Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Yangın felaketinin örnek şehri Bursa....!

2021.08.04 17:35 - Son Güncellenme: 2021.08.04 17:35
A

Nutku tutuluyor insanın...

Tüyleri ürperiyor, kahroluyor, bu denli vahşet olmaz diyor insan...

Ve fakat...Çok yazıktır ki oluyor...

Mehmetçik'ten darbe üstüne darbe yiyerek çıkmaza giren terör örgütü PKK,
savunmasız ve de aciz  kalınca, bulunduğu yerden kıpırdamayan ağaçlarımıza, ormanlarımıza saldırıyor....

Yine çok çok yazıktır ki; memleketin dört bir yanı alev alev yanarken hain örgütün savunucusu birileri çıkıyor;

-'Hayır siz değil, devlet yaktı'....

Diyerek ve de yangınlardan hayvan fotoları vs. montajlanmış görüntüler paylaşarak akıl tutulması yaşatıp, üstüne üstlük bir de nifak yangınları çıkarma gayretiyle, 'Duyar' kasıyorlar...!

Ciğerimizi yakıp kavuran yangınları lanet terör örgütü PKK üstlenince de ellerindeki benzin bidonlarıyla sosyal medyayı alevlendirmeye çalışan bu nifakçı, ayrılıkçı, kışkırtıcı birileri, kendilerinden beklenen her zaman ki tavırlarıyla, ölü taklidi yapıp ortadan kayboluveriyorlar.

'Ciğerimiz yanıyor' sözcüklerinin dahi hafif kaldığı toplu orman yangınları ile ilgili Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlarımız hain katil terör örgütüne lanet üstüne lanet okurken, PKK'yı aklamak için takla üstüne takla atanlar süt dökmüş kedi misali köşelerine çekiliveriyorlar.

Sorarım size ey Sevgili okurlar;

Çok  değil daha dün  'Ağaçlarımız kesiliyor' çığlıkları ile Kaz Dağları'na koşanlar nerede...?
Ellerine pankart alıp sokaklara çıkan "Ağaç sevdalıları"(!) niye sessiz...?
Ağaçları terör örgütü PKK yakınca, ölmüyor mu ormanlarımız ?

Tamam Kandil'e gidip protesto edemiyorsunuz doğrudur... !
Tepkilerinizi HDP binalarının önünde göstermekten de mi acizsiniz ?
Sizin ağaç sevginiz neye göre, kime göre ...?

Yoksa ağaçlarımızı ormanlarımızı adamına göre mi seviyor ya da sevmiyorsunuz...?

Ülkenin kanını emmeye çalışırken hain emellerine ulaşamayan alçak PKK, şimdi de Türkiye'nin oksijenini emmeye çalışıyor ... Görmüyor musunuz ?

Milletimiz yanan ormanlarımızın derdine düşmüş akın akın yangın bölgelerine yardım gönderiyor, bizzat gidiyor, ellerinde hortumlar ateşle savaşıyor. Sizler peki  bu görüntülere kör müsünüz ?  

Alevlere karşı duran itfaiyecilerimize pet şişlerle su ve ayran taşıyan 25 yaşındaki kahraman Şahin Akdemir yangının ortasında kalarak can veriyor...Haberiniz yok mu?  

Oturdukları yerden klavye silahşörlüğü yaparak  bin bir yalanla vatandaşı kandırmaya çalışıp, gerçek ortaya çıkınca yüzleri kızarmayanlar; hadi görmüyorsunuz....Peki tüm bu olanları işitmiyor musunuz hiç ?

Şimdi yangınları körüklemeye kalkan birilerini bir kenara koyun...

Duyarlı kimliklerimiz, STK'larımız, siyasilerimiz yok mu bizim ?

Kuşkusuz ki;

Alevleri söndürmek için canına dişine takan, imkânlarını seferber eden,  yardım toplayan sanatçımız da var, iş insanlarımız da, sivil toplum örgütlerimiz de...

Şehrimizden birkaç anekdot aktarmak gerekirse;

'Şimdi Seferberlik Zamanı' çağrısıyla yangın bölgesine koşan  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın 6 yardım tırı nerede acil ihtiyaç varsa oraya koştu ...BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası ile  Bursa yangın felaketinde de Türkiye'ye örnek oldu...!

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği 'nin (TÜGİAD) ilk kadın Genel Başkanı ve şehrimizin öncü sanayi bölgesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nin İş İnsanları Derneği DOSABSİAD'ın ilk kadın Başkanı olan Bursa'mızın gururu Nilüfer Çevikel'in yangınların yaralarının sarılması  için gösterdiği  üstün gayreti de yakinen takip ettim.

Yangınlar başlar başlamaz herkesten önce, çok 'Çevik' hareket ederek  TÜGİAD bünyesinde tam anlamıyla bir yardım seferberliği başlattı ve DOSABSİAD ile de yangın bölgelerine  gıda ve ilaç saklamada kritik önem taşıyan kuru buz ve yanmaz eldiven temin ettirdi Başkan Çevikel...

Aslında yangın felaketinde  elin taşın altına bırakan şehir  oldu Bursa desem abartmış olmam...!

 Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İl  Başkan Davut Gürkan,  AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ve İl Başkan Yardımcısı Kevser Öztürk Antalya'nın Manavgat İlçesine giderek yaraların sarılması için tam destek verdi.

Onların ziyaretinden önce de zaten Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi ve hayırsever vatandaşların yardım tırları çoktan yangın bölgelerine gitmişti.

İşte bu tablo vesilesiyle  yangın felaketiyle mücadelede de(hiç yaşamasaydı keşke) gurur duydum Bursa'mla....

Ve gelelim duyarlı sanatçılarımıza....

Örneğin Oyuncu İbrahim Çelikkol...

İnanın onun mücadelesini izlerken gözlerim doldu...

Yangının tam ortasında hortumu sırtlayarak alevlere su tutan İbrahim Çelikkol'un canını ortaya koyarak gösterdiği üstün mücadele umarım TOMA'lar nerede ? çığırtkanlığı ile sosyal medyaya video çekip atmaktan öteye gidemeyen, sonrasında da sorup soruşturduğu aynı TOMA'ların yangın olan her bir yerde 7/24 söndürme çalışmaları yaptığı birebir görüntülerle  ortaya çıkınca da ortadan kaybolan Emre Kınay'a ve onun gibilere ibret olur ...!

Kalın sağlıcakla ....


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları