Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Efkan Ala'dan Millet İttifakına zor sualler...

2023.05.03 12:43 - Son Güncellenme: 2023.05.03 12:44
A

Haşa bendeniz siyaset mühendisliği derdiyle yazıp çizenlerden değilim.

Sırf ortalık karışsın, gündem oluştursun veyahut  biraz aksiyon  diye de mevzu ne olursa olsun asla komplocu bir bakış açısıyla  yazmadım, yazmam da..

Ve fakat tam da seçim üzeri saflar git gide sıklaşıp tansiyon iyiden iyiye yüksele dursun, orada- burada tartışma programlarında seçmenin tercihine mazhar olmak uğruna adeta barutu alevlendirircesine öyle sözler sarf edenler var ki;

Siz deyin bir koltuk uğruna akıl tutulması yaşamaktalar bu zat- muhterem Vekil namzetleri...

Ben diyeyim siyaset eksikliğinin hemen akabinde bir de üstüne üstlük  çok yazıktır ki vahim bir halet-i ruhiye ile siyaseten algı bozukluğu dalgası yaratma çabası içerisindeler kendileri...

14 Mayıs'a doğru madalyonun bir yüzünde işte bu ve benzeri durumlardaki adayları hayretle takip ederken...

Diğer yüzünde ise neyse ki son derece akılcı cümlelerle seçmenin karşısına çıkıp gerçekleri anlatan ve yaptıkları yapacaklarının teminatı olarak görülen vekil adaylarımız da var...

İşte bu özelliklere sahip siyasetçilerimizden biri de  AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili  ve yeni dönemde de yine Bursa 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili adayı olan Efkan Ala. 

Tabii ki en mühimi de Efkan Ala'nın siyasetçi kimliği ile birlikte tam bir devlet adamı da olabilmesi.

Malumunuz AK Parti Bursa'da her daim bir ağabey takıntısı söz konusudur.

Yerelde siyasetin doldur boşalt döngülü sığ tartışmalarına pek karışmayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da en yakın ekip arasında yer alan Efkan Ala, genel seçime doğru her daim sahada olması, teşkilat ile diyalogları ve seçmenle kurduğu iletişimle de siyaseten 'Bursa'nın Ağabeyi' olduğunu ortaya koyuyor.

AK Parti'nin yerelde seçim çalışma takvimindeki her programa neredeyse katılıyor Efkan Ala...

Bu arada tabii ki başkent nezdindeki görevlerini de eksiksiz yerine getirebilmeyi başarıyor.

Şu anki performansı ile bir güne birkaç farklı ilde hatta ve hatta yurt dışında her biri birbirinden ivedi ziyaretler ve programlar sığdırabilen ender siyasiler arasında Efkan Ala...

Hem mantığa hem de kalbe seslenebilen, tutarlı, samimi, mütevazı, hakiki ve de sorunları ifade etmekten kaçmayıp gerçekçi çözümler ortaya koyabilen siyasetçileri sever Bursa halkı.

Bu özellikleri hasebiyledir ki Efkan Ala'yı ve de yeri gelmişken belirteyim yine Bursa'dan aday gösterilen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı pek sahiplendi, benimsedi şehrimin insanları.

Yıldırım'a bağlı Yavuzselim Mahallesi'nde hafta sonu gerçekleşen seçim ofisi açılışında takip ettim Efkan Ala'yı...

Bir miting atmosferi hakimdi açılışa. Şarkılara eşlik eden yüzlerce vatandaş programı baştan sona takip etti. Açıkçası beklediğimin çok çok üzerinde bir kalabalık ve yukarıda sıraladığım özelliklerinden olsa gerek yoğun bir ilgi vardı Efkan Ala'ya. Net konuştu ,'Ala' cümleler kurdu, eleştiri oklarını da tahmin edeceğiniz üzere 6'lı masaya yöneltti.

Aynen şöyle derken Efkan Ala mühim bir de söz verdi ;  "Hiç merak etmeyin. Pazarda problem mi var? Biz çözeriz. Başka bir yerde, sokakta problem mi var? Biz çözeriz. Dışarıda problem mi var? Biz çözeriz. Çünkü biz çözüm üreten partiyiz ve ittifakıyız."

Bu sözleri ile AK Parti'nin 20 yıldır yaptıklarının bundan sonra yapacaklarının teminatı olduğuna vurgu yapan Ala; 14 Mayıs'ta sandıkta alınacak kararın 15 Mayıs'tan itibaren Türkiye'nin 5 yıllık geleceğini tayin edeceğine işaret ederek "Sadece Türkiye'nin mi? Türkiye'nin dışında bize bakan kardeşlerimizin de geleceğini, umutlarını tayin edecektir." mesajını verdi.

Ardından Cumhur İttifakı'nın çözüm, karşı tarafın ise kargaşa ve kaos ürettiğini ifade eden Efkan Ala'nın İYİ Parti Lideri Meral Akşener başta olmak üzere 6'lı masanın tüm genel başkanlarına cevapları merakla beklenen zor sualleri vardı;

"Şimdi düşünün, bizim adayımız, Cumhur İttifakı'nın adayı ne zamandan beri belli? Geçtiğimiz seçim yapıldı 5 yıl öncesinden belli. 'Çok güçlü bir cumhurbaşkanlığı var ve biz buna karşıyız, bu kadar güçlü olması gerekmez' diyorlar. 'Çok önemli makam haline geldi' diyorlar eyvallah. Peki kardeşim 1,5-2 yıldır toplandın, dağıldın, toplandın, dağıldın ve bir adayını bile belirleyemedin. madem bu kadar ehemmiyet veriyorsun, nasıl oluyor da 1,5 yıl bir araya gelip dağılıyorsun, toplanıp dağılıyorsun. Peki hani verdiğin önem? Peki 1,5 yıl sonra yarım yamalak bir kişiyi belirledin. Eyvallah. İyi de 1,5 günde masayı niye dağıttınız? Yahu ancak bir buçuk yılda ortaya çıkardığın bir masayı 1,5 günde darmadağın ettin. Kalktın ne dedin? Dedin ki 'Bu masadan kalkıyorum.' Niye kalkıyorsun? 'Kumar masası' dedi. Yahu 1,5 gün sonra da 2 gün sonra da döndün. Ülkeyi böyle nasıl yöneteceksiniz? Siz önce içeride ne konuşuyorsanız konuşun ama bir irade olarak ortaya çıkın."

Kanımca da Millet İttifakı liderlerinin seçmen nezdinde bilinmezliğe neden olan ve kafaları karıştıran masa gerginliklerine ve bir dağılıp bir toparlanma hallerine dair ikna edici, dobra dobra ve de güven temin edici açıklamalarda bulunmaları ivedilik arz etmekte...

Zira seçime şunun şurasında 10 gün kaldı.

Yoksa Efkan Ala'nın deyişiyle Millet İttifakı kaos ve kargaşa odaklı siyaset tarzına devam ederse ve 6'lı masada yaşananlar kapalı devre siyasetle sınırlı kalırsa seçmen sandığa gitmeye ramak kala 'Ola ki kazandınız peki seçimden sonra anlaşamazsanız ne olacak? Sualine kendince yanıtlar arayıp ona göre tercih hakkını kullanmaz mı?

Bekleyelim görelim. Siyaset bu... Yeri gelir bir saate bir cümle ile neler olur neler.

Kuşkusuz ki her ne olursa olsun ülkenin hayrına olsun. Yeni yazıya değin kalın sağlıcakla...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları