Emre Özpeynirci

Emre Özpeynirci

iletisim@bursadabugun.com

Pilleri evde şarj olan minik martta geliyor

2022.11.07 11:48 - Son Güncellenme: 2022.11.07 12:05
A

Türkiye'de artan kur ve vergilerden dolayı en ucuz sıfır otomobil fiyatları 500 bin TL'den başlayınca, hem firmalar hem de vatandaşlar daha uygun fiyatlı çözüm arayışlarına girdi. Bu bağlamda 2 kişilik elektrikli mikro otomobiller özellikle şehir içinde uygun fiyatlarıyla son dönemin gözdeleri haline geldi. Türkiye'de birçok şirket bu tip araçları hızla getirmeye, hatta bazıları üretmeye bile başladı.

2021 yılından bu yana Türkiye'de Doğan Holding'in bünyesindeki Doğan Trend Otomotiv'in temsil ettiği İspanyol Silence markası, elektrikli motosikletteki tecrübesini mikro otomobile de taşımıştı. Barcelona'da üretimi başlayan 2 kişilik S04 isimli mikro otomobil Mart 2023'te Türkiye'ye geliyor.

350 BİN TL'NİN ALTINDA

"Şu ana kadar kuvvetli motorları ve değişen/taşınabilir piliyle rakiplerinden ayrışan Silence markasının yeni şehir otomobili hepimizi heyecanlandırıyor" yorumunu yapan Doğan Holding Otomotiv Grubu Şirketleri CEO'su Kağan Dağtekin, "İnşallah 2023 ilk çeyrekte satışa başlayacağız" açıklamasını yaptı.

Değiştirebilir pillere sahip S04'ün Türkiye'ye 2 pilli, 149 km menzil ve 90 km hıza ulaşan, klimalı en üst versiyonunun geleceğini belirten Dağtekin, aracın pillerinin çanta gibi çıkartılıp, evde de şarj olduğunu belirtti. Silence S04'ten 2023'te Türkiye'ye 300 adet gelmesi bekleniyor. Dağtekin, fiyatını 350 bin TL'nin altında tutmak için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

ÜTÜ KADAR ELEKTRİK

         Aracın özellikleri kısaca şöyle;

  • Piller 35 kg. Tekerlekli bavul gibi alt tarafında tekerlekleri var. Çek çek gibi kullanabilirsiniz.
  •  5.6 kwh gücündeki pillerin dolum maliyeti (11 kWh) 15-25 TL arasında. Yani 100 km'de 10-12 TL maliyet. 4 saatte doluyor.
  • Bu pilleri şarj ederken ütü kadar elektrik çekiyor. Basit hesapla 1.5kW elektrik çekiyorsunuz şarj ederken.
  • Araç L7e kategorisinde. 4 tekerlekli. Otobanlara çıkabiliyor. 90 km hız ve otomobil ehliyeti ile kullanılıyor.
  • Daha güvenli ve kapalı motosiklet gibi düşünmek daha doğru olur. Uzun yolda kullanmak için değil, şehir içinde pratik, ucuz olsun diye optimize edilmiş ürünler.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları