Mehmet Şimşek iddiası doğru mu? Başkentte 6'lı Masada zor sorular 

2022.12.18 20:12 - Son Güncellenme: 2022.12.18 20:28
A

Geçen Cuma günü ekranlara yansıyan bir görüntü oldukça ses getirdi. Hatta spekülasyon fırtınası yarattı. 

Bir süredir siyasetten uzak duran eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, acaba, 'Tekrar ekonominin başına mı geçiyor?' şeklinde sayısız iddia ortaya atıldı.

Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile katılan ve törende sürekli Erdoğan'ın yanıbaşında duran Mehmet Şimşek kulisleri salladı. 

Yoksa Nurettin Nebati gidecek Şimşek mi gelecek diye iddiaların hedefine oturdu. 

Malum, Şimşek, AK Parti'nin etkinliklerinde görüntü vermemeye özen göstermiş, hatta bir ara  partiden ayrıldığı ve Ali Babacan ile yol yürüyecekleri iddiaları gündeme gelmişti. Ama bu konuda da adım atmamıştı. 

Daha sonra ise, Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Mehmet Şimşek'e bundan bir kaç yıl önce ekonominin dümenine geçmesi teklifinde bulunmuş. Hatta bunun için AK Parti'nin çok önemli iki ismini ikna için görevlendirmişti. Şimşek ise ekonomi yönetiminde inisiyatifi tam ele alamayacağı gerekçesi ile teklifi kibarca geri çevirmişti. 

GELELİM O SORUYA

Şimdi gelelim; Şimşek gerçekten ekonominin başına mı geçecek iddialarına...

Bildiğiniz üzere, AK Parti'den Gaziantep ve Batman'dan seçilerek Meclis'e giren Şimşek, 2007-2018 arasında Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı, Maliye Bakanı, Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlenmişti.

Ancak anlattığımız gibi siyasete uzak duran Şimşek bugüne dek geçen sürede ise profesyonel iş hayatını ve şirketlere ekonomi danışmanlığını seçti. 

Başta Londra ve New York olmak üzere uluslararası finans dünyasına yakınlığı olan Mehmet Şimşek çok önemli Türk ve yabancı şirketlerin danışmanlığını yapıyor. 

O gün Silivri'deki törende bulunma sebebi de aynı şekilde projenin gerçekleşmesinde perde arkasında kredi yönetim danışmanlığı idi. 

Hatta o gün yanımda onu arayan bir arkadaşıma, 'Davet üzerine geldim. Herhangi bir şey yok' diye yanıt verdi. Bunu yetkili ağızlardan da teyit ettik. 

Zaten yakın çevresi, 'Gerçekten hatırı sayılır bir geliri var. Neden siyasette kendini yıpratsın ki' yorumunu yapıyor.

Evet çoğu kişiye göre, Mehmet Şimşek ekonomiye gelse iyi olur ama ekibi ile gelmesi ne kadar mümkün bilinmez. Yine de belli olmaz,siyaset bu. 

Öte yandan, tam bu satırları yazarken bir davet aldım bizzat 'İlgili Makamdan.' Hem de konumuzla çok ilgili 

NEBATİ TAM GAZ DEVAM 

Bakın nereden. 

' 21 Aralık Çarşamba günü saat 10:00'da  Hazine ve Maliye Bakanlığının himayelerinde "İzmir İktisat Kongresi Basın Toplantısı" düzenlenecektir.İzmir Swiss Otelde düzenlenecek olan ve Sayın Bakanımız Nureddin Nebati'nin konuşmalarıyla gerçekleşecek  "İzmir İktisat Kongresi Basın Toplantısı"na  sizleri davet etmek ister, teşriflerinizden mutluluk duyarız.' 

Evet aynen böyle. Şimşek ile ilgili dedikoduları bilmem ama Nurettin Nebati tam gaz yola devam ediyor. Hem de çok büyük bir organizasyonla. 

KRİTİK SORULAR, KESKİN VİRAJLAR

Seçimlere dek artık her hafta ilginç iddia ve olaylara hazır olun. Mesela, son mahkeme kararı ile öne çıkan Ekrem İmamoğlu'na karşı çok istediği adaylıkta dezavantajlı duruma düşen Kemal Kılıçdaroğlu neler yapacak? Kılıçdaroğlu Almanya'ya tam mahkeme günü nasıl oldu da gitti?  

Ya da İmamoğlu'nu isteyen Meral Akşener ile İmamoğlu olmayacak diyen Kemal Kılıçdaroğlu ekseninde neler yaşanacak? Aday başka sürpriz isim mi olacak? Herkes kendi adayı ile mi çıkacak? 6'lı Masa bu zor süreci aşacak mı? 

Müthiş nefes kesecek bir periyoda giriyoruz...Seçime doğru başkent savaşları başladı.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları