AK Partili Kılıç: "Sağlık yatırımlarımızın faydasını görüyoruz"

2020.05.04 09:59 - Son Güncellenme: 2020.05.04 10:00
A

Süreç zorlu.
Hem de çok zorlu.
Dünya bu zorlu süreci en az hasarla atlatmaya çalışıyor. 
Kimi ülkeler bu zorlu dönemde geçmiş imajlarının aksine sınıfta kalırken kimi ülkeler ise iyi bir sınav veriyor. 
Türkiye de bu sınavda diğer ülkelere göre daha iyi konumda yer alıyor. 
Elbette aksayan yönler vardır ama şu ana kadar Dünya genelindeki genel algı Türkiye'nin başarılı bir süreç yönettiği yönünde. 
Türkiye'nin gelenekleri ve aile yapısının kimi zaman pandemiye ilişkin önlem almada handikap gibi görünse de ilk zamanların aksine kayda değer derecede faydası görülmeye başlamıştır. 
Günümüzde vatandaşlarımız bu süreçte alınması gereken önlemlere daha fazla riayet etmeye başlamış durumda. 
Ancak unutulmamalıdır ki, polis memurundan, muhtarından, hastanedeki hasta bakıcısı, hemşiresi ve doktorundan, belediye başkanları, milletvekillerinden valisine, Bilim Kurulu Üyelerinden Bakanlarına, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekibine kadar yoğun bir çaba gösterildiği gerçek. 
Genel itibariyle devlet üst yönetiminde alınan kararlar taşrada uygulama aşamasında yerel yöneticilere ve gönüllü kuruluşlara büyük görevler düşüyor. 
Bu görevleri de en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar. 
*
Yerelde vatandaşın belediye başkanı ve milletvekillerine kolayca ulaşabildiğini duyuyoruz.
En azından istisnalar dışında bu konuda sorun yaşanmadığını sanıyoruz. 
Takip ettiğimiz kadarıyla özellikle milletvekillerinin telefonlarının susmadığını görüyoruz. 
Sorunun çözümüne ilişkin aracıya gerek olmasa bile milletvekillerine ulaşma alışkanlığının devam ettiği gerçeğini unutmamak gerekiyor.
AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ile konuşurken bu durumu kendisine de sordum. 
"Bize ulaşılmasından mutlu oluyoruz. Çözüm kolay da olsa yani kurumların işleyişi itibariyle bizim referansımıza gerek olmasa bile vatandaşımızla diyalog kurmak önemli oluyor. Zira vatandaşımızın morale de ihtiyacı var. Hem soruna çözüm gerekiyorsa yardım ediyoruz hem de moral vermeye çalışıyoruz" diyor Kılıç.
Gerçekten de öyle. 
Bizde milletvekiline, belediye başkanına en küçük bir problemde bile ulaşma özelliği var. 
Kılıç'ın üzerine basa basa söylediği ve mutlu olduğu en önemli konu ise sağlık sistemimin AK Parti döneminde geldiği noktaydı.
Şehir hastanelerinin bu dönemde ne derece önemli bir görevi yerine getirdiğiydi.
Burada Kılıç'ın sözlerini aynen aktaralım:
"Tabi her şeyden önce Ak Parti hükümetleri döneminde sağlıkta yaşanan ilerleme ve atılım süreci, içinde bulunduğumuz pandemi krizini hızlı bir şekilde atlatmakta en büyük silahımız olmuştur. Muhalefetçe her fırsatta eleştirilen Şehir Hastaneleri küresel salgınla mücadelede ne kadar önemli ve değerli olduklarını göstermiştir. Ayrıca ülkemizin dört bir yanında hizmet veren hastanelerimiz için geçtiğimiz yıllarda yapılan yatırımların bu süreçte meyvelerini yiyoruz. Bu vesileyle ülkemizin her köşesinde fedakarca görev yapan sağlık personelimize teşekkürü bir borç bilirim."
AK Parti ile birlikte sağlıkta yapılan yatırımlar tüm Dünya'ya örnek gösterilecek nitelikte olduğunu belirten Kılıç, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı'nın Cumhurbaşkanlığı koordinesinde süreci en ince ayrıntısına kadar değerlendirdiğini söylüyor. 
Bunun olumlu yansımasını da gördüklerini anlatıyor. 
Ve bu süreçten en az hasarla, alnımızın akıyla çıkılacağına inandıklarını ifade ediyor. 
*
Kılıç ile konuşurken pandemi kaynaklı ekonomik krizin kendisini henüz hissettirmediğinden bahsederken aldığımız yanıt, ekonomi yönetiminin ivedi olarak önlem almaya başladığı ve 100 Milyarlık destek paketi oldu. 
Aynı zamanda önümüzdeki sürece ilişkin de iş dünyasının ve esnafımızın durumunun takip edildiği gerekirse yeni önlemlerin alınabileceğinden söz etti. 
Burada Milletvekili Ahmet Kılıç, AK Parti'nin gençlik kollarından gelmesi nedeniyle Bursa'nın hemen her noktasından arandığını ve ellerinden geldiğince görüştüğünü anlatıyor. 
Ve Bursa halkının da devletin aldığı tedbirlere sahip çıktığını gördüğünü söylüyor.
Çünkü hem Cumhurbaşkanlığı ve ilgili kurumlar gerekli tedbirleri alarak sorunu en az hasarla atlatmanın yollarını arıyor hem de vatandaşın bu sürece verdiği desteği gördüklerini ifade ediyor. 
Ahmet Kılıç içeride özellikle tıbbi malzemelerle ilgili ihtiyaçların karşılanmasının ardından ihtiyaç sahibi ülkelere de yardım gönderildiğini vurguluyor. 
Bunların yanında süper güçlerin aksine Türkiye'nin Dünya'nın 75 ülkesinden 40 bin vatandaşımızın ülkemize getirildiğine dikkat çekiyor. 
*
Ahmet Kılıç'ın da belirtiği üzere bu süreç kolay değil.
Ama Türkiye diğer ülkelere göre daha iyi konumda.
Ve bu süreci en az hasarla atlatacağız.
Umudumuz da bu yönde.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları