Çetin Sabırlı

Çetin Sabırlı

Deniz Dalgıç dikkat çekiyor "Farklı bir Mudanya için kolları sıvadık"

2024.05.08 12:50 - Son Güncellenme: 2024.05.08 12:50
A

Siyaset yapmaya karar vermişti ve CHP den aday adayı oldu.

Adaylığı kesinleşince, hemen çalışmalarına başladı. AK Parti'den rakibi de genç ve özellikle genel merkez olmak üzere teşkilat desteği ile karşısındaydı.

Kendi partisinden belediye başkanı yanında görüntü vermezken, seçim öncesi kendisine randevu dahi vermedi.

Bu gelişmelerle birlikte çalışma ekibini hemen kurdu ve sahaya çıktı. "Mudanya'nın Deniz'i var" sloganı ile ilçenin en önemli özelliğini önde tutarak kendini ve yapacaklarını anlatıyordu.

Güler yüzü ve nezaketi ile Mudanya halkı ile çabuk kaynaştı. Enerjisi ve kararlılığı onu destekleyen önemli unsurlardı. Seçim sonuçları açıklandığında önemli bir farkla ipi göğüslemişti.

Mazbatısını aldıktan sonra hemen işlere koyuldu. Seçimden bir hafta sonra parti bayramlaşmasında mikrofana çıktığında teşkilatından isteği dikkat çekti. Siyasi talepler konusunda kendilerinin zorlanmamasını ve vaatlerini gerçekleştirmek için seçilenlerin elinin rahatlatılması konusunda destek istemişti.

İlk işlerinden biri personelin tümü ile toplantı yaptı. Şu ana kadar hiçbir görevden alma ve atama yapmadı. Sadece 3 kişi farklı sebeplerle görevden ayrılmak istedi. Geçmiş dönem kadrosu ile yola devam ediyor.

Belediye binasının yarattığı zorluğu tam anlamı ile hissediyor. Başkanlığa bağlı hizmet birimleri farklı yerlerde olması konusu çözülecek işlerden biri olarak önünde duruyor. Yeni dönemde önemli çalışmalarından bazılarını hayata geçirmek üzere. Yetki ve sorumluluk alanlarını içeren yeni organizayon yapısını  çok önemsiyor.

Mudanya ilçesinin kamu hizmetlerinden faydalanması ve adının her daim gündemde kalması için başta Bursa Valiliği'nin ve diğer Kamu kuruluşlarını tüm toplantılarına katılmaya çalışıyor.

Önemsediği çalışmalardan biri de Mudanya ilçesinin bundan böyle Turizm alanında adının ön planda anılması. Bu konuda önemli çalışmalar yapılıyor.

Gelir kaynağı olacak ve Mudanya ilçesinin finans ihtiyacını karşılayacak  önemli projeler üzerinde çalışıyorlar. Bu çalışmalar Mudanya'nı gelecek planlaması için çok önemli.

Evet yazım Bursada Bugün ekibi olarak ziyaret ettiğimiz Mudanya Belediye başkanı Deniz Dalgıç görüşmemizden.

Yeni ve genç başkanın çalışma isteğini, hırsını ve enerjisini görünce önümüzdeki dönemde Mudanya ile ilgili daha çok konuşacağımızı ve yazı yazacağımızı görebiliyorum.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları