Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

serkanyetismisoglu@bursadabugun.com

Barışıcı aday olacak mı? İşte ilk açıklamalar

2023.06.23 21:29 - Son Güncellenme: 2023.06.24 01:23
A

Bursaspor'da, 2 Temmuz'da yapılacak olağanüstü kongre öncesi sıcak gelişmeler yaşanıyor...

Başkan adaylığı için oluşturulan Ramisoğlu- Barışıcı projesinde ortaya çıkan flaş gelişmeyi akşam saatlerinde ÖZEL HABER olarak sitemizde vermiştik.

ÖNCE GELİŞMELERİ HATIRLAYALIM

Kaçıranlar için önce haberimizi alıntılamak istiyorum.

Ardından Raşit Barışıcı ile yaptığım görüşmeyle ilgili önemli açıklamaları sizlerle paylaşacağım.

Önce haberimizi hatırlayalım:

RAMİSOĞLU, BARIŞICI'YA DESTEĞİNİ ÇEKTİ

"Melik Ramisoğlu'nun başkanlık teklifi götürdüğü Bursaspor eski yöneticisi Raşit Barışıcı'nın adaylığı konusunda flaş gelişme yaşandı.

Ramisoğlu'nun getirdiği ifade edilen toplam 200 milyon lira sıcak paranın yönetimi ve listedeki yönetim kurulu isimleri konusunda çıkan anlaşmazlık nedeniyle Ramisoğlu'nun kongre için oluşan listeye destekten ve 'ekip liderlerliğinden' çekildiği bildirildi.

ÖMER ÖZEN DOĞRULADI

Bu haberi, Melik Ramisoğlu ile Barışıcı oluşumunun mimarı olan Menajer Ömer Özen de doğruladı.

Bursada Bugün'e konuşan Özen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Biz, bu oluşumdan kesinlikle çekildik. Maddi destek anlaşmamız bozuldu' ifadesini kullandı.

Ramisoğlu'nun Barışıcı yönetimine  ekonomik destek vermekten vazgeçmesi ve geri çekilmesi üzerine gözler Barışıcı'nın vereceği karara çevrildi."

BARIŞICI NE YAPACAK?

İşte bu gelişmelerin ardından ben de gözlerin çevrildiği Raşit Barışıcı'yı aradım.

Ramisoğlu ile yaşanan ayrılığı doğrulayan Barışıcı, ancak kendisinin adaylıktan çekilmediğini ve bu yolda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Adaylık için hazırladığı yönetim listesinin 1 üyesi olan Ramisoğlu'nun yanı sıra yönetimde 12 üye daha olduğunu vurgulayan Barışıcı, "Benim adaylık çalışmamdan sonra kentte Bursaspor'a olan ilginin arttığını gördüm. Birçok iş insanından destek geldi. Telefonum hiç susmuyor" dedi.

İMZA SAYISI 107 OLDU

1990'lı yıllarda Orhan Özselek ve Remzi Cinoğlu yönetimlerinde 2 dönem Bursaspor'da yöneticilik yapan Barışıcı, noterden gerekli 100 imzayı topladıklarını dile getirdi ve "Cuma öğlen itibarıyla bize güvenenlerin notere gitmesiyle 107 imzaya ulaştık. Şu an seninle konuşurken belki de imzalar 110'u geçmiştir. Bu da camianın ve kentin bize olan ilgisini gösteriyor" ifadesini kullandı.

Başkan adayı olacağını sosyal medyadan açıklayan Bekir Ön ile bugün görüştüğünü ve fikir alışverişinde bulunduğunu açıkça söyledi ve ekledi Barışıcı:

"Liste çalışmamız bitmek üzere... Yönetimimizdeki arkadaşlarla birlikte pazar günü listemizi Divan Kurulu'na vermeyi amaçlıyoruz ve o niyetle çalışıyoruz."

SICAK PARA KONUSU

Bu noktada, ekonomik kaynağı sordum.

Buna şöyle cevap verdi:

"Mali tabloya hakimiz. Bu önemli konuyu çözmek için de temaslarımız yoğun bir şekilde sürüyor. 2 Temmuz'daki kongre gününe kadar da önemli kaynaklar üreteceğimize inanıyoruz."

Anladığım kadarıyla Bursalı iş insanı Barışıcı, ilk oluşumda yaşanabilecek olumsuz gelişmeleri de düşünerek, alternatif mali kaynak arayışına girmiş.

Fakat, kaynak konusunda herhangi bir rakam vermedi.

Barışıcı'nın sıcak para konusunu nasıl çözeceğine yönelik gelişmeleri takip edeceğiz.

ADANUR ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Başkan adayı Emin Adanur da cumartesi sabahı nöbetçi noterden imza toplanacağını bugün twitterdan camiaya duyurdu...
Ancak Adanur, gece yarısı;
"Bursaspor Kulübü Kayyum'a kalmasın diye elimden geleni yaptım. Fakat adaylığımı açıklar açıklamaz şahsıma yapılan asılsız ve olumsuz söylemlerden, şahsımın ve ailemin yıpranmasından dolayı adaylıktan çekildiğimi kamuoyuna bildiriyorum.
Camiamızın bir ve beraber olduğu günlerde buluşmak dileğiyle." şeklinde bir açıklamayla adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Eski Başkan Ali Ay'ın adı da adaylık için hâlâ gündemdeki sıcaklığını koruyor...

Hatta kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile perşembe akşamı görüştüğü de kulislere yansıdı.

Sonradan aday olmayacağı yönünde bilgiler de geldi.

Ama burası Bursa;

Her an her şey olabilir tabii ki!..

İlk kongre için Divan'a liste veren, ancak geçerli imzaların 100'ün altına inmesi nedeniyle adaylığı resmiyet kazanamayan Recep Günay'ın da yeniden imza toplamaya başladığı ve gelişmelere göre hareket edeceği belirtiliyor.

Listelerin verileceği 25 Haziran Pazar gününe çok az kaldı.

Umarım kazanan Bursaspor olur.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları