Emre Özpeynirci

Emre Özpeynirci

iletisim@bursadabugun.com

Kontrbas kutusunda Türk jetiyle kaçış!

2020.01.01 15:23 - Son Güncellenme: 2020.01.01 15:23
A

Dünyanın en büyük patronu iken bir anda dünyanın "en büyük dolandırıcısı" olmakla suçlanan Renault-Nissan-Mitsubishi'ın eski patronu ve efsane CEO'su Carlos Ghosn, 29 Aralık'ta 1 yıldır hapis tutulduğu Japonya'dan Hollywood senaryolarını aratmayan bir operasyonla kaçırıldı. Tokyo Havaalanı'nda 19 Kasım 2018'de özel jetinde tutuklanan Lübnan asıllı Fransız-Brezilya vatandaşı Carlos Ghosn, 4 ay tek kişilik hücrede tutulduktan sonra 9 ay ev hapsiyle cezalandırılmıştı. Ghosn'un tutuklanması gibi kaçması da özel jetle gerçekleşti.Osaka'dan özel bir jetle önce İstanbul'a oradan da Beyrut'a kaçırılan Ghosn'un bu film gibi kaçışı dünya kamuoyunu şoke etti ve 2019'un sonunda 'yılın olayı' oldu.

ZULÜMDEN KAÇTIM

Paralı askerlerden oluşan özel Blackwater Ordusu tarafından düzenlenen operasyonla kaçırılan Carlos Ghosn, Beyrut'ta yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi: "Adaletten kaçmadım, adaletsizlik ve siyasi zulümden kaçtım. Artık medyayla da özgürce iletişim kurabiliyorum ve önümüzdeki hafta bunu yapmayı dört gözle bekliyorum."

UÇUŞLAR TESPİT EDİLDİ

Carlos Ghosn'un Japonya Osaka'dan Türk şirketi olan MNG'nin uçağıyla kaçtığı tespit edildi. MNG'nin işlettiği Bombardier Global Express isimli özel jetle Osaka'dan Istanbul Atatürk havalimanına gelen Ghosn, buradan da yine MNG'nin bünyesindeki Bombardier Challenger 300 ile Beyrut'a gittiği tespit edildi.  Uzun mesafe gidebilen Bombardier tipi jet Tokyo'dan 6 saatlik mesafedeki Osaka kentinde bulunan Kansai Uluslararası Havalimanı'ndan pazar günü saat 11:10 sularında hareket etti. Zigzag çizerek Rus hava sahasına giren özel jet Pazartesi sabahı İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Ghosn'un Atatürk Havalimanı'ndan 1.5 saat sonra Beyrut için yola çıktığı söyleniyor. Wall Street Journal, "Ghosn'un Beyrut yolculuğunun ikinci ayağından önce Atatürk Havalimanı'nda gümrükten geçip geçmediği henüz bilinmiyor. Havalimanı yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadı. Türkiye hükümetine de yeni yıl arifesi dolayısıyla ulaşılamadı" ifadesini kullandı.

EŞİ CAROLE ORGANİZE ETTİ

Tokyo'daki ikametinde yoğun güvenlik önlemleri altında ev hapsinde tutulan Ghosn'un film senaryolarını aratmayan planı ise tıkır tıkır işledi. Eşi Carole Ghosn'un erkek kardeşleri ve onların Türkiye'deki bağlantılarının desteğiyle kaçış planını organize ettiği iddia ediliyor. Paralı askerlerden oluşan kişiler müzik grubu görünümünde Ghosn'un evine davet edildi. Gecenin sonunda enstrümanlarla birlikte evden ayrılan müzisyenler, Ghosn'u en büyük müzik aleti (kontrbas) kutularından birinin içinde gözetim altındaki evden çıkardı. Yerel bir havaalanında kendisini bekleyen özel jete bindirilen Ghosn, önce Türkiye'ye, ardından da Lübnan'a gitti.

KUMPAS OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Üç farklı suçlama ile 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Ghosn'un çalıştığı şirketin bütçesini kendi çıkarları ve lüks yaşam standartları için kullandığı iddiasıyla açılan davada, ünlü iş insanını destekleyenler bir kumpas olduğunu öne sürmüştü.

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları