Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

serkanyetismisoglu@bursadabugun.com

Bursa derbisine Timsah damgası!

2021.11.07 02:01 - Son Güncellenme: 2021.11.07 02:01
A

Bursa basketbolunda 3 yıldır büyük ilgi çeken Bursa derbisinde, Frutti Extra Bursaspor, üstün bir oyundan sonra Tofaş'ı yendi.

Tribünleri dolduran yeşil-beyazlı taraftarların büyük desteğini arkasına alan Potanın Timsahları, maçta sadece 2 sekansta (23-24, 23-26 ve 35-36) geriye düştüğü maçta Tofaş'a şans tanımadı.

Yeşil-beyazlılar, 2. çeyrekteki bu anlar dışında sürekli oyunun kontrolünü elinde tuttu.

Hafta içinde Tofaş'ın Avrupa'da maçı yoktu.

Bursaspor ise, çarşamba akşamı grubun yenilgisiz ekibi Sloven Cedevita'yı 93-84 yenerek moral depolamıştı.

İKİ ÖNEMLİ EKSİĞE RAĞMEN

Üstüne üstlük Timsah'ta; sakatlıkları süren Kaptan Birkan Batuk ve Onuralp Bitim gibi 2 önemli forvet yoktu. Maça 11 oyuncuyla çıktı.

Koç Duşan Alimpijevic, henüz 6 gün önce Bursa'ya gelen ABD'li forvet Anthony Brown'u da 6.yabancı olarak tribüne çıkarttı ve takımın setlerini bilen, kondisyonu daha iyi olan 5 yabancısını tercih etti.

8 KİŞİLİK ROTASYONLA

3 yerli Metin Türen, Egemen Güven ve Ömer Utku Al'la birlikte 8 kişiden oluşan rotasyonu kullandı.

Yağızhan Selçuk'u her iki devrenin sonunda 25 saniye ve galibiyeti garantileyince;  Mithat Can Özalp'le Tarık Sezgün'ü son 8 saniyede oynattı.

Ancak, altyapıdan bir gencin daha 12. adam olarak kadroya alınmasını beklerdim.

Biliyorum; Genç Timsahlar'ın pazar günü saat 13.30'da İstanbul'da Fenerbahçe ile Gençler Ligi maçı var. Ama yine de ne kadar genç oyuncu A Takımın havasını solursa o kadar iyi olur!

Buna karşılık Tofaş, 3 genç oyuncusu dışında 9 ismi rotasyona soktu.

TİMSAH DAHA ÇOK İSTEDİ

Maçın geneline baktığımızda, evsahibi olan Frutti Extra Bursaspor, coşkulu oyunuyla galibiyeti daha çok istediğini gösterdi.

Savunmada yardımlaşan ve Tofaş'ı 75 sayıda tutan yeşil-beyazlılar, 4 yabancı oyuncusu 31 dakikanın üzerinde parkede kalmasına rağmen, yorgunluk göstermedi.

Tofaş'ta ise, 31 dakikanın üzerinde süre alan 2 isim; Berk Uğurlu ve Cook oldu.

Tempolu oyunu ve yüksek yüzdeli şutlarıyla Timsah, 26'da farkı 17 sayıya (69-52) kadar çıkardı.

Tofaş, 7 dakikada 17-4'lük önemli seriyle; 33'te skoru 73-69 yaparak, farkı 4'e indirdi ve maça ortak oldu.

Ancak Bursaspor molasının ardından sazı eline Allerik Freeman, o ana kadar 8'de 6 üçlükle, bitime 4,29 kala 22 sayıya ulaşıp, tabelayı 78-71 yaptı.

Lider oyuncu Freeman'a Dudzinski ve Hayes de eşlik edince, Bursaspor maçı koparma noktasına getirdi.

Tofaş, Shepherd ile son 2,16'da durumu 81-73 yapsa da, farkı daha fazla eritemedi.

Frutti Extra Bursaspor, maçı 87-75 kazanıp, 7'de 3 yaparak play-off iddiasını sürdürdü. Evindeki 4 maçın; Beşiktaş hariç, 3'ünü kazandı.

Tofaş ise, 7'de 3.yenilgisini aldı.

BUZ ADAM FREEMAN YILDIZLAŞTI

Sahada en çok süre alan Freeman, 37 dakikada, 27 sayı (7/10 üçlük), 4 asist, 3 ribaund ve 2 top çalmayla maçın en skorer ismi ve yıldızı oldu.

Amerikalı skorer guard, en kritik anlarda sorumluluk alarak, daha önce taktığım iceman (buz adam) lakabını hak ettiğini gösterdi.

NEEDHAM 3'LÜ ÇEKTİRMEYİ ÖĞRENDİ!

Derek Needham, 36 dakikada, 17 sayı (3/7 üçlük), 9 ribaund, 3 ribaund ve 2 top çalmayla double-double'ı 1 asistle kaçırdı.

Küçük Dev Adam Derek, maçtan sonra taraftarın özel isteğiyle, kutlama buluşmasında 3'lü çektirdi.

31 yaşındaki oyun kurucu, Mithat Can ve Metin Türen'in ayaküstü yardımıyla 3'lü çektirmeyi öğrendi ve bunu yaparken de çocuklar gibi şendi!

HAYES İYİCE AÇILDI

Bu haftaki performansıyla Euro Cup'ta Haftanın 5'ine seçilen ABD'li pivot Hayes, 32 dakikada, 13 sayı (5/8 ikilik), 8 ribaund ve 4 top çalmayla, boyalı alanda Simmons ve Muhsin Yaşar'a karşı etkili bir oyun sergiledi.

24 yaşındaki Hayes, son maçlarda giderek yükselen form grafiğiyle, kendisine güvenenleri sevindirdi.

Dudzinski 15 sayı, 4 ribauntla çıkışa geçerken, Andrews da 11 sayı, 7 asist ve 3 top çalmayla arkadaşlarını çok iyi besledi.

Tofaş'ta ise, Berk Uğurlu'nun 20 sayı ile Shepherd'ın 16 sayısı kazanmaya yetmedi.

Suskun kalan Cruz ve Zubcic'in sahada görünmediği mavi-yeşilliler, bu yenilgiden gerekli dersleri çıkarıp toparlanacaktır.

BAŞKANLARIN MUTLULUĞU

Frutti Extra Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin ile Uludağ İçecek Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl'ın saha içindeki mutluluk paylaşımı objektiflere böyle yansırken, bu galibiyette; 6.adam Teksas'ın muhteşem ve motive edici desteğinin önemi de çok büyük...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları