Emre Özpeynirci

Emre Özpeynirci

iletisim@bursadabugun.com

Türk dizilerinde tekel oluşturdu

2023.03.20 13:37 - Son Güncellenme: 2023.03.20 13:37
A

Japon Toyota'nın premium markası Lexus, Türkiye'de son yıllarda bilinirliğini TV dizileri ile artırıyor. Başka bir ifadeyle Japon marka resmen dizileri tekeline almış durumda.

6 yıl önce Türkiye'de faaliyetlere başlayan Lexus'un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ali Haydar Bozkurt, son 1 yılda 26 dizide yer aldıklarını belirterek şunları söyledi: "Bunun 2'sinde açık logo, 24'ünde ise kapalı logo ile araçlarımız yer aldı. Netflix, Disney, Amazon gibi dijital platformlarla bu sayı yukarı çıkıyor. Bu sezon 14 dizide seyircilerle buluşuyor. Şu an, aynı anda yayınlanan 9 dizide yer alıyoruz. Bu dizilerle 50 milyonun üzerinde erişim sağladık. Marka bilinirliğine çok ciddi etkisi var. Bundan 3 yıl önce her 100 kişiden en fazla 70'i Lexus markasının premium bir otomobil markası olduğunu bilirken, bugün bu oran dizilerle 96'ya ulaştı."

HANGİ DİZİLERDE VAR

Lexus Türkiye sadece dizilere ve oyunculara 12 araç tahsis etmiş.  Lexus'u dizide kullanan birçok oyuncu da kendine sipariş vermiş. Ünlü isimlerin Lexus'u kullanması markanın tanıtımına faydalı olmuş. Bahadır Gökçe, Salih Bademci Lexus sahibi ünlü oyuncuların başında geliyor.  Lexus modellerinin yer aldığı bazı diziler ise şöyle: "Camdaki Kız, Gecenin Ucunda, İyilik, Tozlu Yaka, Tuzak, Yasak Elma, Kızılcık Şerbeti, Aldatmak, Bir Peri Masalı, Taçsız Prenses, Yürek Çıkmazı, Veda Mektubu, Gülcemal, Ego."

2024 HEDEFİ 1000 ADET

Çeşme'de gerçekleşen yeni RX lansmanında görüştüğümüz Ali Haydar Bozkurt,  2022'de Türkiye'de premium segment yüzde 13 büyürken, Lexus'un tüm tedarik sorunlarına karşı satışlarını yüzde 47 artırdığını belirterek, "Bu yıl ayrıca model atağına kalkıyoruz. Satışa sunduğumuz markanın amiral gemisi olan yeni RX SUV modelinin yanı sıra ikisi elektrikli olmak üzere üç modelin daha lansmanını gerçekleştireceğiz. Haziran-Temmuz aylarında UX EV ile RZ tam elektrikli SUV modellerini; sonbahar aylarında ise sınıfında bir ilk olacak LM VIP minivan modelini sunmak üzere hazırlıklar yapıyoruz. Yeni gelecek modellerle birlikte geçen yıl 336 adet olan satışımızı bu yıl 450 adede, 2024'te ise bu modellere LBX'in de eklenmesiyle 9 modelle minimum 1000 adede çıkaracağız. Satışların büyümesine paralel bayi sayımızı da bu yıl 2'den 4'e, 2024'te ise 6'ya çıkaracağız" diye konuştu.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları