İsrail'in kafasında başka bir şey var

2023.10.10 00:27 - Son Güncellenme: 2023.10.10 00:30
A

Gün boyunca sizin için Hamas-İsrail savaşındaki en kritik gelişmeleri teker teker toparladık. Sebebi var. Çünkü; bugün süreci beraber okuyacağız. Okuduğunuzda kafamızda nasıl düşünceler belirlendiğine hep beraber bakacağız. 

Çünkü bunu ben denedim. Okuduğum her satır arası, resmin içine saklanan karanlık motiflere ve gizli sinyallere ışık tuttu. Ve kendimi ileride ışık görünmeyen karanlık bir dehlizde buldum. 

O da Gazze'de insanlık dramına dönen İsrail bombardımanında sadece zorunlu bir halüsinasyon gördüğümüz gerçeği. 

Aslında İsrail şu an kendinden bekleneni yapıyor. Ve Gazze'de bombardıman sürecek, artacak ve kara harekatı yapılacaktan başka bir konu konuşturulmuyor. Ancak; pazar sabahı tarihinin en büyük saldırılarından biri ile karşılaşan İsrail'in kafasında ise başka, çok başka bir şey var. Ve bunlardan çok daha büyük bir şey. Ve bir anda haberlere baktığımızda 'Yok artık bu kadarı olamaz' dedirtecek türden birşey. İnşallah dediğim gibi yanılırım. Ama durum parlak değil 

NETANYAHU NE DEMEK İSTEDİ? 

Gelin özellikle İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun, 'Önümüzdeki günlerde düşmanlarımıza yapacaklarımız nesiller boyu yankı bulacak. Ortadoğu'yu değiştireceğiz.' sözlerinden yola çıkarak tekrar analiz merceğini elimize alalım: 

@ İsrail'in müzakere yapmayacağını belirtmesine rağmen Hamas, İsrail ile görüşmelere açık olduğunu açıkladı. İsrail ise son yakın açıklaması yaptı. 

@ Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde: İsrail'in halkımıza uyarı yapmadan düzenlediği her saldırıda bir İsrailli rehine infaz edilecek. İnfaz videoları çevrimiçi yayınlanacak.

@ Ölü sayısı iki taraftan artmaya devam ediyor, binlere gidiyor. Kara harekatı başlatacağı konuşulan İsrail son 48 saatte 300 bin yedek asker seferber etti. Gazze'nin elektriğinin ardından gıda ve suyunu kesti. 

@ İsrail İç Cephe Komutanlığı, tüm İsrail vatandaşlarının cep telefonuna uyarı gönderdi: İlk yardım çantası, pilli el feneri, yiyecek ve su da dahil en az 3 günlük malzeme hazırlayın.

@ ABD: İsrail'de düzenlenen saldırılarda 9 Amerikalı öldürüldü.

@ İsrail'den Gazze'ye bomba yağıyor. Filistin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü: İsrail ordusunun Gazze sakinlerine karşı işlediği bir soykırım yaşanıyor 

@ Mavi Marmara saldırısının komutanı El Kassam Tugayları tarafından öldürüldü.

@ ABD'den sonra İngiltere de devrede. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak: İsrail'i kendisini savunması için gerekli silah ve askeri teçhizatla destekleyeceğiz.

@ Mısır istihbaratının, Hamas'ın "çok büyük bir şey" planladığı konusunda İsrail'i defalarca uyardığı ancak muhataplarının buna kulak asmadığı belirtildi.

Durum bu. Dünya, pusların arkasına saklanan bir yere doğru sürükleniyor. Hamas bütün bu saldırılara girişirken İsrail'in tepkisinin ne olacağını bilmiyor muydu? İsrail de bu istihbaratı olsa bile dünyaya bu kadar karizmasının çizileceği şekilde rezil olacağını bilmiyor muydu.?  Ve kim bunun arkasında ? Bu sorulara çok yanıt verilir ama hiçbiri ispat edilemez. Zaten işler de burada karışıyor. 

O nedenle işte bu yüzden biz bu sorularla oyalanırken inanın 11 Eylül'ü geride bırakacak kadar bir büyük zorlu süreç için perdelerin açılması an meselesi. 

Netanyahu o sözü boşuna söylemedi: Önümüzdeki günlerde düşmanlarımıza yapacaklarımız nesiller boyu yankı bulacak. Ortadoğu'yu değiştireceğiz. 

Amerika ve İngiltere boşa harekete geçmedi. 

Rahatsız edici bir şeyler oluyor. İnşallah yanılırız. Ama mesele Gazze'de bombardımandan öte. Başka bir süreç. Keşke ne İsrail'de ne de Filistin'de masumlar ölmeseydi. Keşke İsrail ve Filistin kimsenin kimsenin hakkını yemediği, Filistinlilerin haklarının verildiği bir ortamda yaşasaydı. Ama artık kabul edelim bu tamamen imkansız. 

Şimdi yaklaşan fırtınanın ne olduğuna odaklanma zamanı. Derdimiz hep Türkiye..İnşallah bizi de çok etkilemez. 

Sizce?


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları