Yerinde gözlemlerle partilerde son durum

2021.11.21 21:09 - Son Güncellenme: 2021.11.21 21:10
A

Türkiye'de seçimler Haziran 2023 olarak planlansa da artık ülkedeki genel hava sanki yarın seçim olacakmış gibi kampanyalar, mitingler ve açıklamalarla dolu. 

Her gelişme her açıklama olası erken seçime yönelik bir yatırım gibi görülüyor. 

Ülkede ekonomik kırılganlıkların özellikle döviz kurları üzerinde kendini hissettirmesi ve bunun da hayat pahalılığına yansıması da bir erken seçim olur mu tartışmalarını iyice beraberinde getiriyor. 

Cumhur İttifakı seçimlerin kesinlikle zamanında yani 2023 ortasında yapılacağında ısrarlı. 

Ancak, Millet İttifakının bileşenleri ise erken bir seçimin kaçınılmaz olduğunu aynı ısrarla söylüyor.  

ARDARDA KAMPANYALAR

Bu nedenle, Millet İttifakı'nı oluşturan partiler değişik söylem ve kampanyalarla ön plana çıkmaya çalışıyor.

KILIÇDAROĞLU HAREKETLİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TOBB'u, Merkez Bankası'nı ziyaret ediyor, ülkedeki bürokratlara çağrıda bulunuyor, toptancı hal'ine gidiyor, helalleşme çıkışı yapıyor. Sık sık da sosyal medya hesabından evinde mutfakta ya da çalışma odasında mesajlar veriyor. 

İyi Parti ise bizzat genel başkan Meral Akşener öncülüğünde Anadolu'da esnaf ve çarşı ziyaretlerinde bulunuyor. 

Bu hafta sizler için gerek Cumhur İttifakı gerekse Millet İttifakı ekseninde yerinde birebir gözlemlerde bulundum. 

Her iki taraftan da objektif bir şekilde değerlendirmeler aldım. 

AK Partinin Genel Başkan Yardımcılarıyla yaptığım görüşmelerde yakında partinin geniş kapsamlı Türkiye çapında bir harekete giriş girişeceği izlenimini aldım. 

AK PARTİ HAZIRLIKTA

Halen AK Parti'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunmak üzere bir yol haritası üzerinde çalışıldığını gördüm. 

MHP HAREKETE GEÇİYOR

MHP Kurmayları da Anadolu'da MHP Lİderi Devlet Bahçeli'nin bizzat talimatı ile başta CHP'ye olmak üzere karşı bir kampanya başlatıyor. 

Hafta içi her sabah değerlendirmeler yaptığım Haber Global kanalında geçen akşam Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na yayında sorular sorma fırsatını da yakaladım. 

Temel Bey'in kafasında, hem bir an evvel erken seçime gidilmesi düşüncesi netleşmiş, hem de öte yanda çatı aday olursa kim olabileceği üzerine bir döngü de kendini hissettiriyor. 

GÜL'E ZİYARET 

Belki son gelişmeleri değerlendirmek üzere, önümüzdeki günlerde eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir ziyaret yapacağını söylemesi dikkat çekici. 

Tabii ki buradan Abdullah Gül'ün aday olacağı gibi bir sonuç çıkaramayız ama daha önceki seçimde Sayın Karamollaoğlu'nun Abdullah Gül'ün aday olması fikrini ortaya atan kişi olduğunu hatırladığımızda yaklaşan bu ziyareti ilgi çekecek gibi. 

DENİZLİ'DE İYİ PARTİ'Yİ İZLEDİK

Önceki gün de, iyi Parti Genel başkanı Meral Akşener'in partinin Basın Danışmanı Murat İde aracılığı ile daveti çerçevesinde Denizli'deki mitingi izleme şansını buldum. 

Partinin kurmaylarına göre miting oldukça başarılı ve kalabalıktı. Ancak Cumhur İttifakı ise gelenlerin bir bölümünün şehrin dışından taşınması nedeniyle başarılı olmadığını savundu. Bu iki taraf arasındaki tartışmaya girmeyelim.  Fakat, İyi Parti tüm kurmayları ile ve yüksek moralle Denizli'de yerini almıştı. 

Ancak gördüğüm,  artık İyi Parti, Anadolu'daki kampanya ve seçim temaslarını özellikle bir erken seçim teması üzerine yoğunlaştırıyor. 

GÜNDEM EKONOMİ

Ve burada mesnet noktasını ise ekonomideki sıkıntılar üzerinden yürütecek gibi. 

Meral Hanımla yaptığımız sohbetten anladığım, İyi Parti 6-7 tane anket şirketinin sonuçlarını alıp harmanlıyor ve ortalamasını alıyor. 

Sayın Akşener'in dediğine göre, halen İyi Parti'nin oy oranında devam eden bir artış var. Bu oran da, %15 ile 19 aralığında değişiyor. Bu arada bir ara not; Kurmay heyetinde sekiz eski kıdemli siyasetçi haricinde neredeyse herkes ilk defa siyasete girmiş. 

Siyaset giderek kızışıyor. Evet yakın bir gelecekte resmiyette seçim yok gibi.

Ama gerçekte ise, artık ülkenin psikolojisi, partilerin faaliyetleri ve planlamaları sanki yarın bir seçim olacakmış gibi. Bu da tansiyonun yüksek bir şekilde seyretmesine neden oluyor. 

Güzel ülkemiz için hayırlısı ne ise o olsun. 

Sağlıkla Kalın...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları