Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Başkan Tanır'dan kararlı mesajlar ve iddialara yanıtlar...!

2021.12.08 15:41 - Son Güncellenme: 2021.12.08 15:42
A

Malumunuz her dönem derin mevzudur kaçak yapılaşma...!

Ve de ne yazıktır ki ;

Bursa'nın dört bir yanında parsel parsel yeşilimize göz dikenler var ya...

Had bilmez, hak işgalcilerinden söz ediyorum heh işte onlar; ellerini kollarını sallaya sallaya kaşla göz arasında sanki araziler babalarının malıymış gibi koskoca binaları dikiveriyorlar meydanlara...!     

Özellikle pandemiyle birlikte şehir kalabalığından kaçarcasına uzaklaşıp, doğaya yakınlaşmak istemeler de girince işin içine, kaçak yapılaşma hızı iki katına katlanıverdi birden bire...!

Bursa'nın doğu yakasındaki güzide ilçemiz Kestel de; eşsiz doğasıyla ve de şehirden çok da uzak olmayan avantajlı konumuyla tam da yeşilin içinde doğal hayat yaşamak isteyenlerin tercihi oluyor son süreçte...!

İster istemez hal böyle olunca da mantar biter gibi kaçak yapı dikilmeye başlandı sırtını Uludağ'ın eteklerine dayayan güzelim Kestel'imizde...!

Tablo öyle böyle değil bu ilçemizde...

 Doğal sit alanlarının göbeğinde çok değil üç beş ayda, sanki imar barışı devam ediyormuşçasına yükseliveriyor kaçak yapılar birer birer gün geçtikçe ...!

Bir önceki dönemde Büyükşehir'de İmar Komisyonu Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Kestel Belediye Başkanı Mimar Önder Tanır da haklı olarak yönettiği ilçede kaçak yapılaşmaya göz açtırmamak için amansız bir mücadele örneği sergiliyor tüm gayretiyle...

Her kim olursa olsun kaçak bina dikenlerin gözünün yaşına bakmayıp yıkımlara hız verince de birilerinin kuru iddialarına hedef oluyor Önder Başkan...!

Bilmeyenler için aktarayım;

Kısa süre önce Kestel Belediyesi'nin yurt dışında yaşayan bir kişiye ait kaçak binayı yıkmasının ardından içinde maddi menfaat mevzularının geçtiği iddialar ortaya atılmıştı .

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyerek bu iddialara yanıt verdi .

Söze Kestel'deki kaçak yapılaşmayla mücadeleye ilişkin tabloyu anlatarak başlayan Başkan Tanır 2017 yılından bu yana ilçe sınırlarında 654 kaçak yapı zaptı tutulduğunu ve bunların 117'sinin yıkıldığını açıkladı.

Yine Başkan Tanır'ın rakamlarla aktardığı net verilere göre;

2017 yılında 45, 2018 yılında 49, 2019 yılında 225, 2020 yılında 181 ve 2021 yılında şu ana kadar 154 kaçak yapıya tutanak tutulmuş. Ve 2017 yılında Kestel ilçe sınırlarında 4, 2018 yılında 1, 2019 yılında 36, 2020 yılında 44, 2021 yılında 21 ve kendi istekleri ile de 11 vatandaş evini kendileri  yıkmış.

Kestel Belediye Başkanı Tanır; kaçak yapılaşmayla mücadele çerçevesinde kamuoyuna yansıyan iddialar konusunda savcılığa suç duyurusunda bulunacağını net bir dille ifade ederken paylaştığı iki fotoğraf eşliğinde aynen şöyle konuştu;

 'Bir tarım fuarı için yurt dışına gittiğimizde, belediyemizden bir müdür arkadaşımızın Almanya'da yaşayan yakını olan (enişte) şahıs bu ziyarette bizimle yakından ilgilendi. Kendisi de Kestel'e geldiğinde aynı misafirperverliği gösterdik. Fakat bu şahsın Kestel'de sit alanında yaptırmayı planladığı kaçak lüks villası için bizimle yakından ilgilendiğini çok sonradan öğrendim. Öğrendiğim gün de binanın kaçak olarak yapılmaya başlandığını gördüğüm andır. Derhal talimat verdim tutanak düzenlendi ve bina yıkıldı'

Binanın Kestel Belediyesi'nce yıkılmasının ardından yurtdışında yaşayan bu kişiyle ticari faaliyetlerde bulunduğu iddia edilen belediye başkan yardımcısı da yapılan araştırmanın ardından görevinden istifa etti.

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır iddialarla ilgili sürecin bundan böyle yargıda devam edeceğine vurgu yaparken kurduğu şu üç cümle de oldukça mühim;   

'Allah'tan başka kimseden korkum yok ...! Parsel Parsel yeşilimize göz dikenlerle mücadelemiz kesintisiz sürecek ... Ve kaçak yapılaşmanın karşısında olmaya her koşul ve şartta devam edeceğiz'.

Kuşkusuz ki Başkan Tanır'ın kaçak yapıyla mücadelesi zorlu ve de meşakkatli bir süreç...

Önder Başkan'a bu süreçte başarılar dilerken, Kestel'in kaçak yapıyla savaşına dair gelişmeleri takibe ve bu satırlardan aktarmaya devam edeceğiz ...

Yeni yazıya değin kalın sağlıcakla.... 

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları