Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

serkanyetismisoglu@bursadabugun.com

Bursalı şampiyon Hocalar!

2020.07.31 15:16 - Son Güncellenme: 2020.07.31 15:17
A

Öncelikle Kurban Bayramınızı kutlayarak başlamak istiyorum sözlerime...

Bugün, Bursa futbolu adına son günlerde denk gelen güzel tesadüflerden/ gelişmelerden bahsedeceğim.

Aslında hiçbir şey tesadüf değildir...

Hele hele "başarı" kesinlikle "tesadüf" ile gelmez!

Başarıda; emek vardır, çalışma, bilgi ve yılların birikimi vardır...

Ter ve fedakarlık vardır...

***

BURSALI HOCALAR, 3 AYRI LİGDE ŞAMPİYON OLDU

Şuradan başlayalım.

2010-11 sezonunda, Bursaspor A2 Takımı'nı çalıştıran 3 teknik adam, bu sezon 3 ayrı ligde şampiyonluk yaşadı.

10 yıl önce, Vakıfköy'de Bursaspor A2 Takımı'nda (U21'in eski adı) genç yetenekleri birlikte çalıştıran Teknik Sorumlu Gökhan Geylani, Kaleci Antrenörü Recep Atılgan ve Kondisyoner Dursun Genç, son günlerde çalıştıkları farklı takımlarda lig şampiyonlukları yaşadı.

DURSUN GENÇ, BAŞAKŞEHİR'DE

Uludağ Üniversitesi'nden mezun olan ve ailesiyle Bursa'da yaşayan Kondisyoner Dursun Genç, Başakşehir'de Okan Buruk'un ekibinde kondisyoner (atletik-performans antrenörü) olarak Süper Lig'de şampiyonluk yaşadı.

GÖKHAN GEYLANİ SAMSUN'DA

Akademik kariyer sahip olan ve birçok Süper Lig kulübünde yardımcı antrenörlük yapan Gökhan Geylani ise, 2.Lig'de Yılport Samsunspor'da; teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın 1.yardımcısı olarak şampiyonluk ipini göğüsledi.

Çalışkan kişiliğiyle tanınan 44 yaşındaki prolisans sahibi teknik adam Geylani, Süper Lig'de yıllardır;

Gaziantepspor, Trabzonspor, Antalyaspor, Kayserispor, Malatyaspor gibi kulüplerde usta teknik adamlarla birlikte çalıştı.

ÖZTÜRK TANRIBİLİR DE ŞAMPİYON

Ayrıca...

Bursaspor'un 2010 şampiyonluğunda Ertuğrul Sağlam'ın teknik ekibinde kaleci antrenörü olarak (2009-2013) görev yapan Öztürk Tanrıbilir Hocamı da Samsun'daki şampiyonluğu nedeniyle kutluyorum.

İnegölspor'un eski kalecisi olan 54 yaşındaki kaleci antrenörü Öztürk Hoca, bu başarıda pay sahibi oldu.

RECEP ATILGAN DA KARAGÜMRÜK'TE

Kaleci Antrenörü Recep Atılgan da, dün Fatih Karagümrük'te play-off şampiyonluğunu tattı.

Ankara'da oynanan final maçında, 120 dakikası 1-1 biten mücadelede, Adana Demirspor'u penaltılarla 6-5 yenen İstanbul ekibinde; Bursalı teknik direktör Şenol Can'ın teknik ekibinde yer alan

48 yaşındaki Atılgan, Bursa patentli eski bir file bekçisi...

İnegölspor'da yıllarca oynadıktan sonra birçok kulüpte kaleyi koruyan 1972 İnegöl doğumlu Kaleci Antrenörü Recep Atılgan, Süper Lig'de; Kayserispor, Gaziantepspor, Bursaspor (2017'de Mutlu Topçu ile) ve Sivasspor'da kaleci antrenörlüğü yaptı.

BURSASPOR A2'DEN ZİRVEYE

Atılgan, tıpkı Vakıfköy'de A2 Takımı'nda birlikte çalıştığı Gökhan Geylani ve Dursun Genç gibi Karagümrük'te 1.Lig şampiyonluk madalyasını boynuna taktı dün gece...

3 teknik adam, birkaç hafta arayla, başka takımlarda ve liglerde şampiyonluk tacını taktılar.

Gerçekten büyük gurur...

Değerli hocalarımızı yürekten kutluyorum.

VAKIFKÖY'DEN ŞAMPİYONLUĞA

Vakıfköy'den yetişen 37 yaşındaki Şenol Can ise, daha sonra pilot takım Bursa Merinos'ta 2002-03 arasında 1,5 sezon forma giydi. Deneyimli sol bek, kısa süren İnegölspor ve Antalyaspor maceralarının ardından gittiği Gaziantepspor'da yıllarca top oynadı ve kaptanlığa kadar yükseldi.

KARAGÜMRÜK'TE 3 BURSALI HOCA ZİRVEDE

F.Karagümrük'te teknik direktör Şenol Can'ın yardımcısı Bursalı Kaleci Antrenörü Recep Atılgan'la birlikte Bursalı Analist- Performans Antrenörü Şenol Tüfekçi de şampiyonluk yaşadı.

3 teknik adam, Süper Lig'e çıkmanın haklı gururunu yaşadı.

ŞENOL TÜFEKÇİ; AMATÖRDEN SÜPER LİG'E

Karagümrük'te, Şenol Can'ın ekibinde yer alan 40 yaşındaki Şenol Tüfekçi, Bursa Amatör Küme ekipleri; Panayırspor, İnegöl Gençlergücü, Karacabey Belediyespor gibi takımlarda çalıştıktan sonra Karagümrük'te Ocak 2020'den itibaren görev almaya başladı.

NASIL BAŞARIYA ULAŞTILAR?

En son 2018-19'da Karagümrük'te oynayan 1983'lü sol bek Şenol Can, Bursaspor'un Şampiyon Kaptanı ve teknik direktör Ömer Erdoğan'ın 29. haftada görevi bırakmasından sonra ligde son 5 maçta ve play-off'ta 3 maçta çalıştırdı.

Can ve Bursalı ekibi, bu 8 karşılaşmada; sadece 1 maç kaybetti.

Play-off yarı finalinde Akhisarspor'u 3-3 ve 0-1'lik skorlarla eledi.

Finalde, Demir'i de de penaltılarla devirdi.

ÖMER ERDOĞAN'IN DA PAYI VAR

Bu arada, Karagümrük'te görev yaptığı 12 maçta; Bursaspor'a Timsah Arena'da 2-1 yenildikten sonra, 11 karşılaşmada başka mağlubiyet yüzü görmeyen (5 galibiyet, 6 beraberlik) 43 yaşındaki teknik adam Ömer Erdoğan'ı da, başarıdaki payı için kutlamak istiyorum.

BAŞKAN HURMA: ŞENOL CAN'LA DEVAM

Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma'nın, maçtan sonraki röportajında, Şenol Can'ın durumu sorulduğunda, "Ben kimseyi yolda bırakmadım. Şenol Hoca ile Süper Lig'de yola devam edeceğim" demesi dikkat çekiciydi.

KENDİ DEĞERLERİNİ GÖRMEZDEN GELİRSEN...

Bütün bunları niye yazdım?..

Gurbet ellerde ekmeğinin peşinde koşan ve "görünmez kahraman" rolünü üstlenen Bursalı emektar teknik adamların, Bursa dışındaki başarı öykülerini gündeme getirmek için...

Onlarla gurur duyduğumuzu vurgulamak için...

Bir de, kendilerini defalarca kanıtlayan birçok Bursalı teknik direktör varken, Bursaspor yönetimlerinin; yıllardır, "komşunun tavuğu, sana kaz görünür" misali, hep dışarıdan teknik adam getirmeyi "marifet" sanmasının ne kadar "ahmakça" olduğunu vurgulamak için yazdım!

ÇUVALLA PARA VERİP ÇUVALLAMAK!

Bursalı antrenörler, her kademede ve ligde başarıdan başarıya koşarken, yeşil-beyazlı yönetimler, kendi değerlerini görmezden gelip, lejyoner teknik adamlara çuvalla para vermeye ve de "çuvallamaya" devam ediyorlar!

Daha ne diyeyim ki!

Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az!..


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları