Hasan Yalçın

Hasan Yalçın

Bursa'da dağ yöresinden net mesaj

2024.04.08 14:14 - Son Güncellenme: 2024.04.08 14:14
A

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından sahalar yerini sessizliğe bırakırken, seçim araçlarının Bursa ve ilçelerinde cadde ve sokaklarda dolaştığı o günler artık geride kaldı.

Türkiye genelinde genel seçim sonuçları bazı il ve ilçelerde itirazlar edilse de sonuçlandı.

Bursa'nın dağ ilçelerinde ise Keles, Büyükorhan, Orhaneli, AK Parti belediye başkanları seçmeninden oy olarak yola devam kararı vatandaşlar tarafından verildi.

Harmancık ise 2019-2024 yerel seçimlerinde AK Parti Belediye Başkanı Yılmaz Ataş ile devam etmişti.

Seçmen 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ise bu kararını Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan ile yola devam diyerek verdi.

Türkiye genelinde CHP belediyeciliği Türkiye'nin birçok ilinde ve ilçesinde 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde vatandaşlar tarafından tercih edilmiş oldu.

Gelelim Bursa'ya...

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'le yola devam kararı aldı.

Bursa seçmeninden tam destek alan Başkan Bozbey; 2019-2024 yerel seçimlerinde ise millet ittifakı adayı olarak 851 bin 377  Bursa Seçmeninden iyi bir oy almış, 2024 yılını ise bu oy oranını artırarak, 860 bin 490 oyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Başkan Bozbey için sosyal belediyecilik anlayışla Nilüfer Belediye Başkanlığı döneminde 7'den 70'in düğün, cenaze ve birçok etkinliklerinde katılarak bir isminin marka haline gelmesinde büyük önem arz ettiğini, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde oy oranın artırmasının etkenlerinden biri olarak vatandaşlar tarafından da en çok bu yönüyle tercih edildiğini net bir şekilde söyleyebilirim.

Gelelim Osmangazi'ye...

Aslında dağ yöresinin en çok seçmenin bulunduğu Bursa'nın en büyük ilçesi Osmangazi...

AK Parti'nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde; Bursa dağ ilçelerinde Osmangazi Belediye Başkan aday adayı olarak başvuran İrfan Tatlıoğlu, Ali Yılmaz, Nazım Maral ve Ali Altınoğlu başvurusu yapmışlardı.

Dağ yöresi seçmenin beklentisi AK Parti'den bu 4 isminden birinin aday gösterilmesi yönünde olduğunu her gittiğimiz etkinliklerinde kesin gözüyle bakılıyordu.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ise Cumhur İttifakı'nın adayı olarak Bursa Osmangazi Belediye Başkan adayı gösterilen mevcut Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yeniden aday gösterilmesi Bursa'da yaşayan dağ yöresi seçmenin beklentilerini karşılamazken, tepkilere de neden oldu!

Daha önceki yazılarımda da kaleme aldığım, 2019 yılı yerel seçimlerinde Osmangazi'de CHP, Millet İttifakı'nın adayı olan Erkan Aydın, 236 bin 679 seçmenin oyunu almıştı, CHP'nin oy oranını Osmangazi'de yükseltmişti. 2024 yerel seçimlerinde de;  AK Parti'nin mevcut Belediye Başkanı ve adayı olan Mustafa Dündar seçmenlerden 185 bin 838 kişinin oyunun alırken, CHP'nin Osmangazi Belediye Başkan adayı olan Erkan Aydın ise 227 bin 876 seçmenin oyunu alarak Belediye Başkanı seçildi.

Burada altını çizerek ifade etmek istediğim konu ve alınan mesaj şu aslında?

Dağ yöresi seçmeninin Bursa'da yaklaşık olarak 430 bin seçmenin yaşadığı bir kent olduğunu biliyoruz.

Hangi parti olursa olsun, dağ yöresi seçmeninin Osmangazi'de bir mesaj verdiğini 2024 yerel seçimlerinde net bir şekilde gözlemleyebiliriz.

Gerek milletvekili, gerekse Belediye Başkanlığı aday gösterilme sürecinde bu mesajın iyi okunması gerektiğini kanaatindeyim.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde seçilen, tüm Belediye Başkanlarını tebrik ediyorum.

Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Esen kalın.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları