Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Aday adayı olanların okuması gereken bir yazı; Olmayacak duaya Amin denir mi?

2023.12.25 12:49 - Son Güncellenme: 2023.12.25 16:09
A

Siyaseten yakın takipte olanlar; toplaşın...

Şimdi size çok mühim bir tespitim karşısında bazı aday adayların nasıl da yanılgıya düştüğünü 'neden ve niçinleri' bir bir anlatacağım.

Yerel seçim startı verileli beri, aday adaylığı sürecine endeksli baş döndürücü ve de tansiyonu bir hayli yüksek günlerden geçiyoruz malumunuz..!

Aksiyonu bol bu geçiş süreci çerçevesinde de yerel yönetimlere talip olanlar 'Sağ olsunlar; adeta 'Aday Adayları Borsası'  oluşmasına vesile oldular'  desem inanın abartmış olmam...

Amma velakin 'Göz var, izan var'...

Ne bileyim işte Değerli Okur;

'Olmayacak duaya da bile bile  'Amin' demek kabilinden akıl almaz talepler var.

Hayrete düştüm üstüne bir de şaşakaldım velhasıl...  

Özellikle Cumhur İttifakı'nın büyük ortağı AK Parti'nin Bursa'da ilçe ilçe başvuru yapan aday adaylarını şöyle bir gözden geçirdiğinizde ne demek istediğimi gayet net anlayacak ve de, kimlerin kimlerin nerelerden başkanlık koltuğuna talip olma cesareti gösterdiğine gerçekten inanamayacaksınız...

Şöyle ki;

Bursamızın yerel yönetimlerde ilçeler bazında son 5 yıllık hizmet karnesini incelediğimizde hali hazırdaki bazı belediye başkanlarının net ifadeyle üstün bir gayret ve meşakkatli bir mesai harcayarak olmazları oldurdukları net ortada...

Üstelik pandemiye, savaşlara ve de asırlık deprem felaketine rağmen.

Sizler de hak vereceksiniz ki bu saydığım sıkıntılar öyle 'Bu da geçer' diyebileceğimiz türden hafife alınacak gelişmeler değildi.

Ve fakat o başkanlarımız gece gündüz demeden çalışıp, akılcı projeler üreterek yönettikleri ilçelerin dertlerine derman olmayı başardılar.

İlaveten;

Onlar, o ilçelerde öylesine hizmetleri yaşama geçirebildiler ki; 

İcraatları sadece Bursa sınırlarında değil tüm Türkiye'de yankı buldu ve de örnek oldu.

Misal; İnegöl'ün Pek Kıymetli Belediye Başkanı Alper Taban...

'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' demişler...

Çok da doğru söylemişler...!

Alper Başkan işte bu atasözündeki 'Söze değil icraata' bakın mesajına istinaden, yüz üzerinden yüz kategorisinde yer alabilecek ender belediye başkanlarından biridir.

Her şeyden önemlisi çözüm üretici, sonuç odaklı, ifadelerinde 'Ben yaptım yerine, Biz başardık' cümlesini sıkça işittiğim bir başkandır.

Öyle cek-li cak'lı konuşmayı da hiç sevmez.

Ya 'Oldu-bitti, yapıldı-edildi, sorun çözüldü ' müjdeleri verir, ya da İnegöl'ün hayrına herhangi bir projede gelinen noktayı net açıklamalarla dile getirir.

Belediye Başkanlığı unvanını aldıktan sonra da naif ve de mütevazı duruşunda bir tık bile değişiklik sezmediğimi özellikle belirtmek isterim.

Hatta ve hatta Bursa'nın en naif belediye başkanı diyebiliriz Alper Taban için.

Çok okur, çok araştırır, ufku geniştir.

Ayrıca Bursa'nın en 'Teknolojik' Başkanıdır Kendisi...

İnegöl Belediyesi'ne e-belediyecilikte Türkiye 1.liği unvanını kazandıran Alper Başkan aynı zamanda sosyal medyada Bursa'da en çok etkileşim alan belediye başkanıdır.

Vatandaş İletişim Merkezi (VİM Aracı) projesiyle belediye hizmetlerini vatandaşın ayağına götüren Başkan Taban, vatandaşın derdini en hızlı şekilde iletebilmesi için 153 Çözüm Merkezini örnek bir yapıya dönüştürerek İnegöl Belediyesi'ni Türkiye'de en hızlı ulaşılan kurum konumuna taşımıştır.

Gündemindeki tüm projelere teknolojik açıdan bakabilen ve her hizmete teknolojiyi mutlak katabilen Başkan Alper Taban ve ekibinin bu alanda üst düzeyde motive olduğu kesin...

Çarpıcı örnek; Görme Engellilere 'Akıllı Baston' hizmeti !

İnegöl'de Akıllı mı Akıllı bir bastona cep telefonu ile bağlantı kurdurularak hem bir navigasyon görevi üstlendiriliyor, hem de görme engelli kullanıcıya yanlarında refakatçiye ihtiyaç duymadan yol üzerindeki engelleri bildiriyor.

Şahane bir hizmet öyle değil mi?

Bu arada Alper Taban 'Z Kuşağı gençlerle diyaloglarda deyim yerinde ise adeta ezber bozan bir Belediye Başkanı...

Başkan Taban onlarla öyle bir frekans yakalamış ki İnegöl'deki genç nesil her fırsatta Belediye başkanları ile buluşmaktan ve sohbet etmekten büyük keyif alıyor.

Çayları Başkan Taban söylüyor;

Gençler de 'Çaylar Başkan'dan' da Alper Taban'a şarkılar türküler, şiirler ve nitelikli söyleşileriyle yanıt verip teşekkür ederek sevgi ve ilgilerini dile getiriyor.

Onların talepleri doğrultusunda İnegöl'e kazandırdığı iki Nöbetçi Kitaphane'de de sıklıkla İnegöl'ün geleceği ile buluşan Alper Başkan; 'Z Kuşağının Rol Model Başkanı' olarak dikkat çekiyor.

Başkan Taban'ın vizyon projelerine göz attığımda da 2019 Seçim Beyannamesi'nde vaat ettiği hizmetlerin yüzde 84'ünü tamamladığı bilgisine ulaştım. Gerçekten de yadsınamayacak bir başarı oranı. Mesela; Bursa'nın en büyük millet bahçesi, tarım ve hayvancılık alanlarındaki projeler , "Mutfakta yerlileşme hareketi" mottosuyla hayata geçirilen  ilçenin lezzetlerinin tüketiciyle buluşturulduğu Gastro İnegöl, Kanal İnegöl Projesi ve daha saymadığım çok sayıda projeyi yaşama geçirebilen Alper Başkan'ın gencinden yaşlısına İnegöllülerle kurduğu gönül bağı çok samimi.

Şimdi buraya kadar okuduklarından sonra soralım Değerli Köşe Okuru;

Birçok alanda onca nitelikli hizmet, Türkiye 1.'likleri ile taçlandırılan projeler, bunca yatırım ve de en önemlisi 7'den 70'e İnegöllü herkesin gönlündeki tahtı çok sağlam olan bir belediye başkanı rakibiniz varken aday adaylığına cesaret edebilir misiniz?

Kanımca olmaz olamaz...!

Amma velakin olduranlar var.

Hem de  1-2 isim  de değil...Tam 8 aday adaylığı başvurusu aldı kalesi konumundaki  İnegöl'den AK Parti. Madalyonun bir yüzüne baktığınızda iktidar partisine başvuru sayısı tabii ki de yüksek olur diyebilirsiniz.

Ancak ve ancak başarılarla dolu 5 yıllık bir karne varken ortada bu kadarı da çok fazla. Ayrıca kamuoyu anketlerinin de Alper Başkan için yüzde 57-60'ları gösterdiğini düşünürsek abartmadan söylüyorum İnegöl'de Alper Taban'ın karşısına çıkmak yürek ister.

Farkında mı değiller ya da 'İğne deliğinden deve geçirebileceklerini mi? zannetmekteler. Ben zinhar anlayamadım. Anlayan var ise bir zahmet anlatsın, ben de bu köşeden şöyle detaylarıyla enine boyuna yazayım.

Yeni yazıya değin, kalın sağlıcakla...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları