Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Bayram ertesi işte bu soruları soracağız..!

2021.07.19 13:55 - Son Güncellenme: 2021.07.19 13:55
A

Kurban Bayramı'nın Türkiye'ye hayırlar getirmesini dilerken, gündeme tabir yerinde ise, yine okkalı sualler hakim.

Ve de kamuoyunu meşgul eden her bir sual birbirinden mühim, aynı zamanda net yanıtlar bekler durumda.

Velhasıl görünen o ki bayram dönüşü yine çok soracak, çokça cevap arayacak, çokça da tahminde bulunacağız.

*Korona virüsün tüm olumsuz etkilerine rağmen 2021'in ilk yarısında pandemi kıskacında dahi büyüme eğilimi gösterilebilen ekonomide, ikinci  yarıda gidişat hangi verileri yansıtacak ?

*Yoksa birilerinin piyasalara üfürdüğü gibi 2021 durağan bir yıl olarak mı son bulacak?

*Allah muhafaza hal böyle olursa; ülkenin siyaset gündemi, yine baş döndürücü bir hal arz edip, zaten erken seçimi dillerinden düşürmeyen muhalefetin iyiden iyiye seçim naraları ile mi çalkalanacak?

*Hali hazırda ışık hızıyla koronaya karşı aşılama yapılan ülkemizde kış ayları geldiğinde de kısıtlamalardan ve yasaklardan muaf olabilip normal yaşantımıza ve de işimize gücümüze sorunsuz- sıkıntısız devam edebilecek miyiz?

*Yerli ve milli aşımız 'TURCOVAK' ne zaman çıkacak?

*Dünyada kendi aşısını geliştirebilen ülkeler arasında Türkiye acep  ne zaman yerini alacak?

*Ne olacak bu dolarla, euronun hali peki?

*Viran ve de karmaşık halleriyle finalde lafı nereye getireceği merakla beklenen Organize suç örgütü lideri mafya Sedat Peker'in akıbeti ne olacak?  

*Milyonların beklediği Erken Emeklilikte Yaşa Takılanlar için öngörülen yasa yaşama geçebilecek mi?

 *İYİ Parti, HDP ile perde arkasında halen birlikte hareket eden, birlik beraberlik fotoları veren CHP'ye karşı kazan kaldıracak mı?

*Eğer İyi Parti o kazanı kaldırırsa, Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'Evine dön' çağrılarına kulak verip, Cumhur ittifakına yeşil ışık yakacak mı?

*Yani siyasi dengeler değişip ülkenin ittifaklarında kartlar yeniden karılacak mı?   

*Tüyler ürperten kadın cinayetleri ve çocuk istismarlarının önüne geçebilmek için daha ne kadar bekleyeceğiz?

Gelelim güzel Bursa'mızın gündemine;

AK Parti'nin son yerel seçimlerde kazandığı en büyük il olan Bursa, hizmet akışındaki hızıyla kim ne derse desin malumunuz ülkenin motivasyon kenti konumunda....

*Bursalılar'ın mevcut konjonktürde yanıtını merakla beklediği en öncelikli soru ise şehrimizde konuşlandırılan yerli ve milli otomobil TOGG'un tesislerinin ne zaman üretime hazır olacağı?

*TOGG'da gelecek yıl sonunda üretime başlanabilecek mi?

*Osmanlı'nın ilk Başkenti olan Bursa'da mega proje Hanlar Bölgesi ne zaman yaşama geçirilecek?

*Ve sıkça dillendirilen sual;

 Ne zaman bitecek bu trafik çilesi...?

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ulaşıma kalıcı çözümde oldukça kararlı. Başkan Aktaş'ın son dönemde yaşama geçirdiği alternatif yollar da deyim yerindeyse trafikteki yoğunluğa ilaç niteliğinde...

Ki Bursa'da ulaşımı daha da rahatlatmak amacıyla gerekli bütçeyi oluşturup yeni projelere start vermek için de canla başla çabalıyor, sıklıkla başkentin yollarını arşınlıyor Alinur Başkan.

Çok değil kısa süre sonra tahminim ulaşımda kördüğüm hali alan sorunlarla boğuşan Bursa'ya ulaşımda da müjdeli haberler ulaşır.

Siyasetin tansiyonu yerelde de gün geçtikçe yükseliyor ...

İşte bu minvalde;

*İYİ Parti yerelde, emrivaki yapıp Mustafa Bozbey'i erkenden  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı kılıç kaldırıp Bursa için rest çekecek mi?

*Millet İttifakında dengelerin değişeceği yönündeki kulisler ayyuka çıkarken, yine yerelde CHP'li iki belediye Gemlik ve Mudanya ile aralarında soğuk rüzgarlar esen İYİ Parti dinamikleri, Hayri Türkyılmaz ve Uğur Sertaslan'ın üzerini çizecek mi?  

İşte bu gündem maddeleri ve onlarca sual ile bayram geldi çok şükür.

Şimdi; her biri birbirinden  bu  mühim sorular ve sorunlar, acil cevap ve de çözümler beklese de gündeme bir bayram molası verip, sevinç atmosferi içinde toplumsal kardeşliğimizi pekiştirme zamanı...

İnşallah bu bayram, başta korona illeti olmak üzere bütün acıların son bulacağı bir milat olur. İnşallah tüm dünyada barış ve huzur hakim olur.

 Bu vesileyle şahsım ve BURSADA BUGÜN  Ailesi olarak tüm okurlarımızın bayramını en içten dileklerle kutluyor, en kötü gününüzün bayram tadında olmasını diliyorum.

Bayramınız bayram ola...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları