor.

İşte bu röportajda Erdem öylesine cümleler kuruyor ki anlattıkları okuyan herkesi büyük şaşkınlık içinde bırakıp hayretlere düşürüyor.

Ne mi diyor bu söyleşide eski Bakan Erdem?

Şimdi sıkı durun ve de pür dikkat kesilerek okumaya devam edin Değerli Okur;

Röportajı gerçekleştiren kişi;

-AK Parti İlçe yönetiminden size adaylık teklifi geldi mi? Diye soruyor...

Erdem de aynen şu cevabı veriyor;

AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Turgut geldi...'Her gittiğim yerde sizin adınız geçiyor' dedi. AK Parti'den aday olmayı düşünür müsünüz? Diye sordu bana. Şu cevabı verdim, senin gelmen ya da il başkanının gelmesiyle bu iş olmaz, beni AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın araması gerekiyor dedim.

Ve bu akıl almaz yanıt üzerine teyit amaçlı bir kez daha

- Bu çok konuşulan bir konuydu, bu söz doğru yani!

Denilerek yeniden soruluyor Şükrü Erdem'e...

Erdem de; 

'Doğru tabii, ben de devlet ricali ne gerektiriyorsa onu yaparım. Beni Reisiniz arasın dedim' diyerek bir kez daha doğruluyor bu teklifi...

Sizler de çok şaşırdınız değil mi? 

Bu ne hadsiz bir durumdur, nasıl bir fütursuzluk halidir...

 Ne bileyim nasıl bir sırtından bıçaklama durumudur...

Bu nasıl kumpastır... Nasıl bir çirkinlik halidir...

Sen gel Koskoca iktidar Partisi AK Parti'de bir ilçenin çiçeği burnunda ilçe başkanı ol. Daha henüz birkaç ay olmuş görevi geleli... İnanılmaz bir kumpasla kendi partinden seçilen belediye başkanını artık ne uğruna ise insafsızca satışa getirip rakip partinin bir önceki seçimlerdeki adayına 'Gel benim partimin adayı ol deyip' açıkça teklif götür.

Hem de kimseye danışma gereği bile duymadan hani derler ya yürek yemişçesine...

AK Parti Mustafakemalpaşa ilçe Başkanı Mutlu Turgut hangi yetki ve ruh haliyle Şükrü Erdem'e nasıl olur da böylesine hadsiz bir teklif götürebilir?

Amacı ne, gayesi ne...

Kimin için, neden, niçin?

Üstelik Mehmet Kanar çok sevilen, sayılan, takdir gören bir belediye başkanı iken...

Yapılan tüm anketler de Mehmet Başkan yüzde 60'lar düzeyinde oy oranı ile ilçe halkından teveccüh görürken...

Hiç akıl karı mı? Mantık kabul ediyor mu böyle bir teklifi...

Çok merak ediyorum başta İl Başkanı Davut Gürkan olmak üzere parti genel merkezindeki yetkili kimliklere ve de en mühimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a nasıl izahat verecek İlçe Başkanı Mutlu Turgut? 

Tamam, Mehmet Kanar sabrı engin bir belediye başkanı da...

Bu kadarı da çok fazla.

Anlaşılan o ki Mutlu Turgut'un siyasi kini öylesine büyük ki kendi partisinin belediye başkanının kazandırdığı hizmetlerin dahi önüne geçebiliyor.

Ve de bu alelade yapılmış bir teklif ya da görüşme değil kanımca.

 Resmen Mehmet Başkan'a karşı parti içi ilçe teşkilatının bir operasyonu... Fakat unutulan bir husus var; tüm bu yapılanları birileri duyuyor, görüyor ve de biliyor.

Asla ve Asla da ilahi adalet 'Siyasetin Kıblesizlerini' affetmiyor.

Biz uyarmış olalım. Gerisi size kalmış.

Yeni yazıya değin kalın sağlıcakla...

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları