Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Mustafa Başkan'ın gündeminde ne var ne yok bu yazıda!

2023.07.28 15:53 - Son Güncellenme: 2023.07.28 16:25
A

Bilen bilir sevgili okur;

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar samimidir, şeffaftır, hizmeti eşit dağıtır...

Bir dönem millletvekilliğinin ardından 2009 sürecinden bu yana da belediye başkanlığında 3. döneminde ustalık görevinde Mustafa Başkan.

Herşeyden mühimi yardımlaşma ve dayanışmayı ilke edinen bir belediye başkanı olan Mustafa Dündar toz kaldırmadan çalışanlardandır.

Sessiz sedasız çalışınca da Mustafa Başkan; her ne için çabalıyorsa çabalasın en iyisi ve en güzelini başarır.

Malumunuz hal böyle olunca da Osmangazi, Mustafa Dündar Başkanlığında hayata geçirilen ve özellikle yaşam kalitesi ve refah düzeyinin gelişmişliğini yansıtan yatırımlarıyla her daim dikkat çeker konumdadır...

Son yılların en sıcak gününde bu hafta  yine Osmangazi'de yaşama geçen örnek bir projenin tanıtımı için yoğun katılımlı bir basın ordusu olarak bizleri Hamitler'de 50 dönüm alan üzerine kurulu Macera Bursa'da ağırladı Mustafa Başkan.

Aynı zamanda 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlaması hasebiyle de bizlerle bir araya gelen Başkan Dündar'ı  bayağı bir  zayıflamış gördüm.

Gayet fit bir görünüme kavuşan Başkan'a sordum tabii ki  tam 12 kilo vermiş. Darısı bendenizin başına diyeyerek şimdi asıl mevzuya döneyim;

Baştan belirteyim Macera Parkı mutlak gidip görmeniz lazım.

 Konum olarak irdelendiğinde bir yanı ile Hamitler'e, bir yanı ile  Esentepe'ye ve bir başka yanı ile de Güneştepe'ye bakan bu sıradışı park  tarzı ve içeriği açısından tek kelimeyle Türkiye'de ilk.

Ve kesinlikle sadece çocuklar için inşa edilmiş bir park da değil.

Büyükler için de parkta görsel bir şov sunuluyor adeta.

Macera Park'ta adrenalin tutkunları için özel sistemler kurulu.

Çiçek bahçeleri de eşsiz güzellikte.

 Masal Bahçesi ise Parkı mükemmel kılan unsurların başında geliyor. Masal kitapları ile çizgi film karakterlerinin 24 farklı noktada canlandırıldığı bahçede her bir temada bir masalın canlı dinletilme imkanı da sunuluyor.

Valla ne diyeyim;

 Biz gazeteci-yazar büyükler bu alanı pek bir beğendik.

Çocukluğumuzun Taş Devri, Keloğlan, Pembe Panter, Temel Reis ve Külkedisi karakterlerini karşımızda kendi hikayelerinin dekoru içinde görünce hem şaşırdık, hem de sevindik. Bir de üstüne çokça fotoğraf çektirdik.

Türkiye'de benzeri olmayan bu kompleksin bir de Adrenalin Park  bölümü var. Tırmanma duvarı, ip parkuru ve zipline eşliğinde adrenalin severlere muhteşem bir alan sunulan park, 10 bin metrekare arazi üzerine kurulu. Adrenalin Park'taki Bahar Bahçesi'nde de  ayı yogi, kaplumbağa, karınca gibi masal karakterlerinin objeleriyle, 53 çeşit ve değişik renkte 245 bin bitki var.

Aslında Macera Park detaylarıyla anlatılmakla anlaşılmaz... Gidip görmeniz lazım.

Gelelim Başkan Dündar ile buluşmanın basın toplantısı kısmına;

Osmangazi 136 mahalle, 153 imar planı, 18 bulvar, 8 bin 620 cadde ve sokak, 140 bin bina, 430 bin bağımsız birimi içinde barındıran 900 bin  nüfusuyla 61 vilayetten büyük bir ilçe.Deprem felaketi gerçeği odaklı değerlendirildiğinde de Bursa'da Zemin +5 formülünün uygulandığı ilk merkez bölge.

İşte bu mühim hususa vurgu yapan Başkan Mustafa Dündar Soğanlı'da 100 dönüm üzerine kurulan Millet Bahçesi ile ilgili detaylardan söz etti ve kentsel dönüşümün elzem bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Bursalıların yaşama geçirilmesini büyük merak ve sabırsızlıkla beklediği mega proje Kent Meydanı için de yıl sonuna işaret eden Mustafa Başkan'ın gündeminde toplantıdaki açıklamalarından anladığımız üzere bundan böyle de ağırlıklı olarak  deprem tehlikesine karşı kentsel dönüşüm odaklı hizmetler var.

Ve de konu deprem olunca manidardır Türkiye'de bir ilk olan Macera  Park'tan  'Çözüm güvenilir konutlar, kentsel dönüşüm. Macera yaşamaya hiç gerek yok, durmak da yok çözüm odaklı çalışmaya devam' mesajını net verdi Mustafa Başkan.

'Yolu açık olsun' diyelim, Tüm Türkiye'ye 'Afetsiz günler' dileyelim.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları