Aktaş, BUDO konusunda son noktayı koydu

2020.06.29 14:30 - Son Güncellenme: 2020.06.29 14:34
A

Son günlerin tartışma konusu. 
Hem de üst perdeden tartışılan bir konu. 
Öyle ki; "BUDO'yu sattırmam" sloganıyla kamuoyunun haberdar olduğu bir husus bu. 
Şüphesiz, hepimizi ilgilendiren bir hadisenin gündeme gelmesi durumu söz konusu. 
Aslında aleni bir şekilde Bursa Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşımı ile ilgili işletmenin adı olan BUDO ile ilgili tartışmanın başlama hadisesi belediye yönetiminin bir deniz otobüsünü satmasıyla başlamıştı. 
Yani deniz otobüsünün satışının duyulması, akabinde BUDO'nun ciddi seviyede zarar ettiğine yönelik bilgilerin yayılması CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca'ın BUDO'nun satılacağı şeklinde algılaması ile duyulmuştu. 
Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştirakleri aracılığıyla BUDO'nun kullandığı Eminönü İskelesi ile ilgili kiralama bedeline ciddi seviyede zam yapmak istemesi ve satış gelirinden istediği payı artırmak istemesi ciddi bir krizin habercisi olmuştu. 
Bu süreçte CHP İl Bakanı İsmet Karaca ve arkadaşlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmesi ve sorunu kendilerinin çözdüğüne yönelik açıklamaları hadiseyi bir anlamda siyasi çekişmeye taşımıştı. 
*
Hal böyle iken; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş. BursadaBugün TV ekranlarında konuğumuz oldu ve Aysın Komitgan ile sorularımızı yanıtladı. 
Doğal olarak BUDO konusu da gündeme geldi. 
Başkan Aktaş. BUDO'nun satılmasının söz konusu olmadığını anlatarak son noktayı koyduğunu söyledi. 
Ayrıca BUDO'nun zarar ettiğini ancak ulaşım hizmetinden kar elde etmeyi planlamadıklarını da aktardı. 
Satılan deniz otobüsü ile ilgili de verimlilik açısından bu satışın doğal olduğunu kaydetti. 
Yani BUDO'nun satışının söz konusu olmadığını aktarırken, İDO'nun fiyat politikasının belirlenmesinde de önemli bir etken olduklarını dile getirdi.
BUDO'nun önemli bir hizmeti yerine getirdiğini belirtti. 
Son yapılan zamlara ilişkin ise yolcu kapasitesinde % 50 kuralı uygulanmasından dolayı normal bir durum olduğunu ancak önümüzdeki süreçte indirime gidilebileceğini ifade etti. 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin fahiş zam istemesi ile ilgili de itirazlarını yaptıklarını vurguladı.
*
Sonuç olarak satış ile ilgili Başkan Aktaş son noktayı koysa da konu siyasi platformlarda tartışılmaya devam edecektir. 
Gerçeklerden çok algı yönetiminin ön planda olduğu günümüzde kamuoyunu etkileme bağlamında farklı açıklamalar gelebilecektir. 
Tüm bu unsurların yanında CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca'nın göreve gelmesiyle birlikte söylediğimiz üzere Bursa'da AK Partili belediyeler ve yönetimler aktif bir muhalefet ile karşılayacaklar. 
Hemen her konuda.
Ve bu süreç hayli hareketli olacak gibi görünüyor.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları