Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

serkanyetismisoglu@bursadabugun.com

Orhaneli'nin "Beyaz Gölge"si!

2022.03.01 15:07 - Son Güncellenme: 2022.03.01 15:17
A

TRT'de yayınlandığı 1979-82 yıllarında basketbol sevgisini tüm ülkeye yayan "Beyaz Gölge" dizisini bilirsiniz.

Gençler de büyüklerinden duymuştur.

Küçükken bizi ekrana yapıştıran dizide;

Amerika'da Carver Lisesi'ne atanan basketbol koçu Ken Reeves (Ken Howard), genç oyunculara öyle bir dokunurdu ki, o takım; liseler şampiyonasında, o zamana kadar görülmemiş başarılara imza atardı.

Ama, takımı o düzeye getirinceye kadar, sadece öğrencilerle değil, aileleriyle de  yakından ilgilenirdi Koç Ken Reeves...

BİR GÜN ŞEHRE BİR HOCA GELİR...

Hani, "bir gün şehre bir antrenör gelir, o şehirdeki çocukların kaderi değişir" diye bir söz vardır.

İşte böyle bir gerçek başarı öyküsünü sizlerle paylaşmak istiyorum.

Konumuz; 9 yıl önceden Orhaneli'nin bereketli topraklarına ekilen tohumların, filizlenip başak vermesiyle taçlanan Orhanelispor'un potadaki tarihi başarısı...

İLÇE OLARAK TARİHE GEÇTİ

İlk kez katıldığı U14 Basketbol Yerel Ligi'nde güçlü rakipleri arasından sıyrılan bir erkek ilçe takımı olarak ilk kez bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

Antrenör Mahmut Kuruoğlu yönetimindeki yeşil-kırmızılı ekip, çeyrek finalde Finalspor'u  2-0'lık seriyle geçerek yarı finale yükselmeyi başardı.

Tofaş'a yarı finalde 2-0'la elenen Orhaneli Gençlik Spor Kulübü, üçüncülük maçında MG Sportif B Takımı'nı 2-1'lik skorla geçip üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Hem de A Ligi'nde mücadele ettiği ilk sezonunda...

U14 Ligi'nde; Tofaş şampiyon olurken, MG Sportif A Takımı da ikinciliği elde etti.

ANADOLU ŞAMPİYONASI'NA GİDECEK

2008 ve 2009 doğumlu Küçük Dev Adamlar, ilçeye tarihi bir sevinç ve gurur yaşatırken, mart ayının ortasında Bursa'yı Anadolu Şampiyonası'nda temsil etmeye hak kazandı.

TAŞIMA SUYLA DEĞİL, ÖZ EVLATLARLA

Hem de taşıma suyla değil,

ilçede yaşayan ve okuyan öz evlatlarıyla...

Hem de kendi salonlarında yaşanan "parke zemin" problemi nedeniyle maçlarını oynamak için her seferinde 50 km yol tepip sürekli Bursa'ya gelerek...

ORHANELİSPOR'U POTA ALTI'NDA KONUŞTUK

Bu tarihi başarıyı konuşmak için Orhanelispor Kulüp Başkanı ve Belediye Başkanı Ali Aykurt ile Antrenör Mahmut Kuruoğlu'nu pazartesi akşamı POTA ALTI programında konuk ettim.

HİKAYE 2013'TE BAŞLADI

Gençlik Hizmetleri ve Spor  Müdürlüğü tarafından 2013'te Orhaneli'ye atanan M.K.Paşalı Mahmut Hoca, programda  ilçe okullarında okuyan çocuklar arasından "seçme" yapmasıyla başlar.

MAHMUT HOCA GİBİ GÖNÜLLERE TAHT KURDU

Bu Mahmut Hoca, Hababam Sınıfı filmindeki gibi yaşlı değil, ama onun gibi öğrencilere sevgiyle ve bilgiyle yaklaşıp, onların gönlünü kazanmış bir Mahmut Hoca...

Sonunda da "gönüllerin şampiyonu" bir takım oluşturmuş Mahmut Kuruoğlu...

O zamana kadar ilçede basketbola fazla ilgi gösterilmediğini, oysa okullarda yetenekli gençler keşfettiklerini vurgulayan 32 yaşındaki Antrenör Kuruoğlu, "Israrla üzerinde durduğumuz bu proje 9.yılında meyvalarını vermeye başladı. Bütün oyuncularımız, ilçemizdeki okullarda okuyor. Başarı için Orhaneli dışından basketbolcu getirmedik. Sporcu aileleri ve okulları, bu başarımızla büyük mutluluk yaşadılar. Amacımız, kalıcı başarılar elde etmek. Seçildiği 2019'dan itibaren bize her konuda büyük destek veren Belediye ve Kulüp Başkanımız Ali Aykurt'a da çok teşekkür ediyorum" dedi.

HAYALLERİNİN PEŞİNDEN KOŞMAK

Bu hikayeden de anlaşılacağı üzere, hayallerinin peşinden giden "idealist" bir antrenörün, daha bu sezona kadar adı sanı bilinmeyen 11 Küçük Dev Adam'la parkeye yüreğini koyup, dev rakiplerini nasıl geçtiğini gördük.

Bu nedenle Mahmut Hocadan hareketle yazıma Orhaneli'nin "Beyaz Gölge"si başlığını attım.

İŞTE TARİHE YAZAN İSİMLER

Peki, bu potada tarih yazan küçük basketbolcular kim?

İsimlerini de yazalım ki, tarihe not düşmüş olalım.

İşte, Bursa basketbol tarihine geçen Orhanelispor U14  Basketbol Takımı'nın oyuncuları:

İsmail Can,

Bahadır Taş,

Furkan Özer,

Serhat Uysal,

M.Efe Yarar,

Ahmet Ustaoğlu,

Ali Ay,

Anıl Yıldız,

Efe Dinibütün,

Şefik Kaan Sevinç,

Erkan Ay.

**

BAŞKAN AYKURT'TAN "PARKE" MÜJDESİ

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, kulüpte; güreş, futbol, satranç ve son dönemde turistik bir branş haline gelen rafting gibi branşlarla birlikte basketbola büyük önem verdiklerini söyledi.

Başkan Aykurt, hafta sonunda Bursa'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun, Orhaneli Spor Salonu'nun plastik olan zemininin parkeye çevrilmesi için gerekli talimatı verdiğini söyledi.

BAŞKAN AYKURT İLK KEZ AÇIKLADI

Bu müjdeyi; ilk kez pazartesi akşamı Bursada Bugün ekranlarından Pota Altı programında veren Ali Aykurt, "Böylece, 500 seyirci kapasiteli salonumuz parkeyle kaplandıktan sonra lig maçlarımızı kendi evimizde kapalı gişe oynayacağız. Artık her maç için Bursa'ya gitmeyeceğiz. Kendi taraftarımızın önünde ve onların büyük desteğiyle oynayacağız" ifadesini kullandı.

Gerçekten, salondaki parke sorunu nedeniyle sezon boyunca otobüse binip Bursa'ya maçlara gelen küçük basketbolcuların, salon sevincini çok iyi anlayabiliyorum.

MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ İÇİN DAVET ALDILAR

Bir de Orhanelisporlu 4 basketbolcu, U14 Milli Takım seçmelerine çağrılması ilçeyi gururlandırmış.

Bu seçmelere, Tofaş'tan 6 ve MG Sportif'ten de 2 olmak üzere, Bursa'dan toplamda 12 oyuncunun davet edilmesi de çok sevindirici...

ANLAMLI FORMA JESTİ

Bu arada küçük basketbolcuların imzaladığı ve üzerinde ismim yazılı 16 numaralı Orhanelispor formasını programda bana hediye eden Başkan Ali Aykurt ile Antrenör Mahmut Kuruoğlu'na bu güzel jestleri için çok teşekkür ederim.

Üzerinde Karagöz figürü ve kulübü simgeleyen çınar yaprağı olan bu formayı, kendi forma koleksiyonumda saklayacağım.

DAHA FAZLASI İÇİN POTA ALTI'NI İZLEYİN

Orhanelispor'un başarısının detaylarını öğrenmek istiyorsanız, Bursada Bugün'ün facebook ve youtube sayfalarında yer alan 28 Şubat 2022 tarihli Pota Altı programını izleyebilirsiniz.

POTA ALTI PROGRAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları