Emre Özpeynirci

Emre Özpeynirci

iletisim@bursadabugun.com

Egea Ailesi, Cross Wagon ile 5'inci üyeye kavuştu! Bursalı lidere takviye

2022.01.11 12:33 - Son Güncellenme: 2022.01.11 12:36
A

TOFAŞ tarafından Bursa'da üretilen ve 6 yıldır Türkiye'nin en çok satan otomobili olan Fiat Egea Ailesi hem 5'inci üyesine kavuştu hem de kısa süre içinde otomatik şanzıman ve hibrit seçeneği ile daha da güçlenecek. Lanse edildiği 2015 yılı sonundan bugüne kadar 346 bin adet satılan Egea Ailesi, 11 Ocak itibarıyla Sedan, Hatchback, Station Wagon ve Cross gövde tiplerinden sonra Cross Wagon ismiyle 5'inci üyeye kavuştu. Fiat bayilerinde ocak ayının sonunda yerlerini alacak yeni Egea Cross Wagon modeli 11- 31 Ocak tarihleri arasındaki ön satış dönemi boyunca, 419 bin 900 TL'den başlayan kampanyalı fiyatla satışa sunulacak.

OTOMATİK ŞANZIMAN YOLDA

Bu arada tüm Egea Ailesi, Mart sonunda merakla beklenen otomatik şanzımana da kavuşak. Makyaj gördüğü 2020 yılının sonundan bu yana sadece manuel şanzımanla satılan Egea Ailesi otomatik şanzımanla daha da güçlenecek. Otomatik şanzıman hem benzinli hem de dizel motor seçeneklerinde yer alacak.

Egea Ailesi'nin en yeni üyesi Cross Wagon'a dönersek eğer yepyeni bir hedef kitleye yöneldiği anlaşılıyor. Çünkü araç SUV görünümünde ama Station Wagon rahatlığında. 550 litrelik bagaj kapasitesi, yüksek sürüş pozisyonu sunan gövde mimarisi ile outdoor aktivitelerini sevenler, kalabalık aileler ve hobi sahiplerinin tercihi olacağının da sinyalini veriyor. Egea Cross Wagon'un yerden yüksekliği süspansiyon yapısı, jant ve lastik ölçüleriyle Station Wagon gövde tipine göre 35 mm artırılmış.

AVRUPA'YA RED GİDECEK

Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç,  2022 yılına hızlı bir giriş yaptıklarını belirterek, "Ailenin diğer üyeleri gibi Tofaş'ta geliştirilerek üretilen Egea Cross Wagon ile müşterilerimizi yine çok beğenileceğine inandığımız bir modelle buluşturuyoruz" dedi. Altan Aytaç, Egea Ailesi'nin yeni üyesi Cross Wagon'un, Ocak ayından itibaren Avrupa Pazarları'nda ise RED versiyonu ile satışta olacağını söyledi. Aytaç şöyle konuştu:

HİBRİT DE ÇOK YAKINDA

"Egea Ailesi sunduğu fiyat/fayda dengesiyle çok iddialı ve 6 senedir müşterilerin birinci tercihi olmaya devam ediyor. Pazarın güçlü oyuncusu Egea Sedan'ın haricinde; Hatchback modelimiz segmentindeki başarısını korurken, Station Wagon modelimiz yüzde 86'lık bir payla segmentini domine ediyor. Geçtiğimiz sene tüketiciyle buluşturduğumuz Egea Cross da diğer aile üyeleri gibi çok sevildi ve pazara sunulduğu yıl yaklaşık 20 bin adetlik satış rakamına ulaştı. Türkiye otomotiv tarihinin en başarılı modellerinden biri olan Egea'nın, lansmanından bu yana 345 bin adedi geçen toplam satış rakamı da model ailesinin gücünü yansıtıyor. Sadece 2021 yılında pazarda 71 bin adedin üzerinde satış rakamına ulaşan Egea Ailesi'nin yepyeni üyesi Cross Wagon'un kendi segmentini yaratacağına ve model ailesini daha da güçlendireceğine inanıyorum."

Sonuç olarak 6 yılda 346 bin adet satılan Egea Ailesi, bu yıl hem 5'inci üye hem mart sonu gelecek otomatik şanzıman seçeneği hem de çok yakında devreye girecek hibrit seçeneğiyle 2022'de gücünü daha da artıracağa benziyor.

 

 

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları