Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

serkanyetismisoglu@bursadabugun.com

TFF'den Vakıfköy sürprizi! Nasıl bir şirketleşme?

2024.02.27 09:25 - Son Güncellenme: 2024.02.27 09:30
A

Sahada henüz bekleneni veremeyen Bursaspor'da, saha dışındaki çalışmalarla  ve yakın gelecekle ilgili güzel haberler geliyor.

Pazartesi günü Bursa'da Spor programında konuğum olan Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu İsmail Ertekin, önemli açıklamalarda bulundu.

Bursaspor'da futbolcu, sportif direktör, teknik direktör görevlerinden sonra yönetici olarak ateşten gömleği giyen Ertekin'e Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve 1. Başkan Vekili İbrahim Burkay'ın Özlüce'ye yaptıkları iade-i ziyareti sordum.

BAŞKAN BÜYÜKEKŞİ'DEN VAKIFKÖY'E ÖZEL İLGİ

TFF Başkanı Büyükekşi ve ekibinin, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'ni çok beğendiğini ve "müthiş bir tesis. Böyle bir tesis birçok Süper Lig takımında yok" ifadesini kullandığını söyleyen İsmail Ertekin, TFF Başkanı'nı, Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'ne götürdüklerini ilk defa programda açıkladı.

Ben de detayları öğrenmeye çalıştım.

İŞ BİRLİĞİ PROJESİ KONUŞULDU

Bu ziyarette TFF Başkanı'nın altyapı tesislerindeki doğal ortamı ve havayı çok beğendiğini vurgulayan Ertekin, "TFF ile yapılacak bir iş birliği" kapsamında Vakıfköy'ü; altyapı Milli Takımlarının da yararlanabileceği modern bir tesis haline getirme projesi olduğunu söyledi.

İsmail Hoca, Başkan Büyükekşi ile Bursalı yönetici Burkay'ın, bu kapsamlı projeye destek vermeye olumlu baktığını dile getirdi.

Bu projeyle ilgili görüşmelerin, önümüzdeki günlerde çok yönlü olarak süreceğini sözlerine ekledi Ertekin...

Açıkçası, bu geniş kapsamlı Vakıfköy projesi beni hem heyecanlandırdı, hem de gelecek adına umutlandırdı.

FABRİKA MODERNLEŞİRSE KALİTELİ ÜRETİM DE ARTAR

Düşünsenize;

Yıllardır ay-yıldızlı ekiplere; Sedat 3'ten  Enes Ünal'a, Serdar Aziz'den Zeki Çelik'e, Altay Bayındır'dan İsmail Yüksek'e kadar birçok yıldız isim vermiş olan "futbol fabrikası" Vakıfköy'ün modernize edildiğini...

İçinde Bursaspor Lisesi'nden tutun da, spor salonu ve kapalı yüzme havuzunun da  bulunduğu müthiş bir kompleks inşa edildiğini...

Hayali bile insanı mutlu ediyor.

Sözün özü;

Fabrika modern hale gelirse, kaliteli üretim de artar!

BU KENTİN DNA'SINDA VAR

Öyle ya...

Siz asıl o zaman görün;

Daha nice Sercanlar, Volkanlar, Ozan Tufanlar, Enesler fışkırır o bereketli topraklardan...

Zira, Türkiye'nin her bölgesinden ve Balkanlardan göç alan bu kentin DNA'sında var futbol yeteneği ve futbol kültürü...

Zaten Ertekin de "TFF yönetimine, Milli Takımlar için en uygun merkezin ve madenin Bursa olduğunu söyledik ve örneklerle anlattık" ifadesini kullandı.

ÇOKLU ŞİRKETLEŞME MODELİ

Deneyimli futbol adamı, yönetim olarak; TFF'nin, bütün profesyonel kulüplerden istediği şirketleşme çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Federasyon, Ekim 2023'te biten kulüplere şirketleşme için verdiği süreyi Ekim 2024'e kadar uzattı.

O nedenle bütün kulüpler, o tarihe kadar bunu yapmak durumunda.

Biz, iyi bir şirketleşme modeli oluşturmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

"KİMSEYE SATMA NİYETİMİZ YOK"

Ertekin, bazı söylentilere de şu sözlerle yanıt verdi:

"Ama sakın yanlış anlaşılmasın; biz kesinlikle, şirketleşip kulübü bir kişiye satma gibi bir düşüncede değiliz.

Böyle bir şey, asla söz konusu olamaz!

Çoklu şirketleşme modeliyle, kulübü geniş kitlelere açma gibi bir düşüncemiz var.

Eğer, delegelerimizi de kapsayacak bir model oluşturabilirsek, bu konuyu, mayıs ayında yapılacak olağan genel kurula getirebiliriz."

GENÇ YETENEKLERİMİZ ÖZVARLIĞIMIZ

Şirketin özvarlığının ne olacağını sorduğumda, İsmail Ertekin;

"Tahtayı açınca, genç yeteneklerimiz bizim özvarlığımız olacak" cevabını verdi.

"DOSYALARI BİZZAT ÇÖZSÜNLER"

Mayıs ayında tahtayı açmak durumunda olduklarını vurgulayan  Ertekin, bu işi çözmek için önerisini de şöyle dile getirdi:

"Transfer tahtasında yer alan dosyaları, Bursalı iş insanları birer birer halletse, bu tahta açılır. Yani, her iş insanı, bir dosyayı bizzat çözse zaten tahta diye bir sorunumuz kalmaz" diyerek, iş dünyasına çağrıda bulundu.

Tecrübeli futbol adamı, "Biz mayıs ayındaki kongreye kadar eski borçları temizlemiş, oyuncu ve personelimize olan ödemeleri yapmış olarak girmek istiyoruz" şeklinde konuşarak, hedeflerini net bir şekilde ortaya koydu.

ŞAMPİYON İSİMLER DE DESTEK VERİYOR

Ertekin, şampiyon teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve Kaptan Ömer Erdoğan gibi sembol isimlerle de sürekli temas halinde olduklarını ve kendilerinin de her açıdan kulübe destek verdiklerini açıkladı.

"BİZİM ÇOCUKLAR GELMEK İSTİYOR"

Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu, Vakıfköy patentli isimlerle ilgili de çarpıcı saptamalarda bulundu:

"Biz tahtayı açarsak, altyapımızdan yetişen, ancak A takımda fazla şans bulamayan, ama yıllardır bütün liglerde forma giyen öz evlatlarımız, Bursaspor'da oynamak için can atıyor. Tecrübeli isimlerle genç yeteneklerimizden güzel bir karma kadro oluşturacağımıza inanıyorum. Yeter ki, iş dünyası sıkıntılı bir dönemden geçen kulübümüze destek versin.

Böyle olursa, yani Bursa kenetlenirse, biz, çok değil; 3 yılda Süper Lig'e döneriz!"

Bunları duymak; gerçekten insanın yüreğine su serpiyor.

Kolay değil, ama imkansız da değil!

LİDERLER ÖNCÜLÜK ETMELİ

Ben de diyorum ki;

Balık baştan kokar!

Bursa'nın liderlerinin, BTSO gibi iş dünyasının önde gelen kurumlarının, Diriliş Kampanyası'na ve armaya sahip çıkarak, bu işe öncülük etmesi ve iş dünyasını hareketlendirmesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Yoksa, Bursa, yeşil-beyazlı kulübün içinde bulunduğu zorlu süreci, böyle dışarıdan izlemeye devam ederse, ortada takip edilecek bir kulüp de kalmayacak!


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları