Emre Özpeynirci

Emre Özpeynirci

iletisim@bursadabugun.com

Bursalı yerli otoya 'korona' engeli!

2020.02.19 11:00 - Son Güncellenme: 2020.02.19 11:02
A

TÜRKİYE'nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) Bursa'da üreteceği yerli otomobilin hazır prototiplerini dünya vitrinine çıkarmak için Barselona'da düzenlenecek Dünya Mobil Kongresi'ni seçmişti.  TOGG'un ortaklarından Turkcell tarafından Barselona'da sergilenecek 3 prototip araçla dünyaya Türkiye'nin yerli otomobil projesini tanıtmak, teknolojik alanda neler yaptığını göstermek istiyorlardı. Ama korona virüsü endişesiyle fuar iptal olunca bu şansı kaçırdılar. TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, otomobil fuarları yerine teknoloji fuarlarında yer alacaklarını söylediği için bundan sonraki tek şans Ocak 2021'deki Las Vegas CES fuarı. Bakalım yerli otomobil o fuara katılacak mı?

OTOMOBİLCİLER CESUR

Diğer taraftan tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsünden dolayı Barselona'da düzenlenecek olan Dünya Mobil Kongresi iptal edilirken, mart ayı başında düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı ise yola devam kararı aldı. Mart ayının ilk günlerinde kapılarını otomobil severlere açmaya hazırlanan Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı ile alakalı ise şu ana kadar henüz bir iptal açıklanmadı. Bu da otomobilcilerin daha cesur olduğu yorumlarına sebep oldu.

Cenevre Otomobil Fuarı bu yıl 3-4 Mart'ta önce dünya basını, 5-15 Mart tarihleri arasında ise kapılarını ziyaretçilere açmış olacak. Yeni modellerin yanı sıra yeni otomobil teknolojilerinin de tanıtılacağı fuarı 600 binin üzerinde ziyaretçinin takip etmesi bekleniyor. Şu ana kadar İsviçre'de henüz bir korona virüsü vakası bildirilmezken, Cenevre fuarına Avrupa dışında katılımın sadece yüzde 1 olduğu da açıklandı. Yani, 'Korkmaya gerek yok, her şey kontrol altında' mesajı verildi.

FUARLARA İLGİ AZALIYOR

Aslında Cenevre fuarı diğer tüm otomobil fuarları gibi korona virüsünden çok otomobil fuarlarına olan ilginin azalmasından dolayı sıkıntı yaşıyor. Hatırlatmak gerekirse, dünyanın en büyük fuarları art arda büyük sıkıntılar yaşamaya başladı. Markaların otomobil fuarlarına artık eskisi gibi inanmaması nedeniyle önce Detroit fuarının geleneksel tarihi değişti, ardından Avrupa'nın en büyük fuarlarından biri olan Frankfurt da düşük katılımdan dolayı bir daha fuar düzenlemeyeceğini açıkladı. Avrupa'da tüm markaların katıldığı en bağımsız fuar olan Cenevre'ye bile şimdiden 13 marka katılmayacağını duyurdu.

Bursalı melez de Cenevre'de olacak

3-4 Mart'ta önce dünya basını için açılacak Cenevre fuarı 15 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek. Fuarda Türkiye'yi de yakından ilgilendiren modeller bulunuyor. Bu yıl bizim için en önemli yerli modeller, Hyundai Assan'ın Türkiye'de ürettiği yeni i10 ile üretimine hazırladığı yeni i20 olacak. Yeni i20'nin dünya lansmanı Cenevre'de gerçekleşecek. Bu iki model dışında Renault'un Bursa'da ürettiği yeni Clio'nun hibrit versiyonu da Cenevre'de sergilenecek. Ayrıca Toyota standında, Sakarya'da üretilen C-HR modelinin spor versiyonunun olması da bekleniyor.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları