Dr. Ender Saraç'tan kış ayları içi öneriler...

Mevsimine göre beslenmek, bağışıklığımızı güçlü tutmak için önemli. Kış mevsimi hastalık mevsimi olarak adlandırılır. Bu nedenle kışın ilaç gibi yemeklerle bağışıklığımızı güçlü tutmamız mümkün. Dr. Ender Saraç Posta Gazetesi'nde yayınlanan bugünkü yazısında, kış ayları için beslenme önerileri ve size ilaç gibi gelecek yemeklerin tariflerini verdi.

IHLAMURU UNUTTUNUZ MU?
Bugün size çocukluğumuzdan hatırlatmalar yaptım. Eskiden çayhanelerde, kahvehanelerde hatta evlerde sobaların üstünde ıhlamur kaynardı. Sıcak sıcak içilirdi. Göğsü yumuşatır, solunum yollarını temizler, rahat bir uyku sağlardı. Ses tellerini korur, solunum yollarını nemlendirirdi. Bu ara hep asit, alkali diye konuşuyoruz ya işte ıhlamur harika bir alkali çaydır. Zencefil ve limonla da iyi arkadaştır.
Bugün sizi biraz fazla geçmişe götürdüm ama teknoloji ilerledikçe görüyoruz ki esas en ileri teknoloji yaratanın bize sunduğu doğadaymış. Haydi mis gibi ıhlamurlar ocakta kaynasın yine. Akşam sizi rahatlatsın, mis kokuları odayı sarsın. Yanında da güzel bir sohbet ve bağışıklığı destekleyen tuzsuz veya az tuzlu ve bol çinko içeren kabak çekirdeği ile evlerimiz şenlensin.

Eklenme: 2021.10.20 16:20
Son Güncellenme: 2021.10.20 16:22
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Yavru leylekler yumurtalarından çıkmaya başl...
Yavru leylekler yumurtalarından çıkmaya başl...