CHP TBMM kürsüsünü işgal etti

CHP TBMM kürsüsünü işgal etti

CHP'li vekiller, TBMM'de kürsüyü işgal etti. CHP TBMM Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada,"Biz milletin kürsünü işgal etmedik, milletin kürsüsünü işgalden koruduk" denildi.

2012.02.08 22:15 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
CHP TBMM kürsüsünü işgal etti

Meclis Genel Kurulu'nda CHP'li milletvekilleri, işgal ettikleri kürsüden, TBMM İçtüzük değişikliği teklifinin görüşmelerini alkışlarla protesto etti.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, grup başkanvekilleriyle 1 saat 20 dakika süren görüşmesinin ardından yeniden birleşimi açtı. Verilen ara sırasında CHP milletvekilleri, kürsünün önünde ayakta beklemeye devam etti. Teklifle ilgili itiraz edilebilecek pek çok nokta, önerinin olabileceğini ifade eden Çiçek, "Ama bu şekilde içtüzük konuşulurken, içtüzüğe aykırı şekilde bunu götürme şansımız yok. Durumu daha fazla germeden, Meclisi olumsuz görüntüye sokmadan, kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İçtüzüğün 68. maddesine göre, Başkan'ın, gürültü ve kavga devam etmesi halinde oturuma en çok 1 saat ara verebileceğini ifade etti. Çiçek, içtüzügün 68. maddesine göre değil, müzakere yapmak için oturuma ara verdiklerini kaydetti. Çiçek'in görüşmeleri devam edeceğini duyurması üzerine, kürsü önünde bekleyen CHP'li milletvekilleri, alkışlarla protestolarını sürdürdü.
Alkışlar arasında konuşmasını sürdüren TBMM Başkanı Çiçek, İçtüzüğe uygun Meclisi yönetmeye çalıştığını belirterek, "Bu görüntüyü herkes doğru buluyorsa devam edelim. Türkiye için iyi görüntü veriliyorsa devam edelim'' diye konuştu. Çiçek, daha sonra birleşime 10 dakika ara verdi.
Verilen arada, bazı AK Parti milletvekilleri, CHP'lilerin kürsüyü işgal etmelerini, cep telefonları ve IPad'leri ile görüntüledi. CHP'li milletvekilleri bu duruma tepki gösterdi. CHP'nin eylemine, BDP'li bazı milletvekilleri de destek verdi.
Bu arada bazı CHP'li milletvekilleri, Genel Kurul'da kürsü işgali sırasında çektikleri fotoğrafları, sosyal paylaşım sitesi ''Twitter''da takipçileriyle paylaştı.

CHP TBMM Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada,"Biz milletin kürsünü işgal etmedik, milletin kürsüsünü işgalden koruduk" denildi.

İŞTE CHP'DEN YAPILAN O AÇIKLAMA
AKP muhalefetin sesini kısmak için, önce yeni medya düzenini oluşturdu, bu yetmedi, Meclis TV yayınlarının kısıtladı, şimdi çok daha ileri giderek Meclis İçtüzüğü'nü değiştirmek istiyor. Kurtuluş Savaşı'nda bile müzakere yöntemini benimsemiş, müzakere ile savaş yönetmiş bu gazi Meclisi suskun meclis haline getirmeye çalışıyor.

Meclis İçtüzüğü Değişiklik teklifini iktidarının 10. Yılında gündeme getirilmesi tesadüf değildir. Zamanlama gerçekten çok ilginçtir. Meclis İçtüzüğü değişikliği Post-modern diktatörlük heveslerinin bir sonucudur. CHP bu heveslerin önündeki engeldir AKP'nin bu totaliter, millet iradesine aykırı ve ifade özgürlüğünü engelleyen tutumuna izin vermeyecektir.

Yapılmak istenen değişiklik sadece Muhalefetin sesini kesmekten ibaret değildir, asıl yapılmak istenen işçinin, esnafın, köylünün, emeklinin kısacası milletimizin sesini kesmektir. CHP milletin sesi olmaya devam edecektir ve bunu seslendireceği meclis kürsüsünün iktidar tarafından işgal edilmesini engelleyecektir.

CHP'nin yaptığı eylem; kürsü işgali değil, içtüzük darbesiyle gasp edilmek istenen kürsüyü işgalden kurtarma eylemidir. Kürsü milletin kürsüsüdür ve öyle kalacaktır. Amacımız, Türk Milletinin bu Yüce Çatı altında söz söyleme, Türk Milleti için yasa yapma, iktidarı denetleme görevimizi layıkıyla ve hakkıyla yapma özgürlüğümüzü korumak, millet iradesine ve demokrasiye sahip çıkmaktır. Bu bizim Milletimize karşı kutsal ödevimizdir. Bizim özgürlüğümüz; Türk Milletinin özgürlüğüdür!

TBMM CHP GRUBU

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2012.02.08 22:15 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A