Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

AK Parti Bursa'da Revizyon sürecek...Değişimler için Ocak belirleyici olacak !

2021.11.27 00:13 - Son Güncellenme: 2021.11.27 00:13
A

Aksiyonu bol yerel siyaset arenasında gündem AK Parti Bursa Teşkilatlarında yaşanan

 değişim süreci...

İl Başkanı Davut Gürkan dört başı mamur kararlarla;

Dün itibariyle önce Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü ve yönetiminin, ardından da Kestel İlçe Başkanı Sinan Aktaş ve ekibinin görevden alındığını duyurdu...

Bu gelişme ile Başkan Gürkan diğer ilçeler için de alarm zillerine basmış oldu aslında ...!

Net bilgi; AK Teşkilatın diğer ilçelerinde de değişim süreci devam edecek ve yeni yıl ile birlikte Ocak ayının ortaları gibi yeniden görevden almalar ve yeni görevlendirmeler kamuoyuna yansıyacak. 

Çünkü çok da yerinde bir kararla 'Motivasyonu düşük ilçelerde yönetimsel bir yenilik' için  AK Parti Bursa'da düğmeye basıldı bir kere...!

Bu da demek oluyor ki gardları düşen ilçe başkanları ve yönetimlerine daha fazla zaman tanınmayacak ve ilaveten de Bursa,  AK Parti Teşkilatları ile ilgili 2022'in ilk ayında epey enteresan yeni gelişmeleri konuşuyor olacak...!

Edindiğim bilgiye göre;  AK Parti Bursa'daki bu revizyonun başlıca sebebi seçim hazırlıklarına net bir şekilde başlanmış olması ve  Başkan Davut Gürkan'ın seçime gidilen süreçte, birlikte sorunsuz çalışacağı ekibi doğal olarak belirlemek istemesi ...!

Kestel'deki görevden almanın sebebini malumunuz aylar öncesinden sağır sultan bile duydu;

İlçe Başkanı Sinan Aktaş ile yönetiminin arası uzun süredir limoniydi ve ekipte çoğunluk istifa ettiğinden ilçe yönetimi etkisiz hale gelmişti.

Mudanya'da ise tablo oldukça barizdi; CHP'li yerel yönetimi eleştirecek onca sebep varken yerinde sayan bir ilçe yönetimi ile yola devam etmek AK Parti için büyük risk olurdu.

Bölge Koordinatörü İsmail Kaya ve ekibindekiler dün akşam saatlerinde İznik'i de ziyaret etti amma velakin yönetimsel sıkıntıların nüksettiğini duyduğumuz İznik'te de bir değişimin kaçınılmaz olduğu bilgisi kulislerde ayyuka çıkmış iken beklenen görevden alma haberinin halen neden duyurulmadığı merak konusu.

Vardır kuşkusuz bir sebebi...

Denilen o ki; AK Parti'de revizyon yaşanacak diğer ilçeler arasında Nilüfer ve Mustafakemalpaşa da var ...

Olması da bir hayli normal.

Nilüfer'de yıllardır bir türlü hedefini tutturamayan AK Parti'nin, mevcut yönetimle bu ilçede etkili bir muhalefet anlayışına yazık ki sergileyemedi.

Mustafakemalpaşa ise;  her ne kadar tablo normale dönmüş gibi gözükse de İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu ve ekibinin, ilçede oy oranı her geçen gün biraz daha artan Belediye Başkanı Mehmet Kanar ile 'Tam uyum' sürecini sağlayamadığı kulislerde konuşulan konu başlıkları arasında.

 Bu ilçelere ilişkin kararlar hemen yarın- öbür gün mü?  açıklanır yoksa Ocak ortalarına mı kalır ?...İşte  bu suallere yanıt beklenirken İl Başkanı Davut Gürkan; Teşkilatlardaki değişiklikle ilgili kararların arkasında herhangi bir başarısızlık öyküsünün bulunmadığına özellikle dikkat çekerek, "Bazı ilçelerde motivasyon düşüklüğü söz konusu olmuştu. Motivasyonu arttırıcı yönetimsel bir değişikliğe gidildi. Bu değişiklikle için farklı anlamlar çıkarılmasını istemem. Sonuçta görevden ayrılan arkadaşlarımız da partilimizdir ve biz o arkadaşlarımızla birlikte çalışmaya devam  edeceğiz" vurgusunu yaptı.

Göreve geldiği günden bu yana birleştirici- bütünleştirici anlayışla AK Teşkilatta ciddi bir sinerji oluşturan İl Başkanı Davut Gürkan'dan da kuşkusuz ki bu yönde bir açıklama beklenirdi.

Yazının sonunda tüm bu gelişmelerin, seçim hazırlıkları için düğmeye basılan AK Parti Bursa Teşkilatlarında Başkan Gürkan yönetiminde son derece akılcı politikalarla, sahada çok sıkı ve de motivasyonu çokça yüksek bir tempo izleyeceğimizin göstergesi olduğunu da belirtelim.

Gelecek yazıya değin kalın sağlıcakla ...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları