Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Çünkü Oktay Başkan banko!

2023.11.24 16:06 - Son Güncellenme: 2023.11.24 16:29
A

Epey enteresan...

Hatta ilginç...

Ve hatta ve hatta çok dikkat çekici !

 Ucundan kıyısından da olsa siyaseti takip edenler okumuştur;

 AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ilçe ilçe aday adayları listesini açıkladı dün.

İşte yazının başında söz ettiğim hiç alışılmadık o durum uzun süredir nasıl şekilleneceği merakla beklenen bu listeyle alakalı.

 Listesinin şaşırtıcı olan kısmı ise siyaseten aksiyonun ve de tansiyonun her daim yüksek olduğu merkez ilçemiz Yıldırım için gerçekleşen başvurularda.

Çünkü yerel - genel fark etmez her seçimde AK Parti'nin büyük oy farkıyla kazandığı Yıldırım'da 2024 yerel seçimleri için belediye başkanlığına aday adayı olan kişi sayısı bir elin parmaklarını dahi geçmedi.

Şöyle ki;

AK Parti'nin kalesi konumundaki koskoca Yıldırım'dan sadece iki isim aday adaylığı başvurusu yaptı.

Gerçekten inanılır gibi değil öyle değil mi?

Mevcut Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın da doğal aday olduğu düşünülürse 'Elde var üç' diyelim.

Diğer iki aday adayı kimler peki?

Yıldırım Belediye eski Başkan Yardımcısı ve Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyetti Üyesi Ali Molla Salih ve başvuru saatinin bitmesine yakın dosyasını teslim eden kadın kolları eski Başkanı Zeynep Kardeş.

Anımsayacaksınız;

Oktay Başkan göreve geldikten kısa süre sonra ekibinde bir revizyona gitmiş ve bazı başkan yardımcılarını görevden almıştı. İşte bu başkan yardımcılarından biri de Ali Molla Salih'ti. O süreçte bu gelişme siyaseten bayağı bir ses getirmişti.

 Kanımca Ali Molla Salih her şey bir kenara yakın geçmişteki bu durum hasebiyle yani siyasi çekişmelerden kaynaklı başvuru yapmış . Ayrıca Numan Kurtulmuş ile Has Parti'den gelen yakın diyalogları ve Büyükşehir'de adı geçen Hakan Çavuşoğlu ihtimali dahilinde (Çavuşoğlu ile de yakın iletişimde olduğu için)  Yıldırım'dan adaylığını koydu deniyor Ali Molla Salih için.  Zeynep Kardeş'in de son dakikaya kadar beklemesi uzun süre pek kararsız kaldığı ve çokça düşündüğü manasına geliyor kuşkusuz.

Bu arada yeri gelmişken son yerel seçimler olan 31 Mart 2019 için Yıldırım'da AK Parti'den 11 aday adaylığı ve 170 meclis üyeliği  başvurusu  yapıldığı, 2014 yerel seçimlerinde de AK Parti'den belediye başkanlığı  başvuru sayısının 12 olduğu bilgisini aktarmış olayım.

Peki o malum suale gelelim öyle ise;

Ne oldu da 2024 yerel seçimleri için AK Parti'nin en güçlü olduğu merkez ilçe olan Yıldırım'dan aday adaylığı ile alakalı sadece ve sadece iki başvuru oldu?

Anlatayım o vakit;

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz birkaç gün önce 5 yıla yakın hizmet süresini kapsayan icraatlarını düzenlediği basın lansmanı ile anlattı. Sunumu gayet netti ve ekibi de geniş katılımlı bu toplantı için gayet iyi hazırlanmıştı. Özellikle başlıca hizmetlerin anlatıldığı videolar çok etkileyici ve de samimiydi.

Sunumu boyunca hizmetlerini sıralarken 'Ne varsa Yıldırım'da var' vurgusu yapan Oktay Başkan yönettiği ilçenin ayrıcalıklarını çok doğal ve de samimi ifadelerle anlattı bizlere.

Yıldırım'da her zaman baharı yaşatan yerler olduğundan da söz etti Başkan Yılmaz, tarihin ilmek ilmek örüldüğü,  samimiyetiyle yaşayan mekanlar olduğundan da...

Bir de çok önemsediğim  'Karmaşadan sıyrılıp, yenilenen, değişen, kolaylaşan, ferahlayan, herkesin kazandığı yerler olduğundan bahisle  'Kimsenin beklemediğini yapabilen, çalışan, üreten, başkalarına ilham olan,  zorluklara karşı ayakta kalan, pes etmeyen ve sonunda gurur duyulanlar var' diyerek sözü Yıldırımlılara getirdi Oktay Başkan. Bu cümleleri dile getirirken de çok içtendi.

 Ve de 'Yıldırım'da çocukların mutluluğu, kadınların el emeği, gençlerin ümidi, can dostlarımızın güveni, kentimizin ve dünyanın dönüşümü, başarıların alın teri, tarihin kadim izleri, doğa, yeşil, huzur ve mutluluk Bursa'da Yıldırım var, Ne varsa Yıldırım'da var' derken aslında yönettiği ilçenin halkıyla kurduğu gönül bağını anlatıyordu Başkan Yılmaz.

Ve bu gönül bağını öyle sağlam kurmuş olacak ki Oktay Yılmaz işte kanımca en başta bu sebepten ötürü Yıldırım'da AK Parti'den  belediye başkanlığına aday adaylığı başvuru sayısı iki isimle sınırlı kaldı.

Aslında 'Görünen köy kılavuz istemez denir' ya aynen öyle oldu kanımca ve bu tabloyu görenler 'Oktay Başkan işini yaptı mı? yaptı' diyerek Yıldırım'a adaylığın güç olacağı gerçeğinden ötürü aday adaylığı  dosyası vermedi.

Neredeyse her sokağı İmarsız alanlarda, derme çatma kaçak binalarla dolu bir merkez ilçeyi, kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek rol model bir yapıya kavuşturabilmenin yolunu da açan Oktay Yılmaz ve ekibiydi. Dönüşüm çerçevesinde depreme dayanaklı,  modern ve konforlu konutlar üretebilmeyi başarıp 10 binden fazla Yıldırımlıya tapu teslim etti şimdiye kadar...

Mütevazı tavrı, uzlaşmacı yapısıyla uzattığı eli hep tuttu Yıldırımlılar. Adı ranta da karışmadı, akçeli işlere de bulaşmadı.

İlaveten Oktay Başkan'ın parti teşkilatı ile kurduğu olumlu iletişim de etken faktör tabii ki.

Yıldırım AK Parti'nin yeni ilçe Başkanı İrfan Akkaya ile de uyumlu bir çalışma trafiği içerisinde olduğu gözlerden kaçmıyor.

Bu arada Genel Başkan Vekili Bursa Milletvekili Efkan Ala ile de arasının iyi olduğu sıkça konuşulur Başkan Yılmaz'ın.

Yani demem o ki;

Tüm bu unsurlar hasebiyle AK Parti'nin Yıldırımlı siyasileri belediye başkan aday adaylığı için başvuru yapmaktan imtina ile kaçındı.

Ve aklından adaylık hedefiyle hamle yapmayı geçirenler  'Oktay Başkan Banko' dur deyip geride durmayı tercih etti.

Aksini düşünen var mıdır? bilmem varsa da bu köşeden duyurmuş olayım;

Benimle iletişime geçip küçük çaplı bir iddiaya var mısın? diyenlere de 'Hayır' demem biline...

Yeni yazıya değin kalın sağlıcakla ...!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları