Belediye meclis üye adayları; 'bizde varız'

2018.12.11 08:48 - Son Güncellenme: 2018.12.11 08:48
A

Belediye başkan aday adayları nefeslerini tutmuş beklerken, muhtarlar yarışta ve belediye meclis üyelerinin kimler olacağı ise muamma...!

Aday isimleri açıklansın bekleniyor siyasi partilerde..

Belediye meclis üyeleri henüz gündem oluşturmadı..

Ama..

Bazı isimler meclis üyeliğine neden aday olduklarını sorunlarıyla birlikte dile getirmeye başladı bile..

Hasan Yazıcı meclis üyeliğine adaylığını açıklayan isimlerden biri..

Bakın neden aday olduğunu nasıl anlatıyor;

Osmangazi / Demirtaş Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı olarak 2019 yerel seçimlerinde,

Milliyetçi Hareket Partisi Osmangazi Belediyesi Meclis Üyeliği için aday adaylığımızı açıkladık,

Demirtaş Belediyesi'nin 2009 yılından sonra merkezi yönetime bağlanması ile Demirtaş Bölgesi maalesef unutulan, hizmet almayan bir bölge olarak anılmaya başlamıştır.

Bu sebeplerden dolayı daha duyarlı, bilinçli ve çalışmak gibi derdi olan insanların göreve gelerek bu ve bunun gibi Osmangazi ilçesinde projelere, hizmete ihtiyaç duyulan her noktaya dokunulması gerektiğini düşünüyorum.

Demirtaş da yaşayan insanlar bilir ki; geçmiş dönemde bu bölgede dünyada eşi benzeri sayılı bir çim kayağı pisti bulunurdu.

Turistlerin geldiği, halkın aileleriyle beraber zaman geçirdiği, günümüzde de parmak sayıları kadar az olan yeşillik alanlara sahip bir bölgeydi.

Maalesef iktidardaki (belediyenin) yönetimin rant ve çıkar uğruna taş ocaklarına tahsis edilmesiyle bu bölgede şenlik alanını bırakın nefes almamızı sağlayacak yeşil alan kalmamıştır,

Ayrıca karaçalı güreşleri yapılırdı.

 Herkesin merakla beklediği yoğun katılım sağladığı bir sosyal ve kültürel etkinlik, bu ve bunun gibi sosyal ve kültürel etkinliklere bu bölgenin halkı uzak kaldı.

Bunun gibi eksikleri yanlışları görerek yönetimde söz sahibi olmak adına aday adaylığımızı açıkladık,

Amacımız bu bölgenin halkıyla ilçe yönetimin daha beşeri ilişkiler içinde olmasını sağlamak, sosyal ve kültürel faaliyetlerin devamlılığının sağlanması.

Yeşil alanların halkın kullanımına açılması, küstürdüğümüz doğanın bizlere her daim nefes olması için rant ve çıkarların dışına bırakılması gerektiğini düşünüyorum,

Halkın ve trafiğin yoğun olduğu eski Hipodrom yolunun çift şerit yapılarak gidiş geliş yönünde akıcılığının sağlanması gerektiği.

Öncelikle Okul önlerinde olmak koşuluyla mobese kameralarının takılması gerektiği.

 Bitişik nizam yapılmasından dolayı evlerin iç içe girmesinden ve sokakların yeterli geniş olmadığından dolayı araç park yerlerinin yeterli olmamasından dolayı kapalı ve açık otoparkların yapılması gerektiğini düşünüyorum.

 Öncelikle toplumu ferahlatıcı projelerin faaliyete geçirilerek halkın belediyeden hizmet alma olgusunu sağlamak olacaktır,'

Henüz...

İlçe belediye başkanları hatta büyükşehir belediye başkanları bile olmamışken Hasan Yazıcı'nın heyecanı dikkat çekici...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları