Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

serkanyetismisoglu@bursadabugun.com

Efsanelerden Bursaspor'a mesaj var!

2022.03.23 16:07 - Son Güncellenme: 2022.03.23 18:04
A

Benim için çok özel ve unutulmaz bir çarşamba sabahı oldu.

Bursaspor'un yaşayan efsaneleriyle, FSM Bulvarı'ndaki Gülümoğlu Kafe'de düzenlenen kahvaltıda buluşmak paha biçilmezdi...

TARİHE DAMGA VURANLAR

İş insanları Yusuf Ertan ve İbrahim Kaymaz ile Gülümoğlu FSM Şubesi Müdürü Erdinç Şentürk'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmada, Bursaspor ve Bursa'nın spor tarihine damga vurmuş isimlerle sohbet ederken, adeta zaman tüneline girdim.

TARİF EDİLEMEZ BİR DUYGU

1974'ten itibaren babam ve kardeşimle birlikte izlemeye başladığım ve o zamanlar ezbere saydığım efsanelerle yıllar sonra aynı masa etrafında oturmak ve anıları paylaşmak gerçekten tarif edilemez bir duygu...

FİLM ŞERİDİ GİBİ GEÇTİ

Bu güzel buluşmada öyle değerli isimler vardı ki;

Adeta kulübün resmi tarihini film şeridi gibi geçti gözümün önünden...

KİMLER YOKTU Kİ...

Öyle ki...

Unutulmaz oyunculardan, Allah sağlık versin;

"Baba" Müfit Gürsu, Sinan Oral, Orhan Kırıkçılar, Cengiz Tunçman, İbrahim Akan ile...

AVRUPA FATİHİ YILDIZLAR

1974-1975 sezonunda oynanan o meşhur Dundee United ve Dinamo Kiev'le oynanan Avrupa Kulüpler Kupası'nda maçlarının efsane kadrosundan "en genç" Kaptan Sinan Bür, Mehmet Vahab Çeki, Dundee kalesine 35 metreden füze gönderen Vahit Doğan (Kol)...

Bursasporlu eski yönetici ve Oyak Renault Kulübü Başkanı Alpay Şar, Şükrü Tekbudak, Ahmet Kılıç, "Şampiyon Hoca" İsmail Ertekin, Şaban Tunçak...

KUPA ŞAMPİYONU EFSANELER

1986'da kazanılan yegane Türkiye (Federasyon) Kupası'nı kaldıran Efsane Laptan Sedat (3) Özden ile o kadrodan Kaptan Beyhan Çalışkan, Yalçın Gündüz, Erkan Öncel...

Yine "Kara Şimşek" Şenol Ulusavaş, Ahmet Suphi Evke,  Süper Lig Gol Kralı Okan Yılmaz, Taner ErtaşFaruk Korkmaz, Erkan Özen...

Eski milli hakem Adem Vural, kadınlar voleybolda Bursa Büyükşehir Belediyespor'u Avrupa Şampiyonu yapan Şampiyon Antrenör Emin İmenBursaspor Kulübü UEFA Şampiyonlar Ligi Medya Sorumlusu ve eski Bursaspor TV Genel Müdürü Mehmet Gerçeksi de buluşmada yer aldı.

MESUT ÜNAL'LA ENES'İ KONUŞTUK

İspanya'daki yıldızımız, Vakıfköy'ün gururu milli forvet Enes Ünal'ın babası; 1995 İntertoto Kupası'nda final oynayan Bursaspor'un golcü stoperi ve teknik adam Mesut Ünal'la da sohbet etme fırsatı buldum.

Geçenlerde İspanya'ya oğlunu ziyarete giden Mesut Ünal'a sordum.

Mesut Kaptan, Enes'in daha da iyi olacağına ve daha büyük takımlara gideceğine inandığını söyledi.

Kahvaltıda ayrıca...

Eskimeyen Kramponlar Kurucusu Mehmet Ceylan, Mestanlılar Derneği Başkanı  Hasan Öztürk, Bursasporlu Hayrettin Aday'ın oğlu Tofaşlı Gürcan Aday, Ayhan Bahar, "Beton" Mustafa Ertan'ın yeğeni Yusuf Ertan, efsanelerle birlikte nostaljik sohbetlere imza attılar.

"KENETLENİRSEK BAŞARIRIZ"

Toplantıda ana konu hiç kuşkusuz Bursaspor'un içinde bulunduğu durumdu...

Efsane isimler, zamanında böyle sıkıntılı durumlarla kendilerinin de karşılaştığını hatırlatarak, "Eğer camia olarak kenetlenirsek, bu zor durumdan kurtuluruz. Yeter ki herkes bir işin ucundan tutsun ve birbirine destek olsun" dediler.

"HER ZAMAN YANINIZDAYIZ"

Bursaspor teknik kadrosunun ve futbolcuların yanında olduklarını vurgulayan efsane isimler, genç kardeşlerine, "hiç moralinizi bozmayın. Biz her zaman yanınızdayız" diye seslendiler.

Bu manevi desteği aktarma görevi de kahvaltıya davet edilen bir gazeteci olarak bize düştü.

Açıkçası, birçok efsane futbolcunun, özel sohbetlerde, kalan maçlara bakarak, puan hesabına girdiklerini görünce, bir arma sevdalısı olarak ben de duygulandım.

ÇOK ÜZÜLÜYORLAR

59 yıllık şampiyon armanın formasını yıllarca giyip, önemli başarılara imza atan unutulmaz yıldızların, 1.Lig'de yaşam savaşı veren takımlarına üzülmemesi mümkün mü?

Mümkün değil elbette!

Hepsini yüreğinin "cız" ettiğini çok iyi hissediyor insan...

DAHA GÜZEL GÜNLERDE BULUŞMAK DİLEĞİYLE

Pandeminin de etkisiyle birbirlerini aylar sonra görüp hasret gideren Bursaspor'un yaşayan efsaneleri, Timsah kefeni yırttığında eminim ki çocuklar gibi sevinecekler.

İnşallah, mayıs ayında gemiyi limana sağ salim yanaştırdıktan sonra efsanelerle yeniden bir araya gelir ve yeni sezon için neler yapılabileceği konusunda, onların değerli görüş ve tavsiyelerini alırız.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları