Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Aday açıklamasına ramak kala Akşener neden öfkeli? İşte Yanıtı...

2023.03.03 13:00 - Son Güncellenme: 2023.03.03 13:04
A

Artık bir sır değil;

6'lı Masa'nın dün akşam gerçekleşen 12. Toplantısında genel seçim tarihi olarak öngörülen 14 Mayıs'a doğru süre her geçen gün biraz daha daralırken sonunda Cumhurbaşkanı adayının Pazartesi günü itibariyle açıklanacağı duyuruldu cümle aleme Değerli Okur...

Bezdirici ve de bıktırıcı bir süreçten sonra soralım şimdi peki?

Her biri koskocaman saatler süren önceki on bir toplantıda ne  oldu, neden bir türlü açıklanamadı Millet İttifakı'nın aday namzeti ?

Parti genel başkanlarının 'Niyet okuma' çabaları paralelinde, kapalı devre siyaset ortamında vuku bulan tamı tamına on bir 6'lı Masa toplantısının her birinin ardından politik manevralar ve hemen akabinde kamuoyunun meraklı sorularına verilen profesyonel siyasetçi cevaplarıyla geçti bir yıldır onca zaman.  

Sonuç itibariyle en nihayetinde dananın kuyruğu 6 Mart 2023 Pazartesi günü kopacak.

Kopacak da dün akşam ki tablodan da belli olduğu üzere ortada ciddi bir güvensizlik sorunu var.

İşte bu sebepten ötürü de İYİ Parti Lideri Meral Akşener CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemiyor.

Akşener'in güven duymadığı husus ise hiç de öyle seçmene yansıtıldığı gibi değil...

Seçimi kaybetmekten ziyade sadece ve sadece partisinin güç kaybına uğraması endişesi hasebiyle

Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemezük tavrında ısrarlı İYİ Parti Lideri.

Kanımca bu ihtimal Meral Akşener'i çok ama çok öfkelendiriyor ve de bu minvalde akıllara şu sual geliyor;

6'lı Masa'nın Millet İttifakı bu ruh haliyle nasıl motive olup da seçime gidecek?

Bitmedi; 

Sonrasında ise ola ki kazandılar;

Aday çıkarmakta bu kadar zorlanan bir siyasi koalisyon ülkeyi nasıl yönetecek?

Güvenin esamesinin dahi okunmadığı bir masadan çıkabilecek hükümetten başarılı bir yönetim anlayışı beklemek akıl alır gibi değil doğrusu.

İlginçtir;

6'lı Masa'nın her toplantısını takip etiğim üzere başından beri Millet İttifakı ortaklarına karşı hiçbir zaman samimi ve sahici bir tutum içerisinde olmadı Meral Akşener...

Çoğu zaman kendisi konuşmadı, tutu bir kurmayını konuşturdu.

Aslında sürekli top çevirip,  bazen 'Kazanacak aday' diyerek, bazen de 'Noter değiliz' diye vurgu yaparak şifreli konuştu İYİ Parti Lideri.

Biz gazeteciler de her masa toplantısının sonunda Akşener'in ya da bir kurmayının konuşmalarındaki asıl mesajı çözebilmek için heder olduk.

Velhasıl kelam;

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemediği halde hiçbir zaman açık ve de net olmayan Meral Akşener şifreli konuşmaları ile kocaman laflar edip tüm dikkatleri partisine endekslemeyi de başardı.

Misal;

"Bazen gerçek komutan olmak için, apoletlerden vazgeçmek gerekir. Küçük hesapları bırakıp büyük resmi, gerçek tehlikeyi görmek gerekir."  Derken Akşener aynı kararlılıkla Kılıçdaroğlu'nun yüzüne açıkça 'Benim adayım şu kişidir' diyemedi bir türlü.

Bu arada yazının sonunda gelelim bir başka mühim tespite;

6'lı Masa'nın aday isim üzerinde netleşmekte gecikmesi Kılıçdaroğlu'nun aday olabilme şansını iyiden iyiye güçlendirdi. Görünen o ki en başta bu sebepten ötürü de Kılıçdaroğlu'nun muhalefetin siyasi denklemlerini yöneterek adaylığını açıklaması ihtimali oldukça yüksek.

Ve fakat CHP Lideri Kılıçdaroğlu aday olması durumunda destek isteyeceği farklı seçmen kitlelerinde ismi etrafında uzlaşı sağlayabilir mi?

İşte en önemli sual de bu!

Yeni yazıya değin sağ ve sağlıcakla kalın.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları