Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

serkanyetismisoglu@bursadabugun.com

Fark, detaylarda gizlidir!

2021.07.06 07:45 - Son Güncellenme: 2021.07.06 07:45
A

Tam 2,5 yıldır Bursadabugün tv'de her pazartesi saat 16.00'da ekrana gelen "Bursa'da Spor" programının sezon finalini pazartesi günü yaptık.

Sadece 1 aylık aradan sonra ağustos ayının ortasında, ligler başlamadan yeniden sizlerle birlikte olmayı amaçlıyoruz.

DEVRİM ÇETİN ÖNERDİ

11 ay süren yoğun temponun finalinde, alt ligler uzmanı ve nesinecom yorumcusu Devrim Çetin'i konuk ettim.

Yıllar sonra İstanbul'dan Bursa'ya kesin dönüş yapan Bursa Mustafa Kemal Paşalı gazeteci kardeşim Çetin'le gündemi değerlendirirken, konu; kiralıktan dönen oyunculara geldi.

KİRALIK OYUNCULARI YAKINDAN TAKİP ETMEK İÇİN...

Örneğin;

Kaleci Ahmet Çağrı Güney, Ahmet Furkan Özcan, Tayfun Bebek ve Murat Karadeniz, 1 sezon kiralık oynadıkları takımlardan yuvaya döndüler.

Bu arada kaleci Ahmet Çağrı, Antalya'da yapılan Süper Lig U19 play-off çeyrek final maçında pazartesi akşamı Alanyaspor'un kalesini korudu.

Ancak, Alanya, Kasımpaşa'ya 120 dakikanın ardından penaltılarla elenince, 2003'lü file bekçisi Çağrı Güney, sezonu bitirdi ve Bursa'nın yolunu tuttu.

Tahtanın açılması ve beklenen 7-8 transferin yapılması durumunda, U19'dan gelecek oyuncular hariç; kadroda 35-36 futbolcu olacak.

Hal böyle olunca;

Bazı oyuncular, muhtemelen kiraya verilecek.

ÇETİN'DEN ÖNEMLİ BİR ÖNERİ

İşte bu konuyla ilgili olarak, Devrim Çetin, şöyle bir öneride bulundu:

"Bursaspor'da, kiralık gidecek oyuncuların, hangi kulüpte daha fazla süre alabileceğini analiz edecek, bu oyuncuları, gittikleri kulüplerde sezon boyunca takip edecek, performanslarını ve gelişimlerini gözlemleyecek bir 'koordinatör antrenör' olması gerektiğini düşünüyorum."

Bana da mantıklı geldi.

Zira, 2.Lig ve 3.Lig'de farklı takımlarda oynayan ve profesyonel lig deneyimi kazanmaları hedeflenen genç yetenekleri, oynayabilecekleri kulüplere gönderebilmek ve yakından takip etmek çok önemli...

Öyle ya;

Biri Tarsus'ta, diğeri Karacabey'de, bir başka genç İnegölspor veya Yıldırımspor'da, bazıları da Anadolu'nun çeşitli kentlerinde kiralık olarak oynayabilirler.

EN GÜZEL ÖRNEK: ÇOKÇALIŞ

Örneğin;

2018-19 sezonunda Karacabeyspor'a kiralanan İsmail Çokçalış, henüz 18,5 yaşında olmasına rağmen, 3.Lig'de yarım sezonda 15 maç oynayıp önemli bir deneyim kazanmıştı.

Ardından, sağ bek Çokçalış'ın; geride kalan sezonda nasıl bir çıkış yaptığını ve U21 Milli Takımı'na nasıl hak ederek seçildiğini hepimiz çok iyi biliyoruz.

Buradan hareketle...

A Takımda şans bulamayan, ancak potansiyeli yüksek olan genç kramponların;

Maç eksiğini gidermesi, alt liglerde pişmesi için, bu konuda uzman bir teknik adam tarafından adım adım izlenmesi düşüncesini ben de destekliyorum.

O nedenle, değerli kardeşim Devrim Çetin'in bu kıymetli  önerisine köşemde yer verip, konuyu gündemde tutmak istedim.

GÖZDEN IRAK OLANLARIN...

Gerçekten...

Bu işi koordine etmek; çok ciddi bir mesai ve tecrübe ister...

Emek ister...

Böylece, gözden ırak olanların, gönülden de ırak olma tehlikesini en aza indirme...

Yani, patlama yapma potansiyeli yüksek olan küçük Timsahları elden kaçırma olasılığını da azaltır.

YENİ ZEKİ ÇELİK VAKALARI YAŞANMASIN 

Hepimizin malumu;

İstanbulspor'da oynarken doğrudan Lille'e giden Zeki Çelik'te olduğu gibi "kaçan balık büyük olur" benzeri, yeni Zeki Çelik vakaları yaşamamak için teknik ekipte böyle görevlendirmeler yapmak büyük önem kazandı.

Unutmayalım ki;

Fark, detaylarda gizlidir.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları