Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Proaktif Bakan Varank'ın Bursalılardan ricası neydi?

2023.05.09 12:37 - Son Güncellenme: 2023.05.09 12:37
A

Kim ne derse desin nasıl düşünürse düşünsün Değerli Köşe Okurum;

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bursa'ya geldi geleli güzelim şehrimin siyasi atmosferine öyle bir enerji ve de hemen akabinde öylesine bir sinerji hasıl oldu ki;

Genel seçim sathı mahalline bayağı uzunca bir süredir girilmiş olmasına rağmen  yerelde siyaseten nicedir durağan seyrin hakim olduğu politik arenaya bir renk, bir ahenk ve de kelimenin tam manasıyla gerçekten aksiyonel bir hava geldi.

Zaten Bakan Varank Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'u üreten tesislerin Gemlik'e konuşlandırılmasına karar verilmesi ile birlikte  sık sık Gemlik'e gidip gelmeye başlamıştı.

AK Parti'den Bursa 2. Bölge 1. Sıra Vekil adayı olunca da Bakan Mustafa

Varank; kendisine tahsis edilen kırmızı Togg'la seçim meydanlarına halkın hiç de  alışık olmadığı bir tarzla bir indi ki;

Yeri geldi taktı önlüğü mutfağa girdi cantık hamuru açıp, süt helvası pişirdi...

Yeri geldi Abdal Simit Fırını'nda gençlerle TOGG'lu sahur yaptı...

Ve de  yeri geldi sosyal medya hesabından yaptığı çağrıyla  yine gençlerle  dönerli gece buluşmaları düzenledi Bakan Varank ve onunla sohbet edip diyalog kurmak için bu ve benzeri  sıra dışı etkinliklerine onlarca insan koşarcasına gitti.

Velhasıl kelam neredeyse 7/24 bitip tükenmek bilmeyen enerjisi ile (maşallah diyelim) sahada vatandaşla hasbihal ederek gönül bağı kurabilen Mustafa Varank güler yüzü, esprili yaklaşımları ve açık sözlülüğü ile çok kısa sürede Bursalıların sevgisine mazhar olabilmeyi başardı. 

Çünkü gayet doğal tavırlar sergileyen bir karakter olmasının yanında kıvrak zekası ile akılcı çözüm ve hizmetlerin de mimarı olan, her daim  gerçekçi konuşmaya özen gösteren  bir siyasetçi Bakan Varank .

Klasik politikacı figürünün aksine 'Ben bu devletin bakanıyım' edasıyla kasım kasım kasılan, yüksekten bakan ve de yurdumun insanına donuk asık bir surat ifadesiyle bakıp  mesafe koyanlardan ise asla değil mesela.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın iletişimdeki başarısına ve sempatik tavırları ile yansıttığı sinerjiye Pazar günü Çelik Palas Otel'de gerçekleşen Medya Buluşması'nda bizler de bizzat şahit olduk.

Bursa basının yoğun katılım sağladığı hatta ve hatta ilçelerden dahi meslektaşlarımızın hazır bulunduğu toplantıya gelir gelmez her birimizle birer birer tokalaşıp hal hatır soran Bakan Varank sağına AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan'ı soluna da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı alarak başladı konuşmaya.

VARANK'A KİMDEN TELEFON GELDİ?

İşte tam o anda Bakan Varank telefonu çaldı. Telefonunu Alinur Aktaş'a uzattı Mustafa Varank  amma velakin arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olunca Bakan telefonu geri aldı ve bir süre salonun bir köşesine çekilerek Cumhurbaşkanı ile görüştü.

Tabii masaya geri döner dönmez sorduk Mustafa Varank'a  görüşmenin içeriğini...

Aynen şöyle söyledi Bakan Varank;

"Sayın Cumhurbaşkanı'mız milletin bağrından çıkmış bir siyasetçidir. Her zaman ekibiyle ön plana çıkmış. Ekibine en iyi kaptanlığı yapmış bir siyasetçi. İşte biraz önce telefon etti. 'Çalışmalar nasıl gidiyor? Bu hafta, şunları mutlaka ihmal etmeyin' diye bize talimatlarını veriyor. Çünkü Sn Cumhurbaşkanımız iyi bir kaptan ve aynı zamanda iyi bir takipçi"

"BURSASPOR İÇİN GEREKİRSE SAHADA TOP KOŞTURURUM"

Yüksek hızlı trenden meselesinden başlayarak Bursa için planları ve hedeflerini tek tek anlatan Bursaspor ile ilgili düşüncelerini de (sponsorluk destekleri kapsamında)  çok içten ve net bir tavırla 'Bireysel olarak elimden geleni yaparım. Gerekirse Bursaspor'un başarısı için ben sahaya çıkar top koştururum. Ama başkaları adına söz veremem' diyebilen, İstanbul'dan startı verilen kentsel dönüşümde yarı yarıya kampanyasının Bursa'da da uygulanabilmesi için hızla çalışacaklarının sözünü de veren Mustafa Varank kurduğu cümlelerle yerelde her bir konuya hakim olduğunu açıkça göstermiş oldu.

"ULUDAĞ GAZOZUNU SEVİYORUM"

'Hızlı tren, 2024  sonunda test sürüşlerine başlayacak, 2025 yılında da hizmete girecek' diyerek kesin tarih veren ve Bursa'nın proaktif bir biçimde şekillendirilmesi vurgusunu yapan Bakan Varank soru cevap kısmında mevzu 'İthal aday' konusuna geldiğinde ise böylesi bir  yakıştırmaya itiraz etti ve Bursa'nın her geçen gün biraz daha büyüyen kozmopolit bir şehir olduğunu hatırlatıp  "Bu yapıdaki bir şehirde işte bu nedenle ithal aday tespiti yapılması doğru olmaz.  'Kendimi Bursalı olarak görüyorum' diyerek  Bursa'da ev bakmaya başladığını  hatta gezdiği bir evin fotoğraflarını eşine de gönderdiğini anlattı Bakan Varank ve Bursa'nın değerlerinin farkında olduğuna işaret edip ve  yine kendi tarzında kurduğu samimi ifadeyle ' Bunu da sadece siyaseten göstermelik gündeme getirmiyorum. Uludağ gazozunu gerçekten seviyorum' deyip 'Bursa'ya, şehrin değerlerini de yaşatacak şekilde hizmet edeceğim" sözünü verdi.

Bursa ile ilgili oldukça heyecanlı olduğunu gözlemlediğim Mustafa Varank'a soru cevap kısmının sonunda Bursa ile ilgili seçim tahminini sorduğumda da gönlünden geçeni söyledi ve '20'de 20' diyerek hedefi çok yüksek tuttuklarının sinyalini verdi.

İlaveten toplantının ardından  Gazetecilerle tek tek fotoğraf çektirip, kendi telefon numarasını vermesi de güzel bir jestti Bakan Varank'ın.

Sonuç itibariyle Bursa medyası ile ilk buluşmasında politik manevralar yapmadan her suale net, makul ve de mantıklı yanıtlar verip Bursa'yı çok iyi bilip tanıdığını ispatlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı yeni dönemin AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank  Bursa'dan aday gösterilmesi ile ilgili yapılan sayısız farklı yoruma ise şu mesaj ile noktayı koydu;

"Beni de bundan böyle bir Bursa evladı olarak görün"  Görünen o ki Mustafa Varank Bursa için canla başla çalışacak, şehri ilgilendiren her bir konunun da başkent nezdinde bire bir takipçisi olacak.

Başarılar dileyelim, bekleyelim görelim.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları