Dr. Ender Saraç'tan kış ayları içi öneriler...

Mevsimine göre beslenmek, bağışıklığımızı güçlü tutmak için önemli. Kış mevsimi hastalık mevsimi olarak adlandırılır. Bu nedenle kışın ilaç gibi yemeklerle bağışıklığımızı güçlü tutmamız mümkün. Dr. Ender Saraç Posta Gazetesi'nde yayınlanan bugünkü yazısında, kış ayları için beslenme önerileri ve size ilaç gibi gelecek yemeklerin tariflerini verdi.

ASMA YAPRAĞINDA SARDALYA
Yapılışı çok kolay. Tercihen taze, bulamazsanız iyi saklanmış asma yapraklarını sadece 1-2 dakika kaynar suda haşlayın. Küçük sardalyaları koyup aynen sarma yapar gibi sarın. Üstüne kürdan saplayarak açılmasını önleyin. Sobada, mangalda, ızgarada, tavada, sadece yapışmayı önleyecek kadar zeytinyağı kullanarak güzelce pişirin. Üzerinde az miktarda limon da sıkabilirsiniz.
NEDEN ASMA YAPRAKLI SARDALYA?
Çünkü 100 gram asma yaprağında aynı miktar sütten daha fazla kalsiyum var. Küçük ve kılçığı ile yenilen sardalya ise Omega 3, protein, vitamin, kalsiyum deposudur. Bu şekilde tüketeceğiniz asma yaprağına sarılı bir porsiyon ve kılçığı ile beraber yenilen sardalya hem çok lezzetli bir yemek hem de içerdiği üstün vitamin, kalsiyum ve protein değerleriyle kış aylarına geçişte bağışıklığı güçlendiren, kemikleri kuvvetlendiren, kasları destekleyen, hafızaya da yararlı harika, basit, ucuz ve lezzetli bir yemektir.

Eklenme: 2021.10.20 16:20
Son Güncellenme: 2021.10.20 16:22
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Otomobil alacaklara dikkat: İkinci el araç p...
Otomobil alacaklara dikkat: İkinci el araç p...