Emre Özpeynirci

Emre Özpeynirci

iletisim@bursadabugun.com

Bursa'da Samuray sesleri!

2021.04.13 17:05 - Son Güncellenme: 2021.04.13 17:06
A

FRANSIZ Renault Grubu, mart ayında stratejik ortağı Japon Mitsubishi markasıyla 2023'ten itibaren Avrupa'da 2 model üretmek için anlaşma imzaladığını açıkladı. Bunların Renault'un en çok sattığı 2 modelin platformunda üretilecek kız kardeş modeller olacağı açıklandı. Yani emisyon sınırlamaları nedeniyle geçen sene Avrupa'dan çıkma kararı alan Mitsubishi, Renault tarafından üretilecek 2 yeni modelle yarışa yeniden girme kararı aldı.

EN ÇOK SATILAN 2 MODEL

Renault tarafından B ve C sınıfında üretileceği açıklanan modeller, Japon şirketinin DNA'sını yansıtmak için bir dizi farklılaşma içerecek. Her 2 modelden yılda 50 biner adedin üzerinde üretilmesi planlanıyormuş. İşin buraya kadar olan kısmı resmi olarak açıklandı. Ancak açıklamada Renault'un Avrupa'da en çok sattığı 2 model ayrıntısı, gözlerin Türkiye'ye çevrilmesini sağladı. Çünkü Renault'un Avrupa'da en çok sattığı model Bursa'da üretilen Clio.

Bu doğrultuda Avrupa basınına yansıyan yorumlarda Mitsubishi için üretilecek 2 modelden birinin İspanya Valladolid fabrikasında ikincisinin ise Bursa'da Oyak Renault fabrikasında üretileceği iddia edildi. Renault'dan şu ana kadar bu konuda bir yalanlama gelmedi. Bekleyip göreceğiz ama en azından bir modelin Bursa'da üretileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

SUV SINIFI OLABİLİR

Montaj hattına alınacak araçlardan birinin B segmentinde, diğerinin C segmentinde olmak üzere iki SUV modeli olacağı da söyleniyor. Bunun gerçekleşmesi Bursa için çok önemli bir gelişme olarak kabul edilmeli. Sonuçta yeni bir uluslararası markanın üretimi de bu şehirde gerçekleşecek.

MEGANE BİTİYOR MU?

378 bin adetlik otomobil üretim kapasitesine sahip Oyak Renault Bursa fabrikasında 2020 yılında toplam 308 bin 568 adet otomobil üretildi. Yani 70 bin adetlik boş kapasitesi söz konusu. Ayrıca Megane Sedan'ın üretimi yapılan lisans anlaşmasına bağlı önümüzdeki yıl sonunda sona erecek. Yenisinin gelmeyeceği belirtiliyor. Bu noktada Mitsubishi üretimi için kapasitenin olduğu net olarak ortaya çıkıyor.


 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları