Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Siyasete bayram molası

2023.04.17 13:16 - Son Güncellenme: 2023.04.17 13:16
A

Çetin bir seçim olacak!

Perşembenin gelişi çarşambadan belli çünkü...

Umarız terazinin ölçüsü kaçmaz.

Malumunuz aday listeleri konuşuldu geçen hafta...

Yüzlerinde güller açıp, sevinenler...

Umut dolu ve de yüksek gerilimli bir bekleyişin ardından üzülenler, partilerinden istifa edenler derken seçime bir aydan kısa bir zaman kaldı ve de nihayet geriye sayım başladı.

Aksiyonun, hemen akabinde de tansiyonun iyiden iyiye yükseldiği politik arenada bu hafta ortalık biraz sakinleşir...

Ramazan Bayramı'nın manevi iklimi eşliğinde geçici bir sükûnet hakim olur siyasetin baş döndürücü gündemine.

Sonraki hafta da yani 24 Nisan'dan itibaren maraton başlar.

Bayram sonrası siyasi havanın ısınması ile birlikte seçim kampanyasına start veren partiler mitinglerle alanları hareketlendirir.

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikili ve üçlü liderler eşliğinde gerçekleşecek mitinglerle halka sesleneceği duyuruldu. Bazı illerde ise Millet İttifakının tüm liderleri katılacak Kılıçdaroğlu'nun mitinglerine...

Bilindiği üzere Cumhur İttifakı seçim tarihinin yaklaşması ile birlikte yeni partilerin de oluşuma dahil olması ile beraber genişledi. AK Parti'nin deprem felaketi nedeniyle sessiz bir kampanya yürüttüğü seçim çalışmalarında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın 11 Nisan'da seçim beyannamesini açıklamasıyla kampanya da start aldı. Türkiye'nin tamamına ulaşarak tüm meydanlarda miting düzenleyecek olan Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı büyükşehirlerde ise Cumhur İttifakı'nın ortaklarıyla beraber sahaya ineceği gelen haberler arasında.

Gelelim siyasetin yereldeki nabzına;  

AK Parti geçen hafta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Geçmişte ne kadar görev yapan teşkilat mensubu, eski milletvekilleri, parti üyesi varsa neredeyse hemen hepsi tanıtım toplantısında hazır bulunmuştu.

AK Parti iktidarında Bursa'ya yapılan çalışmaları anlatan, Uğur Işılak'ın ezgilerini içeren tanıtım filmi ile başlayan ve de "Bursa'da izimiz, daha çok gidecek yolumuz var" sloganı ile sona eren tanıtım filmi dikkat çekiciydi.

Ardından İl Başkanı Davut Gürkan söz aldı.

Konuşmasında birlik, beraberlik ve ahde vefa vurgusu yapan Davut Gürkan sözün özünde "Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır" mesajını verdi.

Toplantı, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve son sıradan başlanarak söz verilen milletvekili adaylarının konuşmalarıyla sürdü.

Kuşkusuz son sözü söyleyecek olan Seçmen amma velakin AK Parti bu toplantıdan yansıyan tablo ile seçime hazır olduğu görüntüsü verdi.

CHP'ye gelirsek;

AK Parti'den bir gün sonra aday tanıtım toplantısı düzenleyen parti CHP'ydi. Bu toplantılar ardı ardına gerçekleşince tabii ki iki parti arasında kıyaslama yapma imkanı da doğmuş oldu.

Açıkçası CHP'nin toplantısı ile ilgili salonun tam kapasite dolu olacağını hatta ve hatta dışarıya da kurulması muhtemel olan ekranlar sayesinde çok sayıda partilinin tanıtımı izleme fırsatı bulabileceğini düşünmüştüm.

Sonuçta Millet İttifakı cephesinden bakıldığında 5 siyasi partinin temsil edildiği bir CHP listesinin kamuoyuna duyurusu yapılacaktı.

Gelecek partisi de vardı o listede, Saadet Partisi de, Deva ve DP'de!

Ve fakat beklediğim gibi olmadı.

Salonda boşluklar vardı.

10.30'da başlayacağı duyurulan toplantı, beklenen kalabalık oluşmayınca 11.30 gibi başlayabildi.

O bir saatlik boşlukta da CHP'nin 'Sana söz yine baharlar gelecek' sloganını içeren reklam filmi defalarca izletildi katılımcılara. Yeri gelmişken iki mühim ayrıntıyı aktarayım;

Reklam filminde muhafazakâr camiayı kapsayacak şekilde başörtülü bayanlara yer verilmişti.

Ve de film altyazılı idi. Yani işitme engelli vatandaşlar unutulmamıştı.

İl Başkanı Turgut Özkan'ın konuşmasında dikkat ettiğim husus CHP iktidarı yerine Millet İttifakı tanımlamasını kullanmasıydı. Ardından adaylar bölge bölge tanıtıldı.

Toplantıda ilginç bir biçimde en çok alkışı SP'nin kontenjan adayı Mehmet Atmaca'nın aldığını da belirtelim. O anları CHP'liler başta olmak üzere tüm katılımcılar adeta donmuş bir ruh haliyle izlediler.

Tablo böyle olunca da salonda en yüksek katılımın SP'lilerden olduğu ortaya çıkmış oldu.

Coşkularıyla CHP'lileri şaşırttı SP'liler...

Zaten vekil listesinden ötürü çok sayıda CHP'linin hoşnutsuz olduğu da bilinen bir gerçek.

 Bu durum sandığa nasıl yansır? İşte bu sualin yanıtı çok önemli.

Velhasıl 14 Mayıs Genel Seçim gündemi ve sandıktan çıkacak sonuca dair sayısız soru ve yorum ile bayram geliyor çok şükür.

Şimdi; siyasetin baş döndürücü atmosferine bir bayram molası verip, huzur atmosferi içinde toplumsal kardeşliğimizi pekiştirme zamanı...

İnşallah bu bayram tüm sıkıntıların son bulacağı bir milat olur. İnşallah tüm dünyada barış ve huzur hakim olur.

 Bu vesileyle tüm okurlarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyor, en kötü gününüzün bayram tadında olmasını diliyorum. Bayramınız bayram ola...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları