Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan neden 'Davut Gürkan' dedi...?

2021.01.01 17:08 - Son Güncellenme: 2021.01.01 17:45
A

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Bursa'ya İl Başkanı olarak Davut Gürkan'ı atayınca net ifadeyle ve de altını çizerek söylüyorum 'Sevinen çok oldu'...!

Çünkü Davut Gürkan  başta Bursa'yı ve de AK Teşkilatı siyaseten iyi bilir, herkesin sevdiği, kıymet verdiği bir isimdir.

İl Başkanı olduğu duyulur duyulmaz telefonu dakika susmadı, başkanlık koltuğuna oturur oturmaz da milletvekilleri ile başlayan kabullerle makamı bir an bile boş kalmadı Davut Başkan'ın...

Bu gidişle de daha bir hali uzunca süre (pandemi kuralları koşullarıyla)  tebrik mahiyetli 'Hayırlı Olsun' ziyaretlerini kabul etmeye devam edecek Davut Başkan.

Şimdi Gelelim yazının başlığındaki sualin detaylarıyla yanıtına;

AK Parti siyasetini yakından takip eden ve kaleme alan bir Gazeteci -Yazar olarak Davut Gürkan'ı yıllardır tanırım.

Çalışmalarını izler, kendisiyle de  istişare eder,  Bursa'nın hayrına yaptığı hizmetleri yazılarımda ve TV programlarımda gündeme taşır, kamuoyuna yansıtırım.

En belirgin özelliği çalışkanlığıdır Davut Gürkan'ın...

Durmadan, yılmadan çalışır. Sürekli sahada, halkla yakındır. Aldığı her görevde ciddi ve disiplinlidir.  Aynı zamanda bireysel diyaloglarında da bir o kadar naiftir. Zorlu süreçlerin insanıdır.

Durağan bir tablodayken devraldığı Kızılay Bursa Şubesi'ni de iki yılı aşkın süren başkanlığı sürecinde İstanbul'un da önüne geçirerek zirveye taşıdı.

Kendine has bir üslubu ve tarzı vardır. Vizyon-misyon ve liyakat sahibidir. Kurumsal hafıza ve yapı her daim önceliğidir.

Kendini siyaseten ve  iş yaşamıyla kanıtlamış, gençlik kolları, kadın kolları ve parti üyeleri dahil bilinen ve benimsenen, halk tarafından da muteber bir kimlik olarak kabul edilen bir isimdir Başkan Gürkan .  

 

İletişim kabiliyeti yüksektir, halkın sorunlarını çözebilmek adına siyasi erklere doğrudan ulaşabilir, ivedilikle sonuç alabilir.

 

Muhalif il başkanları karşısında etkin politika üretip, teşkilatı da dinamik tutabilecek meziyettedir.

Bursa'nın merkezinden bir kimlik olarak seçilmesi de yıllardır özlenen bir kriterdi AK Teşkilatlarda.

AK Parti'nin 2023 hedefleri çerçevesinde işte bu tüm özellikleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul görüp tercih edildi Davut Gürkan.

Başkent Ankara'ya görevi devralmaya gittiğinde tüm milletvekillerinden de ayrıca teveccüh gördü. AK Parti'nin her bir Bursa Milletvekili kendisi ile özel foto çektirip sosyal medyalarında yayınlayarak, tebrik etti Davut Başkanı.

Medyanın karşısına çıktığı ilk basın toplantısında da eski yeni tüm il ve ilçe başkanları ile belediye başkanlarını bir araya getirmeyi başardı.

Hatta ve hatta başkanlık yarışında adı geçen 5 rakip aday da kol kola fotoğraf verdi Davut Gürkan'la.

BAŞKAN GÜRKAN NASIL BİR YÖNETİM KURACAK?

Açıklandığı üzere AK Parti Bursa İl Teşkilatı 14 Şubat 2021 tarihinde Davut Gürkan'ın tek adaylığı ile kongreye gidecek ve Başkan Gürkan seçilmiş bir il başkanı olarak görevine devam edecek.

Bu süreçte cevabı en çok merak edilen soru da kuşkusuz Başkan Gürkan'ın nasıl bir yönetim kuracağı ?

Yeri gelmişken belirteyim yeni il yönetimi konusunda Başkan Gürkan'dan beklenti oldukça yüksek. Tüm AK Partililer, siyaset ve iş dünyası ile STK'lar, AK Parti'nin yeni il başkanından çok güçlü ve de aktif bir yönetim bekliyor.

Kanımca Davut Gürkan yukarıda sıraladığım özelliklerinden de anlaşılacağı üzere, bu beklentiye ve de kendisine duyulan teveccühe çok renkli, oldukça etkin ve de aktif bir yönetim kurarak yanıt verecek.

Ve Bursa nihayetinde; AK Parti'nin yeni il yönetimine, demografik yapısıyla, STK'larıyla ve ekonomi dinamikleriyle yansıyacak.

Başkan Gürkan yeni yönetimine alacağı isimlerle, AK Parti Teşkilatında son dönemde vuku bulduğu iddia edilen gruplaşmalara da son vererek, kısa sürede dengeyi sağlayacaktır. 

  AK Parti'nin son seçimlerde kazandığı en büyük il olan Bursa'ya, partisinin 2023 hedefleri sürecinde il başkanı olarak zor bir görev devraldı Başkan Davut Gürkan.      

Malumunuz zor görevlerin üstesinden de ancak ve ancak mücadeleci, istikrarlı, üretken ve de asla yılmayan insanlar gelebilir.

İşte o halde aklın yolu bir; AK Parti'nin yeni İl Başkanı Davut Gürkan doğru tercihtir.   

Yeni yazıya değin kalın sağlıcakla....


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları