Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

serkanyetismisoglu@bursadabugun.com

Frutti Extra Cup'a Bursa'dan çıkış yok!

2022.09.25 01:22 - Son Güncellenme: 2022.09.25 01:43
A

Meşhurdur bu tezahürat:

Burası Bursa, buradan çıkış yok!

Bu tezahüratı; 2 sezondur Barış Spor Salonu'nda düzenlenen Frutti Extra Cup'a uyarlayacak olursak, şöyle diyebiliriz:

-Burası Bursa, Frutti Extra Cup'a Bursa'dan çıkış yok!

Gerçekten de öyle oluyor 2 sezondur...

Timsah, Süper Lig'deki 16 takımdan 8'inin katıldığı turnuvada rakiplerine şans tanımadı.

Turnuvada; sırasıyla Manisa BB, Onvo Büyük Çekmece ve finalde Galatasaray Nef'i deviren Bursaspor, kupayı yine gurbete göndermedi!

"MVP" ONURALP BİTİM DE DUBLE YAPTI

Potanın Timsahları, ev sahipliğini üstlendiği turnuvada 2'de 2 yaptı.

Bursaspor gibi Onuralp Bitim de üst üste 2. kez MVP seçilerek, bu anlamlı ödülü Frutti Extra Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin'in elinden aldı.

23 yaşındaki milli forvet, 34 dakikada, 18 sayı, 5 ribaund, 5 asist ve 1 top çalmayla finalde "En Değerli Oyuncu (MVP)" kupasını kucakladı.

BEYAZ BAYRAK AYNA YAPTI

4 gün süren basketbol şöleni, haftaya başlayacak Basketbol Süper Ligi öncesinde son ciddi provada;  kupanın finalinde Frutti Extra Bursaspor, Galatasaray Nef önünde resmen "beyaz bayrak ayna" yaptı!

Hava atışından itibaren taramalı tüfek gibi patlayan ve ardı ardına potayı zımbalayan Timsah, Zach Auguste ve Dudzsinki'nin 3 smacı ve Onuralp Bitim'in dış şutlarıyla daha 5.dakikada 16-1 öne fırladı.

Sonrasında da direksiyon hakimiyetini 3.çeyreğe dek elden bırakmadı.

SAVUNMASINI KONUŞTURDU

İlk çeyreği 28-13 ve devreyi de 47-28 üstün kapatan yeşil-beyazlılar, takım oyunuyla; savunmasını sertleştirip, çaldığı topları hızlı hücum silahıyla çok güzel değerlendirdi.

TRT Spor'un da canlı verdiği mücadelede, ilk devrede 47 sayının 24'üne Zach (13) ve Bitim (11) imza attı.

3.ÇEYREKTEKİ KRİZ İYİ ANALİZ EDİLMELİ

Ancak 3. çeyreğin iyi analiz edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Zira, 22,20'de 22 sayı (52-30) farkla öne geçen Bursaspor, 5 dakika 10 saniye boyunca hücumda krize girdi ve hiç sayı üretemeyip, boş şutlar ve top kayıpları sonrası 16 sayı birden yiyince; Aslan'a 16-0'lık seri yaptırdı ve fark 6'ya indi: 52-46.

6,5 DAKİKA SAYI ATAMAYINCA...

Timsah, tam 6 dk 25 saniye sonra Zach ile nihayet suskunluğuna son verdi.

Bir ara 8 sayı (56-48) üstünlük kuran Frutti Extra Bursaspor, 56-50 galip tamamladığı 3.periyodun skorundaysa 22-9 geriye düştü.

4 yabancılı ve 9'lu rotasyonla oynayan Timsah, 6 yabancısını parkeye süren ve 12 isme de süre veren Galatasaray önünde, bu 16-0'lık periyodu çok iyi analiz etmeli.

Çünkü, geriden gelip morallenen Nef, bu ivmeyle maça ortak oldu.

Zira, konuk ekip, son 8 dakikada farkı 2'ye (59-57) dek indirince, adeta final yeniden başladı ve heyecan tavan yaptı.

FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNÜNCE

500 taraftarının büyük desteğiyle tekrar ilk 5'e dönen ve agresif savunmasıyla yeniden sahaya karakter koyan Frutti Extra Bursaspor, Koç Duşan Alimpijevic'in de uyarı ve yerinde hamleleriyle tekrar ipleri eline alıp, maçın başındaki fabrika ayarlarına geri döndü!

SAHNE ALAN NEEDHAM FİŞİ ÇEKTİ

Rakibine 2,5 dakika sayı attırmayan Timsah'ta; Kaptan Derek Needham da sazı eline alıp, en kritik anlarda attığı can alıcı üçlüklerle, Aslan'ın hevesini kursağında bıraktı.

Tempolu ve yüzdeli oyunuyla son 3,5 dakikaya 13 sayılık (72-59) avantajla giren Potanın Timsahları, rakibini 64 sayıya tutarak kupayı yine  müzesine götürdü.

Ancak, Andrews'un yerine transfer edilen Anthony Clemmons'ın; 32 dakika parkede kalıp da sadece 3 şut kullanmasını ve 4 sayı, 3 asist, 2 ribaund ve 1 top çalmada kalmasını açıkçası garipsedim.

Umarım, uyum sürecini bir an önce aşar ve beklenen performansını sergiler.

Ayrıca, turnuvadaki ilk 2 maçta vasat görünen 2,08'lik pivot Zach Auguste'nin finalde eski takımına karşı çok motive oynadığını gördüm ve 29 dakikada; 17 sayı ve 10 ribaundla double-double yapmasına sevindim.

ATOM KARINCA NEEDHAM

En kritik anlarda liderliğe soyunan Kaptan Derek Needham da, 33 dakikada, 14 sayı, 2 asist, 3 top çalma ve 2 asistle "atom karınca" olduğunu yine gösterdi.

Takım içindeki opsiyonların artması ve rotasyonun genişlemesi de Koç Alimpijevic'in de elini kuvvetlendirdi.

Ancak, yedeklerin aldığı süreyi en iyi şekilde değerlendirip, rekabeti arttırmaları gerekir.

Bu arada 5. yabancı alınacak mı, bunu da önümüzdeki haftalarda hep birlikte göreceğiz.

KUPAYI MEHMET ERBAK VERDİ

Yeşil-beyazlılar, 2.Frutti Extra Kupası'nı Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erbak'ın elinden alarak, sezona yine kupa moraliyle girdi.

ÖMER KIZIL'IN KUPA COŞKUSU

Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, geçen sezon ilkini kendisinin verdiği Frutti Extra Kupası'nın Bursa'dan çıkmamasına sevinirken, cep telefonumla o an çektiğim bu hatıra fotoğrafına böylesine coşkulu yansıdı.

YENİ BAŞARILARIN HABERCİSİ OLSUN

Sonuçta;

Basketbol şöleninde bizi sezon başında basketbola doyuran oyunculara ve yine güzel bir organizasyona imza atan herkese ve tüm emekçilere teşekkür ediyorum.

Geçen sezonun EuroCup finalisti ve Süper Lig play-off çeyrek finalisti Frutti Extra Bursaspor'u da kutluyorum.

Umarım, bu kupa; yeni sezondaki Avrupa ve ligdeki yeni başarıların habercisi ve öncüsü olur.

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları