Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

2021'e veda ederken...

2021.12.31 14:45 - Son Güncellenme: 2021.12.31 14:47
A

Pandemisi, ekonomisi, doları, dövizi,  enflasyonu, eğitimi, sağlığı...

Ülke sathına yayılan yangınları, müsilajı, orman tahribatı ve daha niceleri...!

Öyle bir yıl geçirdik ki;

felaketlerini de, kaoslarını da say say bitmez...!

Baştan belirteyim;

Hep birlikte ve de can-ı gönülden yeni yılı yeni umutlarla karşılamaya çabalarken ...

 2021'in tatsız ve de keyifsiz gündem başlıklarından söz edip de yılın son yazısında asla canınızı sıkmak istemem...

İşte bu sebepten ötürü de dolar düşmüş yükselmiş, altın ne etmiş- ne eylemiş emin olun derinlere girmeyeceğim.

Benzine yılın son gününde  62 kuruş daha zam gelmiş, fırsatçılar şekerin, yağın, tuzun fiyatını bir türlü düşürmemiş aksine bir çok üründe, gramajları minik minik küçültüp gizli gizli zam yapmışlar .. Nereye varacak bu işin sonu? Diyerek sual edip de bin bir yanıt aramak niyetinde de hiç değilim.

Hele hele ki emekli ve de memur, ümitle makul bir maaş zammı ve farkı beklerken, yılın son gününde kulağımıza ilişen olası artış oranlarının hiç de iç açıcı olmadığından söz edip de bu gündem maddesine dair detaylarda konuşulan senaryoları bir bir aktarmaktan da imtina ile kaçınmaktayım ...

Tam da yepyeni hedefler ve beklentilerle karşılamaya hazırlandığımız yeni bir 365 günün arifesinde;

Asgari ücrete yapılan flaş zammın gün be gün artan enflasyon karşısında çok değil birkaç ayda eriyip- bitip -tükenme tehlikesi altında olduğunu da tek tek nedenleri ile açıklayıp umutsuzluğa kapılmanızı ve de kafanızda  'Ne olacak bu vatandaşın hali? Acep ne zaman korlanacak- küllenecek bu enflasyonun ateşi? gibi deli sorular da belirmesini asla ve kat-a istemem.

Tüm bunların üstüne bir de;

Omicron zirve yapıyormuş, pandemi tsunamisi bekleniyormuş, yeni tabir; ekonomik pandemide düzlüğe çıkmak için daha çokkkk çabalamamız gerekiyormuş vs. gibi mevzulardan bahsedip de iyiden iyiye modunuzu düşürüp örfler-pöfler çekmenizi gerçekten hiç mi hiç istemem.

 Ha bu arada unutmadan;

150 yılda bir gelen pandemi illetinden nasibini alan bugünkü insanlığın kısıtlamalar, kapanmalar ve krizlerden sebep, psikolojik sorunlar ve  hastalıklarla da boğuştuğu gerçeğini irdeleyip hangi acil tedbirler alınması gerektiğinden de hiçbir şekilde söz etmeyi kesinlikle düşünmüyorum.

O zaman lafı fazla uzatmadan;

"2022 herkes için sorunsuz- sıkıntısız, kazasız- belasız, virüssüz-maskesiz, sevgi , barış ve saygının hakim olduğu, her türlü şiddetin yok olduğu , kadın cinayetlerinin son bulduğu, paramızın değer kazandığı, mesafelere veda ettiğimiz bir sene olması" dileğime vurgu yapıp 2021'ın son yazısına nokta koymanın tam yeri ve zamanıdır.

Yeni yılda yeni yazıya değin kalın sağlıcakla....  


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları